第二次石頭到貨

作者: marieru25 發表于 2013-10-8 13:15:35
1380 14

1393794_578990622159476_1772287935_n.jpg 1208961_578990462159492_1902407280_n.jpg 1382877_578990505492821_370423275_n.jpg 1382948_578979935493878_1898838923_n.jpg

今日淘別外一家、一整盆的、買40個実際収到58個(裏面有好多都好細粒的)
整体無上次編号品咁靚。無咁鮮艶。

裏面有幾個異変品、有幾個粉紅、2個黄色、仲有個粉紅半緑非常特別。

今晩返去種落再追加図。

追加上盆図:
白盆既係細小組。顔色都鮮一d、黒盆的係苦悶組合、単一色彩、但大粒d。
蛋入面果粒全場最大就比個独立房。仲有一隻蛋入面果3物細到無倫既・・又唔想唔要・・・就種埋落去。
今次有粒幻彩本紅緑石頭。好特別

1385735_579112258813979_1545974263_n.jpg 1383503_579112308813974_150842211_n.jpg 1383376_579112275480644_304010407_n.jpg 563650_579112455480626_384308067_n.jpg 1238302_579112742147264_1822376205_n.jpg 1375001_579112722147266_51264797_n.jpg 1376502_579112495480622_1993096098_n.jpg 1377605_579112242147314_59876571_n.jpg 1381339_579112532147285_65194243_n.jpg 1377312_579112645480607_380190887_n.jpg
corina 發表於 2013-10-8 13:22:32 |顯示全部樓層
大豐收呀~
回復

marieru25 發表於 2013-10-8 13:39:20 |顯示全部樓層

多而不當、唔係賣家講有10幾隻花様咁囉
仲有好多得0.3-5咁細、連赤肉土都大粒過d石頭、今晩落盆就知啦。
希望種落由上面睇会靚d。
回復

paulpaul 發表於 2013-10-8 15:22:38 |顯示全部樓層
恭喜中石頭毒
回復

marieru25 發表於 2013-10-8 16:15:20 |顯示全部樓層

唔認真養石頭有1年多経験、上次買果d一直在公司既行温状態下成長中。
但屋企都想認真的養一盆所以買下買下越来越多。
回復

mayl12 發表於 2013-10-8 18:44:58 |顯示全部樓層
當然愈種愈多愈開心愈滿足!
回復

puppy 發表於 2013-10-8 18:58:30 |顯示全部樓層
我都中左石頭毒.
回復

小紅楓樹 發表於 2013-10-8 20:01:42 來自手機 |顯示全部樓層
今個夏季我種C左幾輪(有大有細) -_-!
回復

marieru25 發表於 2013-10-8 22:03:46 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2013-10-8 20:01
今個夏季我種C左幾輪(有大有細) -_-!

真係収手!求先種左d単色石頭無晒樂趣・・・・好灰・・・・

係細果d鮮色少少。但好鬼細唔知養唔養得大、最初以為会好多仲想同花友分・・点知極迷你・・一個盆都種完。下次一定唔買呢間・・・

可能係今次用赤玉土、所以睇落無咁靚・・
1378010_579125868812618_2020989751_n.jpg 1379338_579125828812622_1260215256_n.jpg

睇來你淘了不少銀両  發表於 2013-10-9 10:09
回復

大植物 發表於 2013-10-8 23:51:04 |顯示全部樓層
利害! 你咁樣整整齊齊又五顏六色好靚
回復

puppy 發表於 2013-10-9 00:03:40 |顯示全部樓層
都有好多唔同吖,只係比上次細粒者.
回復

marieru25 發表於 2013-10-9 06:39:37 |顯示全部樓層
puppy 發表於 2013-10-9 00:03
都有好多唔同吖,只係比上次細粒者.

IMG_1684235898014792.jpeg IMG_1684228568669454.jpeg 早上睇就多返D色彩,細個時都唔靚,大左都差唔多
回復

marieru25 發表於 2013-10-9 11:19:54 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-8 22:03
真係収手!求先種左d単色石頭無晒樂趣・・・・好灰・・・・

唔買石頭d銭都買其他無為野架啦・・我以経用最経済既手段同cost来入石頭。

咁一定底過在MK買果d乾C石頭既。話就話死心。但我又計画第3次行動!

買返第一間7彩石頭果間!買埋今次真係収手・・・都有3-4盆。窗台無咁多地方放。
回復

puppy 發表於 2013-10-9 19:21:47 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-9 11:19
唔買石頭d銭都買其他無為野架啦・・我以経用最経済既手段同cost来入石頭。

咁一定底過在MK買果d乾C石 ...

哈哈,欲罷不能,收唔到手啦.
回復

marieru25 發表於 2013-10-9 21:29:42 |顯示全部樓層
puppy 發表於 2013-10-9 19:21
哈哈,欲罷不能,收唔到手啦.

比你講鬼中阿!我計画緊第3次採購!

呢次係指定純種編号、貴幾蚊、但d色靚好多。

回復