七彩的石頭

作者: marieru25 發表于 2013-9-30 21:20:14
2520 52
leoyys 發表於 2013-10-6 09:48:06 |顯示全部樓層
so cute and beautiful!!
回復

2068 發表於 2013-10-7 16:47:04 |顯示全部樓層
我都啱啱喺你呢間淘左d石頭、(我直運香港)不過好多物流都唔肯收植物、搞左好奈先至揾到間肯收、想請教師兄/姐用乜放法寄?
回復

marieru25 發表於 2013-10-7 19:48:17 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-7 16:47
我都啱啱喺你呢間淘左d石頭、(我直運香港)不過好多物流都唔肯收植物、搞左好奈先至揾到間肯收、想請教師兄/ ...

一般係唔収的。但我有野集運。
所以用集運快好多来香港・以前用過直送香港運左4日・
但集運的話3日到香港。

PS:賣家同你發邊間快弟?上次我都想直送。但好睇左好多間都唔収植物、賣家又話風険自己成担。
所以就唔直送了。期待你d相阿・・・・
今朝我粒黄色化水了、到貨後你見有脱皮的千其唔好多手脱(我就係見唔靚多手脱左)。要連皮種上+7日放陰涼處不能直晒太陽。
今日我盆到7日、今日開始見太陽、有幾粒晒得紅紅。好靚。
回復

2068 發表於 2013-10-7 22:32:10 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-7 19:48
一般係唔収的。但我有野集運。
所以用集運快好多来香港・以前用過直送香港運左4日・
但集運的話3日到香 ...

其實寄植物我用過EMS和唔記得乜名嘅快遞(都有註明植物)、都係賣家揀、今次賣家畀顺豐睇到係植物即時唔肯收、其實喺大6係可以唔攞檢疫証都可以寄、當然不是山採和受保護物種、可能佢地驚麻煩成lot貨扣起睇阻礙其他貨、所以唔接单、集運我有諗過、不過要偷雞 今次用圆通
回復

marieru25 發表於 2013-10-7 22:46:49 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-7 22:32
其實寄植物我用過EMS和唔記得乜名嘅快遞(都有註明植物)、都係賣家揀、今次賣家畀顺豐睇到係植物即時唔肯 ...

順豊運国内不需要開箱検査。但出国来香港時一定開箱検査無問題才収貨。

有部分賣家小做出国運送就唔清楚邊間収。

圓通収植物阿・・下次話我知寄左幾多日到香港。等我無需要集運時就叫賣家用圓通。

運送費多少呢?寄商業区嗎?
回復

2068 發表於 2013-10-8 01:12:05 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-7 22:46
順豊運国内不需要開箱検査。但出国来香港時一定開箱検査無問題才収貨。

有部分賣家小做出国運送就唔清楚 ...

我寄商業區60人仔2kg、都幾貴 星期日晚先至出貨、到左再話你聽
回復

marieru25 發表於 2013-10-8 06:14:47 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-8 01:12
我寄商業區60人仔2kg、都幾貴 星期日晚先至出貨、到左再話你聽

好貴!你帶盤發貨?一般唔帶盤,帶盤都係十幾元運費到HK,你D石頭買貴晒囉。
回復

2068 發表於 2013-10-8 15:22:57 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-8 06:14
好貴!你帶盤發貨?一般唔帶盤,帶盤都係十幾元運費到HK,你D石頭買貴晒囉。 ...
買其他野直運香港大约30人仔一定得。

係自己懶唔想出去買土而買埋所以有2kg、基本1kg都唔平
回復

2068 發表於 2013-10-9 20:10:37 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-7 22:46

有部分賣家小做出国運送就唔清楚 ...

今日收到、頭尾叫做4日、不過真係超貴運費、我喺將軍澳工業村都要再畀多30蚊附加費

回復

marieru25 發表於 2013-10-9 21:27:00 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-9 20:10
今日收到、頭尾叫做4日、不過真係超貴運費、我喺將軍澳工業村都要再畀多30蚊附加費

求開箱照!!快d開来睇下d色靚唔靚!買左幾多個阿・・・・
回復

paulpaul 發表於 2013-10-9 21:29:14 |顯示全部樓層
搞到我都心cc想入返d
回復

marieru25 發表於 2013-10-9 21:32:02 |顯示全部樓層
paulpaul 發表於 2013-10-9 21:29
搞到我都心cc想入返d

你唔係有好多咩?都開花添啦!

我地呢d新手、真係買来試下手、等我第3次採購完又来POST阿・・・・

回復

puppy 發表於 2013-10-9 22:15:20 |顯示全部樓層
你又話搵人一齊分,最後次次都唔預人,欺騙我感情,獨食石仔易肥呀...
回復

marieru25 發表於 2013-10-9 22:22:15 |顯示全部樓層
puppy 發表於 2013-10-9 22:15
你又話搵人一齊分,最後次次都唔預人,欺騙我感情,獨食石仔易肥呀...

本来真係打算分架!点知開出黎一睇細到無倫。

我果盆細既就種左44粒落去啦(得閑数下)。分鬼分馬咩・・・仲有d色咁様灰灰黒黒仲分乜鬼阿・・・

等我試埋第3次指定品、今次都一定好。

回復

2068 發表於 2013-10-9 22:53:03 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-9 21:27
求開箱照!!快d開来睇下d色靚唔靚!買左幾多個阿・・・・

初初畀d包裝嚇親

傳住少少先、手机好難搞

回復

2068 發表於 2013-10-10 01:08:52 |顯示全部樓層

[img=816,612]http://i1124.photobucket.com/albums/l577/20681155/IMG-20131009-WA0008_zpsdfe366f8.jpg[/img]

回復

2068 發表於 2013-10-10 03:09:06 |顯示全部樓層
快做一盆擺公司
回復

marieru25 發表於 2013-10-10 06:44:28 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-10 03:09
快做一盆擺公司

你買左好多喎!我見有粒3葉,淺黃綠,粉紅,有無修根先上盤呀?等你種晒先睇到靚唔靚,但整体其實花紋都好靚,想好睇D就紅綠間住咁種,
回復

2068 發表於 2013-10-10 09:19:14 |顯示全部樓層
marieru25 發表於 2013-10-10 06:44
你買左好多喎!我見有粒3葉,淺黃綠,粉紅,有無修根先上盤呀?等你種晒先睇到靚唔靚,但整体其實花紋都 ...

就係睇到你呢個post見咁靚咪上淘宝揾下、同事睇到又話要玩、呢到分開3條人命好少啫、有收根落盆、頭先再去淘宝見好多有小名嘅真係靚好多、小心有輻射
回復

marieru25 發表於 2013-10-10 09:28:48 |顯示全部樓層
2068 發表於 2013-10-10 09:19
就係睇到你呢個post見咁靚咪上淘宝揾下、同事睇到又話要玩、呢到分開3條人命好少啫、有收根落盆、頭先再 ...

原来3個人阿~~。

你等我阿~~~等我下星期d編号品到貨。再来POST阿~~。

你果d種好晒未阿?就係放公司果1盆阿?

感覚上係呢個賣家先有三葉送。其他賣家先唔会同你配埋色咁賣。

回復