返回列表 發新帖

花墟一巡(非洲紫羅蘭 + 苦苣苔篇)-2013年9月14日

作者: Melb 發表于 2013-9-15 06:50:57
2136 24
powergun 發表於 2013-9-15 18:13:45 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2013-9-15 18:05
嘩!有我中意的 Pink Ep

我都想種呀, 但都係太貴, 你捨得比80蚊就去揀返盆啦, 種得好, 可以去出售版賣返百幾蚊一盆架, 都幾好賺的

saolan 之前玩死左一棵,我现時有一棵,现正在向粉红博士請教!  
80 蚊一盆, 如果種死左都幾肉痛的, 所以都唔敢買住, 你係咪係有冷氣的環境種呀, 我覺得喜蔭係有冷氣既環境下種得靚d 的

之前玩死左一棵,我现時有一棵,现正在向粉红博士請教!  發表於 2013-9-15 18:42
回復

nickyhk 發表於 2013-9-16 10:36:13 |顯示全部樓層
賓記同花記一樣,開始好似苗入少左,只買成長花,而且質素好似有D下降.
回復

timtimhappy 發表於 2013-9-16 12:07:56 |顯示全部樓層
花墟av、岩岩除左有蟲機會大d, 會唔會容易死或其他毛病? 請指教
回復

Melb 發表於 2013-9-16 15:46:15 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-9-15 08:23
總於都有啦
咦, 粉紅色喜蔭80蚊盤, 正

有人賣ar

[義賣] 粉紅喜蔭 & 非洲紫羅蘭
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 0&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)
回復

saolan 發表於 2013-9-18 21:43:31 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-9-15 18:13
我都想種呀, 但都係太貴, 你捨得比80蚊就去揀返盆啦, 種得好, 可以去出售版賣返百幾蚊一盆架, 都幾好賺的 ...

專家話粉红Ep 喜湿喜光怕冷,冷气唔啱佢架 !
回復