Melb 之苦苣苔植物 X 非洲紫羅蘭 專區

作者: Melb 發表于 2013-9-7 19:23:51
171426 9079
八王爺 發表於 2014-3-31 13:46:36 |顯示全部樓層
帶邊個佳麗去展覽呢?
回復

Melb 發表於 2014-3-31 13:47:48 |顯示全部樓層
Lemon Tree 開花了嗎??

回復

Melb 發表於 2014-3-31 13:55:53 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2014-3-31 13:46
帶邊個佳麗去展覽呢?

未想到呀

棵棵都唔係種得好...

真係好難揀
回復

八王爺 發表於 2014-3-31 13:59:50 |顯示全部樓層
我已經上咗名單:Rob's Tingamajig ; Rob's loose noodle
回復

Melb 發表於 2014-3-31 14:04:15 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2014-3-31 13:59
我已經上咗名單:Rob's Tingamajig ; Rob's loose noodle

係? 係邊度交名單架??

我未收到佐大話交名單既通知呀
回復

ET0404 發表於 2014-3-31 14:07:06 |顯示全部樓層
2014年第八屆非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物展覽
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 9&fromuid=85501
(出處: 香港園藝館)

參加細則第五點:5. 植物參賽名單,請於二零一四年四月六日前以短訊通知本人。
回復

Melb 發表於 2014-3-31 14:09:08 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2014-3-31 14:07
2014年第八屆非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物展覽
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=153439&fro ...

Wa,多謝提點...我真係睇唔到

應該係八王爺提左你!  發表於 2014-3-31 14:14
唔使客氣!你實係見到個活動太興奮,所以冇留意。  發表於 2014-3-31 14:13
回復

Melb 發表於 2014-4-1 09:09:03 |顯示全部樓層
繼續更新.........

Lemon Tree 期待開花中...
回復

Melb 發表於 2014-4-1 14:43:46 |顯示全部樓層
Thunder Surprise
回復

Melb 發表於 2014-4-2 10:03:39 |顯示全部樓層
家中的喜蔭...........
回復

Melb 發表於 2014-4-2 14:02:37 |顯示全部樓層
繼續更新...

回復

Melb 發表於 2014-4-2 14:06:52 |顯示全部樓層
我的喜蔭Lemon Tree準備開花啦~!!
回復

Cyhui 發表於 2014-4-2 14:07:08 |顯示全部樓層
地方真大!可以種咁多野!
回復

Melb 發表於 2014-4-2 14:08:10 |顯示全部樓層
Cyhui 發表於 2014-4-2 14:07
地方真大!可以種咁多野!

我在公司同屋企都有種嘛
回復

Melb 發表於 2014-4-2 15:19:37 |顯示全部樓層
又再開多一點了...
回復

Melb 發表於 2014-4-3 08:38:52 |顯示全部樓層
斷崖女王, 喜蔭 Silver Skies, 非洲紫羅蘭Rob's Humpty Doo & Thunder Surprise
回復

Melb 發表於 2014-4-3 08:44:25 |顯示全部樓層
我的喜蔭Lemon Tree 開花了~!
回復

洋蔥頭 發表於 2014-4-3 09:45:46 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-4-3 08:44
我的喜蔭Lemon Tree 開花了~!

恭喜,恭喜!有靚花睇
回復

Melb 發表於 2014-4-3 09:50:40 |顯示全部樓層
洋蔥頭 發表於 2014-4-3 09:45
恭喜,恭喜!有靚花睇

Yeah...多謝賞花

你送給我的小葉白網紋草已上左盆...

得閒去參觀下

會定期更新的
回復

Melb 發表於 2014-4-3 14:06:31 |顯示全部樓層
洋蔥頭 發表於 2014-4-3 09:45
恭喜,恭喜!有靚花睇

多謝賞花
回復