無牙婆同七叔

作者: hipo 發表于 2007-8-17 17:03:14
2159 14
無牙婆同七叔 係一對好朋友
而且都係獨居老人
所以七叔每日都會去無牙婆屋企探佢
咁大家就可以有個照應

有一日, 七叔又如常去到無牙婆屋企
但係咁橋無牙婆又唔係度wor,
於是乎七叔就決定坐0係度等佢番黎....
坐左一陣, 七叔就見到茶几上有碟杏仁,
"咦?呢隻杏仁睇落好似幾好味咁~~~仲好香tim!"

七叔拎起碟杏仁係咁索, 然後終於忍唔住食左一粒...
唔知係d杏仁太好味 定係 七叔太肚餓..
食下食下食左大半碟!
突然...七叔靈機一閃,心諗:"奇喇~無牙婆明明冇無牙格...
佢點食呢d咁硬既杏仁呢?"

呢個時候,無牙婆番到屋企,
七叔即刻問佢:"喂~無牙婆, 乜你食杏仁既咩?"
無牙婆就答:

"咩杏仁呀? 係杏仁朱古力呀~
我無牙婆冇牙, 味淨係"損"d 朱古力
然後吐番d杏仁出黎, 放0係隻碟度law........."
"喂!!七叔你冇野丫ma??! 七叔?!"
prodorothyhkg 發表於 2007-8-17 17:05:45 |顯示全部樓層
嘔ing
回復

dryfish 發表於 2007-8-17 18:10:31 |顯示全部樓層
口水交流...
回復

joey 發表於 2007-8-17 21:30:15 |顯示全部樓層
好核突ar
回復

小餘 發表於 2007-8-17 21:36:41 |顯示全部樓層
回復

Grace 發表於 2007-8-17 21:56:22 |顯示全部樓層
回復

Tony 發表於 2007-8-17 22:59:17 |顯示全部樓層
回復

笨笨 發表於 2007-8-18 01:12:15 |顯示全部樓層
七叔佢就~~~間接~~~~woo~~~
回復

loklok 發表於 2007-8-18 02:16:20 |顯示全部樓層
食左人口水尾....
回復

eky 發表於 2007-8-19 18:48:37 |顯示全部樓層
七叔一定想嘔...
回復

kong 發表於 2007-8-24 18:33:36 |顯示全部樓層
以前聽過,笑餐死, 而家再睇翻,又笑一餐!
回復

Monse 發表於 2007-8-25 13:01:59 |顯示全部樓層
我有一次同幾個朋友去澳門旅遊係佛笑樓晚餐,食到最尾既時候我點了香蕉船做我既甜品,甜品來到時見到甜品上面有粒淹製過既車喱子,我一向唔食淹製過既車喱子所以拿起想放埋一邊啦,見到粒車喱子沾滿Cream咪"損"左D Cream之後擺係碟邊囉,這個動作在場有幾個朋友都睇到架,其中一個朋友可能佢睇唔啦一見到粒車喱子二話不說就放入口,我地都黎唔切阻止/講佢知已經吞埋啦,嘩,成班朋友笑到唔識講呀…… .
回復

lolo 發表於 2007-8-25 13:23:36 |顯示全部樓層
好好笑   
回復

carlo 發表於 2007-8-25 13:39:12 |顯示全部樓層
Monse , 佢聽唔聽妳話呢 ?
回復

小餘 發表於 2007-8-25 14:26:25 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-8-25 13:01 發表
我有一次同幾個朋友去澳門旅遊係佛笑樓晚餐,食到最尾既時候我點了香蕉船做我既甜品,甜品來到時見到甜品上面有粒淹製過既車喱子,我一向唔食淹製過既車喱子所以拿起想放埋一邊啦,見到粒車喱子沾滿Cream咪"損"左D Cream之後 ...

回復