[幫手] 可有人熟公證行??

作者: GOODluck20x 發表于 2007-8-17 10:26:30
2467 4
師兄師姐,可有香港公證行幫客戶在外國(如意大利,烏拉圭)驗牛皮 ??

S╳S 話有副公司o係外國,但冇專材熟牛皮

感激!!

tata 發表於 2007-8-17 10:51:55 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-17 10:26 發表
師兄師姐,可有香港公證行幫客戶在外國(如意大利,烏拉圭)驗牛皮 ??

感激!!

小師弟, 我有朋友做公證行, 佢話幫我問吓喎, 呢啲比較冷門
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-17 10:54:26 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-17 10:51 發表

小師弟, 我有朋友做公證行, 佢話幫我問吓喎, 呢啲比較冷門

謝謝師姐!!

我 CHECK 緊 ITS 佢話未必有烏拉圭 , 要後覆

回復

noel 發表於 2007-8-17 11:46:47 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-17 10:26 發表

感激!!
想確定出入口生、熟牛皮嘅品質,揾公證行根本唔掂!  
一來班 surveyor 對產品認識不深,乜嘢係青、膜心、二層都未必分得清,
重分埋 A、AB、B、BC grade....算罷啦~

公證行只會跟住 d料嚟做,見乜剔乜....  如果只係為咗佢地張 cert... 咁揾佢地啦~

如果係希望攞過保障,以我所知係冇 100% 囉....  
最好嘅方法就係揾 d 大間嘅 supplier,意大利佬幾好 ga,雖然係懶 d,不過大部份都會認數。
六、七月嘅貨通常都會出事,冇辦法....因為之後放兩個月暑假.....

師弟,你試問吓 d行家,有冇更加好嘅建議啦~~
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-17 12:35:29 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-17 11:46 發表
  想確定出入口生、熟牛皮嘅品質,揾公證行根本唔掂!  
一來班 surveyor 對產品認識不深,乜嘢係青、膜心、二層都未必分得清,
重分埋 A、AB、B、BC grade....算罷啦~

公證行只會跟住 d料嚟做,見乜剔乜....  如果 ...

師姊 原來是內行人 !!
boss 想 try 烏拉圭新 supplier ,但妳知隔山買牛幾大風險la , 開 L/c 幾隻櫃裝低2級已頭癢 ...裝垃圾貨可以跳海.
意大利 都有做開 .

妳知牛皮天然野又蟲點 又烙印 又刀傷 ,    公證行除非跟開牛皮 , 求其行send 個 surveyor去攪吾掂la .

oplis 同 ITS 冇做呀~  search 埋今日算了.   

Thx neol!!
回復