分享: 【大岩桐】紫麻、純白 小苗 (完)

作者: elevala 發表于 2013-6-29 12:00:00
3614 66
mksiaw 發表於 2013-7-12 23:23:56 |顯示全部樓層
小苗已經收到,但根斷左,現在將佢直插泥到,唔知救唔救得返,謝謝!

吓! 咁大件事?! 小莖同根分開咗啊?  發表於 2013-7-13 01:32
回復

mksiaw 發表於 2013-7-13 10:03:26 |顯示全部樓層
mksiaw 發表於 2013-7-12 23:23
小苗已經收到,但根斷左,現在將佢直插泥到,唔知救唔救得返,謝謝!

係呀分左,如果我將莖直插入泥可以救得返嗎
回復

elevala 發表於 2013-7-13 11:29:36 |顯示全部樓層
mksiaw 發表於 2013-7-13 10:03
係呀分左,如果我將莖直插入泥可以救得返嗎

好難講啊...
佢仲係BB唻... 我諗生存既機會都幾微...

或者你再寄過盒仔比我, 我再寄過小苗比你吖
回復

mksiaw 發表於 2013-7-13 12:40:14 |顯示全部樓層
elevala 發表於 2013-7-13 11:29
好難講啊...
佢仲係BB唻... 我諗生存既機會都幾微...

多謝你,但睇下救唔救得番先
回復

elevala 發表於 2013-7-13 14:44:08 |顯示全部樓層
mksiaw 發表於 2013-7-13 12:40
多謝你,但睇下救唔救得番先

ok^^~
有需要你話我知吖!
回復

elevala 發表於 2013-7-13 15:07:59 |顯示全部樓層
惡姨 發表於 2013-6-30 22:06
排隊: 
【大岩桐】紫麻小苗 (8份) 
1. rrr888 (無論結果如何, 都多謝你咁有心分享)

今日收到你個盒,但個盒唔合格噃
太軟啦,唔夠硬淨,保護唔到小苗架……
而且收到果陣個盒已經爛晒

麻煩你寄過個盒俾我啦,另外,請在信封面註明你個網名以及申請物品。

咁呢個盒你想我寄返小苗果陣退返俾你定係我幫你丟咗佢?

from 惡姨

from 惡姨
回復

惡姨 發表於 2013-7-15 12:57:55 |顯示全部樓層
elevala 發表於 2013-7-13 15:07
今日收到你個盒,但個盒唔合格噃
太軟啦,唔夠硬淨,保護唔到小苗架……
而且收到果陣個盒已經爛晒

個盒唔要喇, 不如你將個小苗轉比mksiaw 啦, 唔洗寄比我喇, thank you so much

回復

elevala 發表於 2013-7-15 14:06:44 |顯示全部樓層
惡姨 發表於 2013-7-15 12:57
個盒唔要喇, 不如你將個小苗轉比mksiaw 啦, 唔洗寄比我喇, thank you so much

我本身仲有小苗, 所以如果 mksiaw 要的話, 我仲可以寄過比佢的

咁不如你寄過個盒比我, 我回小苗比你啦
如果唔係就當你放棄申請架啦
回復

elevala 發表於 2013-7-16 18:47:59 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2013-6-29 13:29
排隊:
【大岩桐】紫麻小苗 (8份)
1. rrr888 (無論結果如何, 都多謝你咁有心分享)
rrr888  真係唔好意思! 我明天寄過一個7.5X4X2嘅ECLIPSE盒畀你吖. 另外, 我會補番郵費畀你寄埋嗰個WALKER盒畀我. 麻煩到你! Sorry! Sorry!  發表於 6 天前

其實想問下你, 你補寄比我既盒仔寄出咗未啊?
我到今日都仲未收到, 本來諗住收埋你同惡姨果兩個補寄既盒仔我就連埋行政人員既小苗寄出, 因為上星期五已經收到佢既盒, 諗住一次過連埋你哋既寄出...

我想唔想拖咁耐啦, 明天再唔收到你個盒仔的話, 我就寄返比行政人員先
回復

rrr888 發表於 2013-7-16 19:08:31 |顯示全部樓層
elevala 發表於 2013-7-16 18:47
其實想問下你, 你補寄比我既盒仔寄出咗未啊?
我到今日都仲未收到, 本來諗住收埋你同惡姨果兩個補寄既 ...

我咪話第二日寄出嘅, 已經寄咗㗎喇! 噢! 原來你收唔到! 不過我都試過5日先收到一啲勉強入到落信箱嘅嘢, 有時可能係郵差見落雨以勉弄濕所以HOLD住, 遲啲派. 因我打過去郵局問, 郵局咁話我知. 結果真係遲啲派番. 不過唔想麻煩你喇. 你寄一棵塞到落WALKER盒嘅畀我, 大小冇所謂. 麻煩哂.
回復

elevala 發表於 2013-7-17 14:36:28 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2013-7-16 19:08
我咪話第二日寄出嘅, 已經寄咗㗎喇! 噢! 原來你收唔到! 不過我都試過5日先收到一啲勉強入到落信箱嘅嘢,  ...

其實係因為有花友分享AV修葉比我係星期一寄, 我噚日都收到了, 但係就奇怪收唔到你既盒仔...

唔緊要啦, 我今晚返去睇下仲收唔收到, 收唔到我就用而家你呢個WALKER盒寄比你
回復

真誠 發表於 2013-7-17 15:52:31 |顯示全部樓層
唔該,請問仲有冇"純白小苗"呢

我要返屋企再睇睇先, 應該有, 你pm 我吖  發表於 2013-7-17 16:39
回復

Leons 發表於 2013-7-17 15:56:37 |顯示全部樓層
收到,不過都斷左!
回復

elevala 發表於 2013-7-17 16:38:31 |顯示全部樓層
Leons 發表於 2013-7-17 15:56
收到,不過都斷左!

咁遲先收到小苗啊?
又斷咗...
咁好可能係我包得唔好... 唔安全......    sorry!
我好似仲有純白小苗, 你寄過盒仔比我寄過小苗比你, 好嗎?
回復

BenLau 發表於 2013-7-17 20:03:30 |顯示全部樓層
我的小苗一直没收到,估计寄失了。你的纯白還有吗?可否再寄回郵给你?

噢.. 你再寄過回郵比我啦  發表於 2013-7-18 09:00
回復

BenLau 發表於 2013-7-18 10:23:08 |顯示全部樓層
多谢你!回郵已寄。

待收!  發表於 2013-7-18 11:05
回復

elevala 發表於 2013-7-18 11:04:38 |顯示全部樓層
好抱歉!! 第一次分享小苗就有咁多花友收到斷咗既小苗 可憐的小苗壞在我手上
唔好意思, 我手頭上既小苗已經所淨無幾, 所以再有花友收到斷苗, 都好對唔住, 已經無得再供應了

經過今次既分享經驗, 我以後要再小心啲處理!!
回復

elevala 發表於 2013-7-18 23:24:08 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2013-7-18 10:23
多谢你!回郵已寄。

PERCY, 我今日收到你份小苗既退件啊, 郵局蓋咗個印, 話係 "地址欠詳"
好彩我寄出之前寫咗個RETURN ADDRESS, 佢先可以退返比我, 我開返唻睇過, 小苗還十分安然無恙, 水份都十分充足

不過咁, 你係咪已經寄咗個回郵比我啦? 如果係, 我就等收埋你果份先一次過寄返比你啦~

還好没有把小苗搞死了。不如你收到回郵後,下周一先寄。麻烦你啦。  發表於 2013-7-18 23:47
回復

BenLau 發表於 2013-7-18 23:41:33 |顯示全部樓層
係啊。估计你明天就收到了。顺便把地址欠详的地址剪下来寄给我睇睇。我懷疑我心不在焉地址寫错了。
回復

elevala 發表於 2013-7-18 23:47:15 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2013-7-18 23:41
係啊。估计你明天就收到了。顺便把地址欠详的地址剪下来寄给我睇睇。我懷疑我心不在焉地址寫错了。 ...

^^"
OK!OK!~~
不如你都PM 個地址比我對一對吖~

我都係打算星期一先寄, 避過個周末嘛~

OK  發表於 2013-7-18 23:51
OK  發表於 2013-7-18 23:50
回復