返回列表 發新帖

作者: Breeze 發表于 2013-5-22 14:29:38
1976 39
土豆貓 發表於 2013-5-23 15:57:30 |顯示全部樓層
嘩, 大B d 花花好似大B一樣貢受歡迎, 由長沙灣排到筲箕灣啦.....

你咪玩我啦~ >.<  發表於 2013-5-23 16:08
回復

semi-alba 發表於 2013-5-27 11:05:49 |顯示全部樓層
Peppermint Girl     (苗)              (x 1)
1. aquafish (Thanks!)
2. winccc (thx)
3. N-Blythe (thanks)
4. Shortfan (Thx^^)
5. Lemon12 (Thanks!!)
6. 吉花(多謝)
7. ai_amoeba (Thanks >3<)

Kei-yoki (瑩妖姬)  (苗)              (x 1)
3. yipyipamy(thanks~~)
4. HLAM (Thanks ^.^)
5. caca8j (多謝您)
6,) jasmine (先多謝恷啊!)
7.吉花(多謝)
8. Photoman (THX)
9. ai_amoeba (Thanks >3<)
10. semi-alba (Thank you^^)

Optimara Rita       (成株)           (x 1)
1. carriez
2. Shortfan (Thx^^)
3. Lemon12 (Thanks!!)
4. Photoman (THX)
5. Melb (感謝大大的分享!)

Optimara Seurat   (開花株)       (x 1)
1. N-Blythe (thanks)
2. HLAM (Thanks ^.^)
回復

may55 發表於 2013-5-27 11:20:17 |顯示全部樓層
Peppermint Girl     (苗)              (x 1)
3. N-Blythe (thanks)
4. Shortfan (Thx^^)
5. Lemon12 (Thanks!!)
6. 吉花(多謝)
7. ai_amoeba (Thanks >3<)
8. may55 (thanks!)

Kei-yoki (瑩妖姬)  (苗)              (x 1)
3. yipyipamy(thanks~~)
4. HLAM (Thanks ^.^)
5. caca8j (多謝您)
6,) jasmine (先多謝恷啊!)
7.吉花(多謝)
8. Photoman (THX)
9. ai_amoeba (Thanks >3<)
10. semi-alba (Thank you^^)
11. may55 (thanks!)

Optimara Rita       (成株)           (x 1)
1. carriez
2. Shortfan (Thx^^)
3. Lemon12 (Thanks!!)
4. Photoman (THX)
5. Melb (感謝大大的分享!)

Optimara Seurat   (開花株)       (x 1)
1. N-Blythe (thanks)
2. HLAM (Thanks ^.^)
回復

hiatus 發表於 2013-5-27 11:21:50 |顯示全部樓層

B大大,一样一株不够分呀~

Breeze  幫忙~ ^^  發表於 8 分鐘前

Breeze  甘你出手  發表於 9 分鐘前

B大大,我心有余而力不足啊~
你看,我刚叶插的那些苗,只能看看,哪好意思送人~
让时间给我更多小苗吧~这样就可以助你一臂之力啦

Breeze  為何被你說得好像很有道理的呢 XDD  發表於 37 秒前
深有体会呀,养花如酿酒呀,越久越醇正。急不得的,时候到了,自然就来了~ 小人说大道理哈哈,B大莫笑  

好有效率^^ <--- 你好有過之而無不喎~ ^^  發表於 2013-5-27 19:24
為何被你說得好像很有道理的呢 XDD  發表於 2013-5-27 17:02
幫忙~ ^^  發表於 2013-5-27 14:17
甘你出手  發表於 2013-5-27 14:16
回復

jasminecatcat 發表於 2013-5-27 11:47:03 |顯示全部樓層
好多人抽~呀好難抽中啦~

對不起~ 看到了~看到了~  發表於 2013-5-27 18:07
唔好意思, 我想問, 請是有排隊的嗎?  發表於 2013-5-27 18:01
回復

yipyipamy 發表於 2013-5-27 16:53:03 |顯示全部樓層
好心急,幾時知結果?

還有,Breeze大大你上次給我的無名有花冧啦,看來或真的有驚喜,不等佢出咗花後再update你,如沒有你當我從來沒上來留這個言算了

將於1800 後公佈結果  發表於 2013-5-27 17:22
看來或真的有驚喜 <--- 甘就好啦~ 恭喜您~ 呢隻品種算較少有的~  發表於 2013-5-27 17:22
回復

Breeze 發表於 2013-5-27 18:15:41 |顯示全部樓層

aquafish

ai_amoeba

Shortfan

N-Blythe

隨機抽出分享者~ 希望大家能享受種植樂趣~

謝謝大大>3<  發表於 2013-5-27 19:08
好有效率^^ 恭喜各位获奖者哈哈~  發表於 2013-5-27 18:28
回復

jasminecatcat 發表於 2013-5-28 11:11:31 |顯示全部樓層
jasminecatcat 發表於 2013-5-27 11:47
好多人抽~呀好難抽中啦~

有呀, 排Kei-yoki (瑩妖姬)  (苗)第六, 真係抽唔到  
回復

jasminecatcat 發表於 2013-5-28 11:15:57 |顯示全部樓層
下次再努力過
回復

N-Blythe 發表於 2013-5-28 12:48:02 |顯示全部樓層
太幸運啦!謝謝 B大分享
回復

ai_amoeba 發表於 2013-5-28 21:51:17 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2013-5-27 18:15

謝謝B大大的苗苗, 我會好好努力ga la~
hehe, 岩岩拎住d苗苗行, 好多途人都眼甘甘望住佢地ar

Breeze  我都好多時比人眼甘甘望住, 好似覺得點解會有人會種花甘 XD  發表於 半小時前
um, 我身邊d朋友都好少種花~
反而係有個同事有係公司種law
然後見得多, 我先開始種

我都好多時比人眼甘甘望住, 好似覺得點解會有人會種花甘 XD  發表於 2013-5-28 21:59
唔好客氣~ 加油啦~ ^^  發表於 2013-5-28 21:59
回復

yipyipamy 發表於 2013-5-28 23:13:04 |顯示全部樓層
恭喜各位幸運兒~~~ ^()^

好,下次再努力過來抽。
回復

Louky 發表於 2013-5-30 21:34:57 |顯示全部樓層
支持B大無私分享!
今次遲咗錯過咗添

你同虫虫一樣嘅~ >.<  發表於 2013-5-31 09:37
回復

Shortfan 發表於 2013-5-30 21:46:14 |顯示全部樓層
Received very healthy plant thx ar Breeze

唔好客氣~ ^^  發表於 2013-5-31 09:54
回復

N-Blythe 發表於 2013-5-31 17:27:39 |顯示全部樓層

昨晚匆匆忙忙的趕去交收,由於公司附近沒有地鐵站,又忘記看交收出口,終於由尾的一端行去前的出口,行行從行行,眼前10米處的一位俊男手持一盆盛放紫羅蘭,心中不期然泛起了幸福的感覺
謝謝B大愛心分享

稍後待上傳圖片恢復,再分享我的喜悅圖片

HLAM  恭喜你能夠從俊男手中獲得美花, 令人羨慕啊! 希望下次我有這個機會 ^.^  可惜未能上傳美花給大欣賞

你應該先留意到一個高大威猛既男子...然後才見到盤花  發表於 2013-5-31 23:20
恭喜你能夠從俊男手中獲得美花, 令人羨慕啊! 希望下次我有這個機會 ^.^  發表於 2013-5-31 18:57
回復

Breeze 發表於 2013-5-31 17:32:27 |顯示全部樓層
回復

ahhung68 發表於 2013-5-31 17:44:39 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2013-5-31 17:27
昨晚匆匆忙忙的趕去交收,由於公司附近沒有地鐵站,又忘記看交收出口,終於由尾的一端行去前的出口,行行從 ...

花仙子, 你實在太幸福了

兩人只能揀一個, 就是你花仙子! 多幸運又幸福啊, 我是大大羨慕呢 ^.^  發表於 2013-5-31 19:00
幫主,你係咪有小小羨慕呢!  發表於 2013-5-31 18:44
回復

N-Blythe 發表於 2013-5-31 19:07:03 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2013-5-31 17:44
花仙子, 你實在太幸福了

HLAM  兩人只能揀一個, 就是你花仙子! 多幸運又幸福啊, 我是大大羨慕呢 ^.^

Hi, Helen 明天我會將這份美麗延續下去,請留意分享版

謝謝你通知. 其實我諗住若有幸獲得美花, 是送給老板娘的, 因她出口想要幾盆AV (最好開花株) 我有兩盆新寵外, 其餘的都是小菜苗 ^.^  發表於 2013-6-1 10:53
回復

ahhung68 發表於 2013-5-31 23:12:06 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2013-5-31 19:07
HLAM  兩人只能揀一個, 就是你花仙子! 多幸運又幸福啊, 我是大大羨慕呢 ^.^

Hi, Helen 明天我會將這份 ...

吓~~ 有嘢分享, 正丫~~~~~
回復

N-Blythe 發表於 2013-6-1 10:33:14 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2013-5-31 17:27
昨晚匆匆忙忙的趕去交收,由於公司附近沒有地鐵站,又忘記看交收出口,終於由尾的一端行去前的出口,行行從 ...

美麗的喜悅,謝謝B大分享

20130531_140016.jpg     20130531_135954.jpg

Breeze  N-Blythe 將啲花影得好靚呀~ B大,你種得很好,整個花球盛放著,擋不住的美喔

N-Blythe 將啲花影得好靚呀~  發表於 2013-6-3 13:04
嘩好多花呀! 仲有含苞待放的peppermint girl ^.^  發表於 2013-6-1 11:38
回復