Sinn. 'HCY's Taurus' 金牛座 (share fm Karine)

作者: Sergio 發表于 2013-5-20 09:49:32
2940 15

分享自Karine的 Sinn. 'HCY's Taurus' 金牛座真是很美的紫色重瓣, 多謝你呀!

金牛座 04/21-05/21

金牛座座的傳說從前希臘哈莫尼亞地方的貝納斯河,國王貝納斯有位美麗的公主歐羅巴。有一天,公主和侍女們到野外摘花,玩耍,突然出現一隻如雪花般潔白的牛,以及溫柔的眼光望著歐羅巴,其實這隻牛是仰慕公主美色的宙斯變的。一開始公主的確大吃一驚,但仍走向溫馴的牛隻身旁,輕輕撫摸牠。由於公牛顯得非常乖巧而溫馴,於是公主就放心的爬到牛背上試騎,忽然間牛奔跑了起來,最後跳進愛琴海。公主緊抱著牛,海裡生物皆出來向宙斯行禮,公主終於知道牛是宙斯的化身,到了克里特島後,就和宙斯舉行婚禮,化身為牛的宙斯和歐羅巴公主過著幸福的日子,這就是有關金牛座的故事。 

金牛座的特質是重視物質和享受,喜歡藝術和音樂,注重生活的質素,可說是非常實際的一類人。善長修飾自己,具有高貴的氣質和品味。人生的目標在於利用現有的資源去開拓未來的事業,並改善現有的生活。喜歡按步就班地去實踐自己的浬想和願望。個性上非常固執,對於自己肯定的東西會表現得相當堅持,不肯聽從別人的忠告,有時會有軟也不得,硬也不能的情況.

多謝Karine & 采瑤媽賞分!

評分

查看全部評分

Karine 發表於 2013-5-20 09:57:59 |顯示全部樓層
種得好靚!出色。這品種我最愛她中間的小舌頭,非常獨特漂亮。

多謝賞分! 重瓣迷岩真係好迷人及漂亮. 你看第3張不是小舌頭是大舌頭. XDDDDD  發表於 2013-5-20 10:00
回復

Karine 發表於 2013-5-20 10:57:08 |顯示全部樓層

金牛座 : 阿魯迪巴(Aldebaran)

名字含義:畢宿五(金牛座中的一等星)。

年齡:20歲。身高:210cm。體重:130kg。生日:5月8日。血型:B型。出身地:巴西。修行地:巴西。
必殺技:
野牛壓力 Bull Pressure、
野牛肩甲 Bull Shoulder、
巨型號角 Great Horn、
巨型野牛壓力 Massive Bull Pressure、
泰坦新星 Titan's Nova

守護金牛宮巨星般的黃金聖鬥士。因體形巨大,被稱為「黃金野牛」。因佩服星矢等人的勇氣,遂建議「只要折下其聖衣的牛角,就可以讓他們通過金牛宮」。性格豪邁,但在作品中多次被新敵人(動畫版北歐篇的神鬥士開陽星薛度及影子巴度、漫畫版海皇篇的海鬥士海魔女蘇蘭多及冥鬥士地暗星的尼奧比)突襲擊敗,可以說他是一個容易被敵人攻擊的唯一對象。 今回 LC , 執筆者用上冥王軍輝火跟他對持, 我覺得係最精彩, 神粹在於煇火於結束生命時回憶起冥王軍不應該有既"手足之情",回應著阿魯迪巴與輝火一場戰中留輝火一條生路時講:"佢有很強的小宇宙, 只是處於迷惘的途上"

趁你外出, 攪事完畢

為了掩人耳目, 放棵花先

依棵傻豹好得喎~  發表於 2013-5-20 15:25
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 15:23:47 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2013-5-20 10:57

比你笑死! 咁都比你聯想得到.  不需掩人耳目啦!    好~~~~ 我就送"金牛座阿魯迪巴"比你啦!  你看幾有型幾靚仔.  

圖片來源處: http://hk.image.search.yahoo.com ... amp;fr=FP-tab-web-t

哈哈哈~  發表於 2013-5-20 19:27
呢位人兄太瘦, 唔係我年代  發表於 2013-5-20 17:34
回復

Karine 發表於 2013-5-20 17:33:56 |顯示全部樓層
Sergio 發表於 2013-5-20 15:23
比你笑死! 咁都比你聯想得到.  不需掩人耳目啦!    好~~~~ 我就送"金牛座阿魯迪巴"比你啦!  你看幾有型幾 ...

大概 3 年前劇照, 最新一套個人麻麻地喜歡, 最愛, 冥王的神話 THE LOST CANVAS

金牛座阿魯廸巴

令阿魯廸巴角色生色的冥王軍輝火

哈哈~ sergio我畫一個俾你~ 卡卡  發表於 2013-5-20 19:30
阿魯廸巴依個側身微笑真係殺死人呀! 我也被他的眼神迷住了. 唔怪之得你咁喜愛依套卡通片啦!  發表於 2013-5-20 17:41
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 17:45:16 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2013-5-20 17:33
大概 3 年前劇照, 最新一套個人麻麻地喜歡, 最愛, 冥王的神話 THE LOST CANVAS

金牛座阿魯廸巴

Karine  呢位人兄太瘦, 唔係我年代

咁都叫瘦.  唔通你鍾意筋肉人?  果然識貨, 眼光也很另類.  這個係你年代嗎? ha~~~~

牛肉麵,頂呱呱,味道確唔同,營養又唔差,我足足食左三百年,食到興起,最好落手「乸」!

圖片來源處: http://www.yesasia.com/global/%E ... 0-0-zh_TW/info.html

救命,我去到呢度,笑咗!其實,我都明白打聖戰係要好專心。  發表於 2013-5-20 21:30
靚女,打緊聖戰呀,你出呢件肥膏,接唔住@@  發表於 2013-5-20 17:50
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 17:53:08 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2013-5-20 10:57

Karine  靚女,打緊聖戰呀,你出呢件肥膏,接唔住@@

咁聖戰有無其他星座先?  最緊要靚仔呀!
回復

Karine 發表於 2013-5-20 18:14:59 |顯示全部樓層

Sergio 發表於 2013-5-20 17:53 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=1483327&ptid=139657

咁聖戰有無其他星座先?  最緊要靚仔呀!

聖鬥士中最英俊的, 我相信是雙魚座的雅柏菲加

但卻是最寂寞的戰者 因為周身毒

回:問你愛人攞套片唻睇啦,睇完再交流過,收工啦

原來佢全身都係玫瑰花毒無人埋到佢身, 仲要6親不認.  發表於 2013-5-21 23:26
pps有無得睇?  發表於 2013-5-20 19:31
咩毒呀? 講來聽下呀!  發表於 2013-5-20 18:20
喂~喂~喂~ 一係遠鏡一係得番半塊面都睇唔清有幾靚仔. 不過把長頭髮真係好飄逸呀! 仲靚過d女仔o既秀髮  發表於 2013-5-20 18:20
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 19:38:04 |顯示全部樓層
tsoiyiu1009  pps有無得睇?

我愛人用PPTV HD 個 apps 度睇.  高清喎~  
采瑤媽, 你都有興趣睇聖鬥士?

tsoiyiu1009  哈哈~ sergio我畫一個俾你~ 卡卡

好呀!  靚仔卡通人物多多都要.   多謝采瑤媽!

有靚仔必睇~~XD 以前我都有睇聖鬥士星矢~ 有無睇華麗的挑戰? 敦賀蓮好正斗~~~  發表於 2013-5-20 19:46
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 19:51:09 |顯示全部樓層
tsoiyiu1009  有靚仔必睇~~XD 以前我都有睇聖鬥士星矢~ 有無睇華麗的挑戰? 敦賀蓮好正斗~~~

好攪笑呀! 依個帖已經係講卡通片.  華麗的挑戰真係無睇過, 敦賀蓮又係靚仔一名. 比張相來睇下好喎, 唔好收收埋埋啦! 有靚仔更係一齊睇先開心o麻. XDDDDDD

我之前有睇nana 電影版及漫畫版. 依個男仔好正呀!  不過我忘記了佢叫嘜名. 哈哈~~

圖片來源處: http://hk.image.search.yahoo.com ... amp;fr=FP-tab-web-t

本城蓮  發表於 2013-5-20 20:09
大崎娜娜個男朋友都係叫蓮~~ XP  發表於 2013-5-20 20:06
回復

tsoiyiu1009 發表於 2013-5-20 19:57:56 |顯示全部樓層
Sergio 發表於 2013-5-20 19:51
好攪笑呀! 依個帖已經係講卡通片.  華麗的挑戰真係無睇過, 敦賀蓮又係靚仔一名. 比張相來睇下好喎, 唔好 ...

HAHA~ 一陣佐治大大走黎搬帖~

敦賀蓮

華麗的挑戰第二男主角: 不破尚,雖然係負心漢,但係都係個型男~
Skip Beat03.jpg

Sergio  tsoiyiu1009大崎娜娜個男朋友都係叫蓮~~ XP<---采瑤媽勁! 我剛才網找到叫"本城連". 依套野我超LIKE歌又好聽. 等我得閒都睇下你講o個套"華麗的挑戰"先.   表於 3 分鐘前
NANA我都係睇過真人電影版咋~ 我好中意個故仔,d歌都好好聽~
"華麗的挑戰"卡通同台劇真人版都好好睇~ 真人版敦賀蓮都唔錯咖~
不過漫畫版到家下都未完... 等佢出動畫版等到頸都長埋...

Sergio  不破尚依個名咁攪鬼o既. 咁靚仔一d都不破相啦! 唔得~~~ 講到咁好睇一於要睇番套台劇真人版先. yeah~  發表於 14 秒前
真名仲攪笑~ 叫尚介勇(台)/不破松太郎(日)... 娘到痺~
其實采瑤比較偏向中意真人版既敦賀先生~

Sergio  咁娘O既~~~~ 真人版既敦賀先生係點樣O既呢? HE~~~ 好想知呀!  發表於 8 分鐘前
係韓國好出名果隊super junior其中一員~ 崔始源~ 韓國人走去拍台劇,真係夠Gimmick~

Sergio  哦~~ 原來係佢, 美男子啊! 唔怪之得采瑤都喜歡佢啦! 韓國人走去拍台劇,真係夠Gimmick<---係囉! 好少會咁. 不過super junior真係好紅下咁樣可以增加收視.   發表於 54 秒前
haha~ 果陣剛剛換左部新電視可以睇hd,j2台播緊最後一集25"華麗的挑戰"動畫,
發覺幾好睇(個男主角),前24集完全無睇過其實都唔知頭唔知路~
之後接住播真人版先知來龍去脈~ 果陣super junior有幾多人,邊個打邊個邊個最靚仔都未清楚~

Sergio  哎呀~~ 你講到好鬼吸引我明天開始煲劇. 其實我現在也不知道SUPER JUNIOR有幾多人,邊個打邊個邊個最靚仔都未知~@@ XDDDDD  表於 14 秒前
快d去煲啦~ 我最近先用千尋app翻煲左一次~

Sergio  我打少了個'爛'字. 咁翻煲'爛'佐未呢? 未又可以再煲喎, 煲到爛為止~~~ XDDD  發表於 半小時前
Sergio  千尋app 係咩O黎咖? 咁一定好好睇啦要用千尋app翻煲. 咁翻煲佐未呢? 未又可以再煲喎~~~ XDDD  發表於 半小時前

haha~ 哩套劇永遠都煲唔爛~我等緊佢出part 2~
千尋app係千尋影視HD,係綜合多個影視頻道既app,好方便~

Dreamer  華麗的挑戰我都有睇........... 敦賀蓮好靚仔,不破尚型爆呀^.^  發表於 昨天 23:53
Dreamer大都有睇~ ;P 又俾靚仔俘虜~

Karine  Pps/pptv/letv都有,但只有第一二季,第三季要睇黑白漫畫啦  發表於 10 小時前
thank you~ 得閒煲煲先~

Sergio  話時話崔始源依個側面同細佬B有點似喎~~~  發表於 9 小時前
唔係掛...? 細佬b個鼻咁扁...

我最喜愛的動漫角色帖開佐啦! 埋o黎吹啦! http://hkplants.com/thread-139712-1-1.html  發表於 2013-5-21 13:44
話時話崔始源依個側面同細佬B有點似喎~~~  發表於 2013-5-21 09:40
Pps/pptv/letv都有,但只有第一二季,第三季要睇黑白漫畫啦  發表於 2013-5-21 08:24
華麗的挑戰我都有睇........... 敦賀蓮好靚仔,不破尚型爆呀^.^  發表於 2013-5-20 23:53
我打少了個'爛'字. 咁翻煲'爛'佐未呢? 未又可以再煲喎, 煲到爛為止~~~ XDDD  發表於 2013-5-20 22:47
回復

Sergio 發表於 2013-5-20 21:36:29 |顯示全部樓層

taboocat  救命,我去到呢度,笑咗!其實,我都明白打聖戰係要好專心。

估不到依個帖也吸引到師姐前來參觀, 我地講花講下講下變了講卡通片跟住講卡通片靚仔.

唔通師姐你也有看聖戰?

taboocat  唔好叫我師姐喇,我都唔係。。。 係呀,我都有看聖戰,以前無敵四小強到最近電視重播LOST CANVAS 都有看咖.

Karine就話佢最like LOST CANVAS, 咁taboocat你呢?

Dreamer  哈哈!聖戰唔啱我老人家,但靚仔型男就多多都啱喎XDDDDD  

有靚野邊個唔鍾意睇呀!  哈哈!

Karine  其實你可以直接問師姐喜歡邊套便可以,我鍾意邊套聖鬥士應該唔會有大意義。每個人都有自己喜好。

問佐佢未覆可能昨晚已煲緊聖鬥士唔得閒入來吹水.  XDDDDDD

Sergio 您真勵害~我真係睇緊卡通,不過係另一套新翻。。。  發表於 2013-5-21 12:16
其實你可以直接問師姐喜歡邊套便可以,我鍾意邊套聖鬥士應該唔會有大意義。每個人都有自己喜好。  發表於 2013-5-21 08:29
哈哈!聖戰唔啱我老人家,但靚仔型男就多多都啱喎XDDDDD  發表於 2013-5-20 23:55
唔好叫我師姐喇,我都唔係。。。 係呀,我都有看聖戰,以前無敵四小強到最近電視重播LOST CANVAS 都有看咖。  發表於 2013-5-20 22:29
回復

Karine 發表於 2013-5-21 08:33:03 |顯示全部樓層

原來大家都愛睇住動漫種下瓜、種下花,不如去吹水站開個帖投票:我最喜愛的動漫角色,拉多d花友唻投返一票

Sergio  不如由你做起呢?  
你開帖我會第一時間去投票 !

來自 pps 的圖片
照片 023.jpg

好呀! 你係先好講呀! 我現在就開. sub叫我最喜愛的動漫角色  發表於 2013-5-21 13:35
不如由你做起呢?  發表於 2013-5-21 09:20
回復

taboocat 發表於 2013-5-21 11:42:57 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2013-5-21 08:33
原來大家都愛睇住動漫種下瓜、種下花,不如去吹水站開個帖投票:我最喜愛的動漫角色,拉多d花友唻投返一票: ...

唔得要跟翻嗰post 先,否則離曬題,真係會被搬走唷。

呢盆金牛座Sergio種得好漂亮, 嗰樣夠霸氣、葉幅廣、好MAN、 好有安全感,看得出有鬥士一樣的頑強生命力,我Like~

Karine  其實你可以直接問師姐喜歡邊套便可以,我鍾意邊套聖鬥士應該唔會有大意義。每個人都有自己喜好。  發表於 3 小時前
Karine 真明白我~ 我都幾喜歡動漫咖,去到依家我還是每個星期看幾套日本新番動畫,如果真係問我到現在最愛的應該是最早的Gundam一年戰爭 同 銀河鐵路999

Sergio  taboocat Sergio 您真勵害~我真係睇緊卡通,不過係另一套新翻。。。 <--- 有什麼好介紹呀?  發表於 7 分鐘前

現在睇緊<<進擊的巨人>>,日本都未播送完,我覺得係神作。 

我最喜愛的動漫角色帖開佐啦! 埋o黎吹啦! http://hkplants.com/thread-139712-1-1.html  發表於 2013-5-21 13:44
^^動漫迷師姐, 您好 !  發表於 2013-5-21 13:30
taboocat Sergio 您真勵害~我真係睇緊卡通,不過係另一套新翻。。。 <--- 有什麼好介紹呀?  發表於 2013-5-21 12:26
Gundam & 銀河鐵路999 我也很喜歡.  發表於 2013-5-21 12:20
多謝你喜歡依隻鬥士金牛座呀!  發表於 2013-5-21 12:19
回復

george 發表於 2013-5-21 11:48:56 |顯示全部樓層
有花看、有笑話講,談笑風生,樂也融融,佐治怎會搬帖呢   
不過,小弟懇請各位大大   引用其它網站圖片/文字資料時,一併附上有關連結,就最抵錫了

我最喜愛的動漫角色帖開佐啦! 埋o黎吹啦! http://hkplants.com/thread-139712-1-1.html  發表於 2013-5-21 13:43
^^  發表於 2013-5-21 13:30
好o野!!!!! 多謝佐治支持, 我地立即 take action. xddd  發表於 2013-5-21 12:18
回復

Karine 發表於 2013-5-21 13:38:42 |顯示全部樓層

Sergio  好呀! 你係先好講呀! 我現在就開. sub叫我最喜愛的動漫角色  發表於 2 分鐘前

由素利華 ~ 配角

等你

我聼配音以爲叫由 ”酥“利華  發表於 2013-5-21 21:25
依位靚女嘜水呀?  發表於 2013-5-21 14:08
開佐啦! 埋o黎吹啦! http://hkplants.com/thread-139712-1-1.html  發表於 2013-5-21 13:43
回復