0系街食野有咩野異物混入?

作者: gtrnismo 發表于 2008-6-6 16:01:33
2583 23
試過食叉燒包有1cm厚玻璃, 果陣我5歲系屯門住
咬囉pork一聲

食魚有魚鉤, 食菜有快潔布, 食麥記有條毛
arm arm去飲有甲蟲
烏鷹, 隔咋, 螞蟻, 飛蛾, 膠布, 膠片, 金屬, 鐵釘, 鐵線, 木絲,

最得意就系有個3角型既制系碗麵度, 問佢系咩, 侍應話應該系playstation個上3角制
ChrisTsui 發表於 2008-6-6 16:10:10 |顯示全部樓層
n年前食珍x薯片食到一條橡筋~
n年前o係深圳買支蒸餾水,飲o左一啖,赫然見樽底有一根生鐵釘~
回復

襲人 發表於 2008-6-6 16:27:45 |顯示全部樓層
尋日D同事叫外賣
飯盒內有石屎.......
回復

mandy 發表於 2008-6-6 16:58:48 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-6-6 04:01 PM 發表

最得意就系有個3角型既制 ...

哈哈 你呢個就真好攪笑  
居然有個playstation制

我試過食pizza xxx 既蒜容包,食食下有條生蜈蚣
之後嚇到呆左
回復

Monse 發表於 2008-6-6 18:06:28 |顯示全部樓層
以前澳門有種手順我好仲意食既,三千年開花三千年結果(果隻呀),有次公司同事買左返黎,忙裡偷閒咪攞出黎食囉,擺落口咬左幾吓吞左少少,Yi......點解咁脆既.......心知不妙......即刻吐出來.......嘩........你估我見到物野........當時真係好想嘔呀......眼前見到隻一間一間有肚紋而且只剩番一半殘軀既小強…......跟著我大叫.......我的同事一窩蜂咁湧上來看個究竟,之後佢地笑到出唔到聲……難為我仲吞左少少落肚呀。

回復

小孩子 發表於 2008-6-6 18:15:36 |顯示全部樓層
我試過食黃皮果陣成粒放左入口
咬左一啖.口感勁奇怪
一吐之下,見到勁多蟲...
而左仲係未死既
成粒黃皮都係蟲
佢外表冇咩野嫁wor,
估唔到內裡竟然咁恐怖
跟住我即刻成串黃皮丟左佢
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-6-6 19:04:19 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-6-6 18:06 發表
以前澳門有種手順我好仲意食既,三千年開花三千年結果(果隻呀),有次公司同事買左返黎,忙裡偷閒咪攞出黎食囉,擺落口咬左幾吓吞左少少,Yi......點解咁脆既.......心知不妙......即刻吐出來.......嘩........你估我見到物野.. ...

真係好嘔心

回復

Monse 發表於 2008-6-6 19:23:00 |顯示全部樓層
有次晚飯,家裡抄左一牒菜心,我都食左幾條架啦,跟著用筷子夾多條啦,點知夾到一條與手指粗幼大小咁上下硬晒既青色蟲呀 (呢!個頭好似有對眼仲有隻角果種蟲呀),跟著成家人放低筷子…………唉!邊度仲食得落喎
回復

fnv234 發表於 2008-6-6 19:40:26 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-6-6 19:23 發表
有次晚飯,家裡抄左一牒菜心,我都食左幾條架啦,跟著用筷子夾多條啦,點知夾到一條與手指粗幼大小咁上下硬晒既青色蟲呀 (呢!個頭好似有對眼仲有隻角果種蟲呀),跟著成家人放低筷子…………唉!邊度仲食得落喎 。 ...

如果當咗菜心食就慘囉 曱甴我淨係試過切,未試過食,不過已經好恐怖
回復

Tony 發表於 2008-6-6 19:49:52 |顯示全部樓層
我之前係大陸一間都算係5星ge酒店飲茶,叫咗碟蘿蔔糕,竟然有隻曱甴做"伴碟"...............
回復

cuiyao 發表於 2008-6-6 23:36:57 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-6-6 16:27 發表
尋日D同事叫外賣
飯盒內有石屎.......

石屎好好笑。
我食過釘書釘。應該係釘埋0的荷葉所用。
回復

cuiyao 發表於 2008-6-6 23:37:54 |顯示全部樓層
0甘其實大家食食埋埋0甘多0野,有冇試過當場投訴/發爛 ? 結果又係點呢?
回復

cross 發表於 2008-6-6 23:39:31 |顯示全部樓層
原帖由 cuiyao 於 2008-6-6 23:37 發表
0甘其實大家食食埋埋0甘多0野,有冇試過當場投訴/發爛 ? 結果又係點呢?

如果係大排檔
或者不高級的地方
我通常都同d呀姐好好傾
然後就
「喂.呀姐..好似有d唔妥」
過番陣就會有碟新的(定唔知只係挑走野..入面唔知有冇加料啦)
回復

襲人 發表於 2008-6-7 01:41:43 |顯示全部樓層
原帖由 cuiyao 於 2008-6-6 23:37 發表

我同事個單.....
佢地第一時間打電話要求退錢,同埋加送汽水同埋火腿仲要比過盒飯佢
仲要第二日(今日)補償佢一罐汽水+一塊火腿
呢個談判過種足足用左三個幾四個鐘
攪到全公司都知.....
但係以我所以之前個間外賣成日都有同事食到小強或異物
唔知點解佢地仲敢叫
回復

vkzone2002 發表於 2008-6-7 02:12:28 |顯示全部樓層
我試過最記得的一次係我當時做伴娘到晚宴時坐主家席,大家都知主家席一定唔同D,招待都好D麻。誰知當新郎夾麵俾新娘時,竟然夾到半隻小強 ~~~
回復

vkzone2002 發表於 2008-6-7 02:15:51 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-6-7 01:41 發表

我同事個單.....
佢地第一時間打電話要求退錢,同埋加送汽水同埋火腿仲要比過盒飯佢
但係以我所以之前個間 ...

除非你唔打算日後再幫襯,如果唔係其實同食市談判係無意思,我朋友話咁佢記得你個樣或記得你送貨地址,咁下次盒飯+口水+頭皮來玩你你都唔知呀!
回復

mandy 發表於 2008-6-7 04:43:24 |顯示全部樓層
有次係大家x食麥皮,整左2下,就打算食,點知係入面見到有我手指咁大既骨,拎去同佢地講,點知有個人同我講,話係麥片黎嫁wor
(骨同麥片差好遠 )
回復

八王爺 發表於 2008-6-7 06:41:24 |顯示全部樓層
都係 在家中吃飯好。

同事試過去 某數字上海菜館食午飯,食到玻璃!
即時投訴﹑走人﹑兼唔使埋單,但以後唔敢再去。
回復

gtrnismo 發表於 2008-6-8 11:59:26 |顯示全部樓層

我做過bar

投訴我們樂意接受
因為始終系我地bar tender自己錯

如果發爛後果自負, 有禮貌的發爛飲水候水+小小其他野
無禮貌的發爛洗碗布過一過就系你架喇

我古食飯一樣吧, 濃味野就最好吾好投訴得禁無禮貌喇

雖然我覺得餐廳應該無論客人咩態度投訴都要接受, 但有D客講晒粗口, 又要免費又要coupon又話要上法庭, 就系為左一條頭髮
試過了, 我地心裡面真系好吾高興
回復

cuiyao 發表於 2008-6-8 23:51:36 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-6-7 01:41 發表

我同事個單.....
但係以我所以之前個間 ...

三、四個鐘點都寶貴過一盒飯+汽水x2+火腿x2,蝕0左!
不過最蝕應該係你老闆。
回復

12下一頁