分享喜蔭E. Blue Heaven E. Lemon Tree (完)

作者: sandylam 發表于 2013-4-1 17:01:29
1551 12

分享物品: E. Blue Heaven 4盆 E. Lemon Tree 1盆

交收方法: 面交, 只限平日晚上7點調景嶺站自取。

下星期交收日期有三個:
A: 4月9日星期二
B: 4月10日星期三
C: 4月12日星期五

×××××請自備購物袋×××××

注意:
1. 非先到先得, 曾分享給我者優先,有AV修葉交換者優先。
2. 部分有瑕疵, 完美主義者勿申請。
3. 全部已用新泥定植,但花友收到分享後,還請自行清潔消毒,如有蟲害,本人恕不負責。
4. 申請結果會於4月6日晚上公怖。
5. 成功申請者請盡快pm本人約交收。三天內沒收到pm會取消資格。
6. 本人有最終決定權。

結果如下:
E. Blue Heaven
1. ahgeeinheaven (thanks) — 已收交收
2. powergun (thx) — 已收交收
3. Starry (thx~~) — 已收交收
4.yipyipamy(謝謝分享~~) — 已收交收

E. Lemon Tree
1. fishcrab 取消

請盡快pm,以便安排交收。

評分

查看全部評分

ahgeeinheaven 發表於 2013-4-1 17:09:26 |顯示全部樓層
1. ahgeeinheaven (thanks)
2.
3.
4.

1.
回復

powergun 發表於 2013-4-1 18:17:29 |顯示全部樓層
2. powergun (thx)
3.
4.

1.
回復

Starry 發表於 2013-4-1 19:39:44 |顯示全部樓層
3. Starry (thx~~)
4.

1.
回復

yipyipamy 發表於 2013-4-1 20:12:59 |顯示全部樓層
e. Blue Heavent
4. yipyipamy(謝謝分享~~~~)
回復

fishcrab 發表於 2013-4-1 21:17:25 |顯示全部樓層
3. Starry (thx~~)
4.yipyipamy(謝謝分享~~~~)

1. fishcrab
回復

sandylam 發表於 2013-4-6 20:06:23 來自手機 |顯示全部樓層
結果如上。
請注意交收日期!
回復

sandylam 發表於 2013-4-7 18:25:54 來自手機 |顯示全部樓層
更新資料。還未pm確定交收日子的花友,請盡快pm我!
回復

yipyipamy 發表於 2013-4-10 10:48:43 |顯示全部樓層
Sandylam你好,謝謝你昨天的分享,真係好靚,我從來未種過呢個品種,佢啲葉同莖都好多毛毛.我巳經同佢消毒&重新落盆了,希望將來可以開出美美的花朵.你昨天說這個很易種植,請問佢對光照同濕度有無特別的要求呢?先謝謝你的指教啦.
回復

powergun 發表於 2013-4-10 11:19:51 |顯示全部樓層
昨晚已交收, 多謝樓主的分享, 喜蔭的葉子好靚, 唔講都唔知佢係喜蔭來的, 有d似花貓葉
回復

sandylam 發表於 2013-4-10 19:44:21 來自手機 |顯示全部樓層
yipyipamy 發表於 2013-4-10 10:48
Sandylam你好,謝謝你昨天的分享,真係好靚,我從來未種過呢個品種,佢啲葉同莖都好多毛毛.我巳經同佢消毒&重 ...

我都會用光管照,有些花友會每天噴下水,但我懶就無特別打理。
喜蔭怕冷怕乾,太冷太乾都會影響生長。
你可以係泥中加少少魔肥,第佢長大一點,可以間中曬下太陽,有助開花。
回復

Starry 發表於 2013-4-10 20:07:51 |顯示全部樓層
已交收 小苗非常健康 謝謝Sandy~~
回復

ahgeeinheaven 發表於 2013-4-10 20:37:47 |顯示全部樓層
多謝樓主分享
回復