小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504505 8743
BanbieChan 發表於 2009-5-15 22:03:44 |顯示全部樓層
公主為左自食其果,連唔鐘意食既苦瓜都食埋,勁
littlecuitegirl 發表於 2009-5-15 21:59

仲有西芹添
回復

小寶 發表於 2009-5-15 22:24:51 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(69).gif仲有西芹添
BanbieChan 發表於 2009-5-15 10:03 PM

公主果然利害,因為整左出來,所以食左佢。
回復

BanbieChan 發表於 2009-5-15 22:26:10 |顯示全部樓層
公主果然利害,因為整左出來,所以食左佢。
小寶 發表於 2009-5-15 22:24

對喔~
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-5-15 22:29:41 |顯示全部樓層
我都唔食苦瓜,不瓜煲黃豆苦瓜排骨湯就會飲~~~
回復

cobie 發表於 2009-5-15 22:47:00 |顯示全部樓層
樂於助人嘅小寳,你助下我得唔得?我個2個friend噚日聽我講種嘢咁好玩,佢地又想試種.我想佢哋中埋毒,咁以後見面就唔駛靜係講當年做個d乜,而係講聽日有d乜野收得.有冇多餘小苗呀?
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-5-15 22:53:15 |顯示全部樓層
樂於助人嘅小寳,你助下我得唔得?我個2個friend噚日聽我講種嘢咁好玩,佢地又想試種.我想佢哋中埋毒,咁以後見面就唔駛靜係講當年做個d乜,而係講聽日有d乜野收得.有冇多餘小苗呀? ...
cobie 發表於 2009-5-15 22:47

cobie,我早幾日落左4粒青瓜種子,不過仲未發芽,如果23號佢已經發左芽同大左d既,我拎兩棵比你吖~~~
回復

may.sun 發表於 2009-5-15 22:58:04 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(26).gif同我一樣呀~

我呢個係鑿咗落地架http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(68).gif
BanbieChan 發表於 2009-5-15 15:41

鑿得好型呀
回復

cobie 發表於 2009-5-15 23:00:07 |顯示全部樓層
3926# littlecuitegirl

good呀細細,多謝你先.我都頭痕ing比d乜佢哋試種.小寳嘅strawberry對新手可能有d難度.我想青瓜,番茄都好似容易d.最多我同佢哋換埋大盆+基肥味得囉.
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-5-15 23:02:40 |顯示全部樓層

good呀細細,多謝你先.我都頭痕ing比d乜佢哋試種.小寳嘅strawberry對新手可能有d難度.我想青瓜,番茄都好似容易d.最多我同佢哋換埋大盆+基肥味得囉. ...
cobie 發表於 2009-5-15 23:00

cobie,要睇佢地快唔快出芽,如果唔係太細棵移苗我怕佢地會唔識大,希望佢地快d出芽啦~~~
回復

BanbieChan 發表於 2009-5-15 23:09:45 |顯示全部樓層

good呀細細,多謝你先.我都頭痕ing比d乜佢哋試種.小寳嘅strawberry對新手可能有d難度.我想青瓜,番茄都好似容易d.最多我同佢哋換埋大盆+基肥味得囉. ...
cobie 發表於 2009-5-15 23:00

cobie

我幫你發d新仔大佬大肉茄丫~
回復

cobie 發表於 2009-5-15 23:10:00 |顯示全部樓層
3929# littlecuitegirl

細細,我會等小苗住在我家,等到大d十壯d先換盆比佢哋.我落左迷你南瓜,10日多都未有動靜,可能聽日落蕃茄種喇.快有收成,好易中毒.
回復

cobie 發表於 2009-5-15 23:12:57 |顯示全部樓層
3930# BanbieChan
公主.多謝你呀.太好喇.
回復

may.sun 發表於 2009-5-15 23:16:37 |顯示全部樓層
我冇乜食物苗椒苗你要嗎?hot lemon~
回復

cobie 發表於 2009-5-15 23:22:28 |顯示全部樓層
3933# may.sun
maysun要要要要,呢個arm呀,我唔諗到tim.thank you
回復

may.sun 發表於 2009-5-15 23:25:42 |顯示全部樓層
回復

Jennie 發表於 2009-5-15 23:29:38 |顯示全部樓層
cobie, 我有好多蕃茄苗呀!要唔要呀?
回復

cobie 發表於 2009-5-15 23:34:27 |顯示全部樓層
3936# Jennie
jennie,要呀.2por多唔多?好感動.
回復

nuage 發表於 2009-5-15 23:38:26 |顯示全部樓層
樂於助人嘅小寳,你助下我得唔得?我個2個friend噚日聽我講種嘢咁好玩,佢地又想試種.我想佢哋中埋毒,咁以後見面就唔駛靜係講當年做個d乜,而係講聽日有d乜野收得.有冇多餘小苗呀? ...
cobie 發表於 2009-5-15 22:47

你想要咩小苗,我睇吓有無
回復

may.sun 發表於 2009-5-15 23:40:07 |顯示全部樓層
小寶,有冇沙薑粉味呀~
回復

Jennie 發表於 2009-5-15 23:42:21 |顯示全部樓層
3936# Jennie
jennie,要呀.2por多唔多?好感動.
cobie 發表於 2009-5-15 23:34

2por咁少,要20por得唔得呀?!
回復