小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504262 8743
小寶 發表於 2009-5-6 17:15:08 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(110).gif唔使寄啦~

食飯比我囉http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(107).gif
BanbieChan 發表於 2009-5-6 05:13 PM

咁好啦,我留番個信封
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-6 17:16:20 |顯示全部樓層
小寶0既白青瓜好靚呀 ~~ 仲有無種子呀 ?
另外0個隻肥肥地短短地又黃黃地0既 , 阿娘話叫刺 (青) 瓜 , 呢隻肥短黃0既阿娘話係潮州種喎 ~
我都想搵呀 ~~~ 易種過青瓜好多 ( 我覺得 ) , 之前D種子送哂出去喇 .......
我都有一棵 :
http://www.hkplants.com/thread-25054-45-1.html
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-6 17:17:06 |顯示全部樓層
積媽牌豬流感發源地綠番茄迫開個燈籠出來咯,摘得未呀?
小寶 發表於 2009-5-6 15:38

哎呀 , 我都唔識 ......返去睇下種子包有無啟示先 ........
回復

athernas 發表於 2009-5-6 17:27:51 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(76).gif墨西哥蕃茄好像是黃色的~
BanbieChan 發表於 2009/5/6 16:34

同意...個袋上面都好似係黃色架.
回復

athernas 發表於 2009-5-6 17:31:44 |顯示全部樓層
唔係,綠色果時食架~
小寶 發表於 2009/5/6 16:49

食咗未變唔到黃色囉.
回復

小寶 發表於 2009-5-6 20:35:56 |顯示全部樓層
小寶0既白青瓜好靚呀 ~~ 仲有無種子呀 ?
另外0個隻肥肥地短短地又黃黃地0既 , 阿娘話叫刺 (青) 瓜 , 呢隻肥短黃0既阿娘話係潮州種喎 ~
我都想搵呀 ~~~ 易種過青瓜好多 ( 我覺得 ) , 之前D種子送哂出去喇 .......
...
JicJicmom 發表於 2009-5-6 05:16 PM

有的,寄俾你
你呀娘果隻要唔要幫你問下三兄呀?
我又幫你推下 :

邊個攞過積媽的潮州青瓜種子而有多的話請你退番俾積媽啦~唔該哂!
回復

熊貓太 發表於 2009-5-7 02:32:45 |顯示全部樓層
3641# 小寶
明曬.............
謝謝小寶信箱~~~~~add6icon
回復

fianfumy 發表於 2009-5-7 14:19:59 |顯示全部樓層
小寶牌"印茄" , 昨日有 6個收成 ...
0506 印茄收成 (3).JPG
回復

小寶 發表於 2009-5-7 14:25:46 |顯示全部樓層
小寶牌"印茄" , 昨日有 6個收成 ...
fianfumy 發表於 2009-5-7 02:19 PM

e, 你果d又有缺鈣症喎, 係咪呀?
回復

mono 發表於 2009-5-7 14:43:08 |顯示全部樓層
e, 你果d又有缺鈣症喎, 係咪呀?
小寶 發表於 2009-5-7 14:25

點睇㗎?係咪睇個 Pat Pat?
回復

小寶 發表於 2009-5-7 15:01:14 |顯示全部樓層
點睇㗎?係咪睇個 Pat Pat?
mono 發表於 2009-5-7 02:43 PM

我係在呢度套用出來的,唔知岩唔岩架~
http://hkplants.com/viewthread.p ... highlight=%E5%B0%BB
回復

小寶 發表於 2009-5-10 00:45:49 |顯示全部樓層
話說星期四發覺南瓜囡囡即將開花, 小寶好心急咁搵下有冇仔仔啦, 點知無喎,
好在小寶想起靚靚公主,於是打個電話俾佢啦, 佢話有幾朶响雪櫃, 仲話會送入來俾小寶, 好感動呀
到左第二日, 點知佢有新鮮的, 咁仲正啦, 星期五的下午, 佢就同呀細一齊入左小寶屋企做送子農友美女喇
回復

小寶 發表於 2009-5-10 00:51:16 |顯示全部樓層
一收到花仔就梗係同佢成親啦, 二話不說馬上將花仔的花粉放到花女度

睇下個瓜瓜幾大~

哎也, 但係佢前面原來俾瓜蠅針過, 唔知會唔會影響到瓜b的成長呢?
回復

新仔 發表於 2009-5-10 00:57:42 |顯示全部樓層
成咗親, 好快有瓜瓜食喇! YEAH ~~~
回復

小寶 發表於 2009-5-10 01:00:22 |顯示全部樓層
今日仲有一個開左, 好, 一於又借公主的種~

e, 原來袋入面仲有3隻可憐的杧果仔

今次真係要多謝公主專程送花來囉~
回復

小寶 發表於 2009-5-10 01:02:23 |顯示全部樓層
成咗親, 好快有瓜瓜食喇! YEAH ~~~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(49).gif
新仔 發表於 2009-5-10 12:57 AM

希望啦, 條件許可下佢地可以生下一代的(瓜仔)wakakakaaa....XDDDDDD
回復

cobie 發表於 2009-5-10 01:10:43 |顯示全部樓層
小寳小寳,希望你瓜今次受粉成功十唔好再比衰蠅針喇.    多謝你尋晚送我回家呀!
回復

小寶 發表於 2009-5-10 01:14:36 |顯示全部樓層
小寳小寳,希望你瓜今次受粉成功十唔好再比衰蠅針喇.    多謝你尋晚送我回家呀!
cobie 發表於 2009-5-10 01:10 AM

COBIE COBIE, 我D瓜女全部都係在養氣箱度長大, 佢地一出世就入袋至開花授粉果刻先至可以見光咋~~

唔洗客氣, MY PLEASURE AR. 你屋企D花花打理得好企理AR, 我果度有你一半咁整齊就好囉
回復

軒軒 發表於 2009-5-10 01:16:58 |顯示全部樓層
小寶我今天買了節瓜種子你有冇興趣?
回復

小寶 發表於 2009-5-10 01:20:07 |顯示全部樓層
小寶我今天買了節瓜種子你有冇興趣?
軒軒 發表於 2009-5-10 01:16 AM

節瓜我麻麻地, 多謝哂呀!
回復