返回列表 發新帖

AV 面面觀 - 選美黑幕 >>> G大爆料 「414」選美內幕 14# <<<

作者: Dreamer 發表于 2013-3-9 17:07:24
3160 25
sandylam 發表於 2013-3-11 09:00:11 來自手機 |顯示全部樓層
葉序唔靚就箍下牙囉!
跟朱咪咪去整棚靚牙。

整完就似朱咪咪 >.<  發表於 2013-3-11 12:58
回復

Dreamer 發表於 2013-3-11 12:56:46 |顯示全部樓層
keung 發表於 2013-3-11 03:30
這兩位石女在葉觀及葉序都攞唔少分

這兩位石女應該無緣在「414」跟花友打招呼

賽斑女郎是小王子的第一次也是唯一一次,即見即讚靚女,最重要即話 "buy"
回復

Dreamer 發表於 2013-3-11 13:04:28 |顯示全部樓層
sandylam 發表於 2013-3-11 02:08
可否係錯名一號二號? :-Þ 朵花個色同花型完全錯曬,咁我諗佢錯名囉。

「414」花的名字內幕:

4月14日第七屆花展,沒有名字也可報名,無需刻意添加名字
你的植物,叫非洲紫羅蘭   

回復

Dreamer 發表於 2013-3-11 13:21:09 |顯示全部樓層
Louky 發表於 2013-3-11 01:44
我想問:沒有凋謝或含苞未開的
是不是如果有冧,但未開花,都會冇咁髙分?咁如果有d開,有d未開,咁是否都 ...

以AVSA handbook  的評分,花能全開會得分較高,至於除去花苞的做法應試乎情況!

如繁花盛開,只剩下很少數未開,此時可考慮吧!
但相反花量不足,切勿輕舉妄動,還記得「情竇初開羞答答,含苞待放意濃濃。」嗎?另有一番意境呢!

以下一些 AVSA 花展圖片可作參考:
http://www.africanvioletclubofocala.org/index.php?p=1_86_AVSA

jolly jubilee.JPG

謝謝尖尖  發表於 2013-3-11 13:23
回復

Terry 發表於 2013-3-11 22:50:35 |顯示全部樓層
I have quitted AVs. If not, I would have supported, supported.

George, add oil.
回復

george 發表於 2013-3-11 23:10:22 |顯示全部樓層
Terry 發表於 2013-3-11 22:50
I have quitted AVs. If not, I would have supported, supported.

George, add oil.

Dear Terry, thanks for your support. Will be happy to see you in the future gatherings.
回復