鄭家富吳志森伍家廉陳海琪顏聯武梁繼璋李麗蕊樓南光鄭...

作者: 金盞花 發表于 2013-3-2 12:42:13
1964 3

自從鄭經翰(大班)離開咗dbc之後, 上年年尾開咗個網台d100, 有好多以前dbc嘅DJ都跟隨大班開台, 其中有大班本人, 林旭華, 李錦洪,
鄭家富, 吳志森, 游青源, 黃偉民,  伍家廉, 陳海琪, 顏聯武,  梁繼璋, 李麗蕊, 樓南光, 旅遊鍾.......不能盡錄

廣播形式跟主流電台無異, 係全日廣播.

網上收聽
http://www.d100.hk/tc/home.html

經電話直接收聽
1831 100

facebook 討論區
https://www.facebook.com/D100HK

claudiatang 發表於 2013-3-4 14:50:47 |顯示全部樓層
謝謝你的資料﹗我有再聽dbc。但有些節目好吵耳。三個女人一個墟,加上內容空洞,只覺得吱吱喳喳....

有機會就聽d100..............
回復

金盞花 發表於 2013-3-4 15:06:41 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2013-3-4 14:50
謝謝你的資料﹗我有再聽dbc。但有些節目好吵耳。三個女人一個墟,加上內容空洞,只覺得吱吱喳喳....

有機 ...

原來你一直未知有d100存在???  自從大班敗走dbc, 我再唔會去收聽dbc   我鄙視李國寶李國章黃楚標.  
之不過呢個帖冇乜人入嚟睇, 睇怕我要改改個標題, 引人入嚟至得.
多謝你支持d100, 請傳開俾多d人知有呢個台, 尤其有好多老人家以前聽開大班喺商台, 唔知佢宜家開咪, 大班為咗照顧埋d老人家, 所以冇得上網聽都冇問題, 可以打電話去直接收聽.
回復

claudiatang 發表於 2013-3-4 15:22:55 |顯示全部樓層
我每天都聽著新聞,就是沒收到d100開台這消息。

大家同行如敵國, 又點會有人同你宣傳~  發表於 2013-3-4 15:26
回復