朱頭2013

作者: josie 發表于 2013-1-28 16:49:07
1626 21
今年第一次淘番嚟既朱頭炳好ok喎.....

Nymph好清雅迷人..

Nymph 1 (Small).JPG
Nymph 2 (Small).JPG
ae92 發表於 2013-1-28 17:21:32 |顯示全部樓層
Nymph 寧芙 單瓣??

回復

josie 發表於 2013-1-28 17:25:14 |顯示全部樓層
ae92 發表於 2013-1-28 17:21
Nymph 寧芙 單瓣??

淘時說是nymph...不是嗎? 但我很喜愛佢個color喎....好似單又好似單唔晒咁....等佢開盡啲先睇清楚
回復

ae92 發表於 2013-1-28 17:35:48 |顯示全部樓層
josie 發表於 2013-1-28 17:25
淘時說是nymph...不是嗎? 但我很喜愛佢個color喎....好似單又好似單唔晒咁....等佢開盡啲先睇清楚:loveli ...

卿記棵nymph.靚好多喎

去see see先...  發表於 2013-1-28 18:06
回復

josie 發表於 2013-1-29 13:04:45 |顯示全部樓層
同一株的另一朵係重辨架喎..真奇異

Nymph 3 (Small).JPG
nymph 4 (Small).JPG

回復

coconut 發表於 2013-1-29 17:15:37 |顯示全部樓層
josie 發表於 2013-1-29 13:04
同一株的另一朵係重辨架喎..真奇異

HA~HA~幾靚WO
回復

josie 發表於 2013-1-31 14:26:48 |顯示全部樓層
大風一吹...本來好開心幾朵花一齊架...但係e家攪成咁....

Pink surprise 1 (Small).JPG Pink Surprise 2 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-19 17:28:31 |顯示全部樓層
天氣回暖..賞賞花...
Aphrodite2 (Small).JPG Aphrodite (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-19 17:32:08 |顯示全部樓層
清新既檸檬....越開越變淺橙色..好正
Lemon Lime 3 (Small).JPG Lemon Lime 2 (Small).JPG Lemon Lime (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-19 17:43:26 |顯示全部樓層

我很想擁有的一個品種.花比想像中小型.可能個頭比較小吧..

Papillio 1 (Small).JPG Papillio 2 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-19 17:45:08 |顯示全部樓層
好有新年氣氛的色調...開得正合時的Red Nymph...

Red Nymph-1 (Small).JPG Red Nymph-2 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-19 17:48:05 |顯示全部樓層

共六隻色的Sonatini Mix...唔知邊隻色跑出先...

Sonatini Mix (Small).JPG

HINGJUDY  今年如有種子多就分享D比我種好嗎?  發表於 3 小時前
Ok!一定好喇!成功話你知!

ae92  我都要呀,不如我地齊齊交換呀  發表於 昨天 10:25

好呀...我地可以開個種子PARTY...哈哈

我都要呀,不如我地齊齊交換呀  發表於 2013-2-20 10:25
今年如有種子多就分享D比我種好嗎?  發表於 2013-2-19 18:56
回復

josie 發表於 2013-2-26 11:41:12 |顯示全部樓層
Sonatini Mix 內裏係Lollypop跑先....條白間不太明顯...應係我的攝影技術渣...
Sonatini Mix1 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-2-26 11:45:58 |顯示全部樓層

見到興姐棵Tres Chic咁正, 忍唔住都係荷蘭訂左佢...但係朵花好似佢棵大啲...但都一樣咁靚.

Tres Chic (Small).JPG
Tres Chic 1 (Small).JPG
Tres Chic3 (Small).JPG
Tres Chic2 (Small).JPG

尼只朱仔構圖好靚呀  發表於 2013-3-21 22:13
回復

HINGJUDY 發表於 2013-2-26 18:20:33 |顯示全部樓層
josie 發表於 2013-2-26 11:45
見到興姐棵Tres Chic咁正, 忍唔住都係荷蘭訂左佢...但係朵花好似佢棵大啲...但都一樣咁靚.

...

靚!靚!靚!......
回復

josie 發表於 2013-3-13 17:30:29 |顯示全部樓層

Sonatini Helios 好清秀, 好靚女 只有四吋大.....細細朵, 好得意...
Amaryllis Sonatini Helios 2 (Small).JPG Amaryllis Sonatini Helios (Small).JPG

Balentino
Sonatini Balentino (Small).JPG

Lollypop 條紋好清楚, 好正...
Sonatini Lollypop (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-3-13 17:36:10 |顯示全部樓層
my 飛彿 COLOR.....醇白..正正...Alfresco...
Alfresco 1 (Small).JPG
Alfresco 2 (Small).JPG
Alfresco 3 (Small).JPG

清純飄逸, 正  發表於 2013-3-21 22:11
超靚!  發表於 2013-3-14 07:05
回復

josie 發表於 2013-3-13 17:43:29 |顯示全部樓層
訂既時話係Lady Jane, 隻顏色就好似...但係個花樣就..重係開單添.....有點氣...大大可否話我知佢係乜呀...
Lady Jane 1 (Small).JPG Lady Jane 3 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-3-13 17:48:34 |顯示全部樓層

開得好燦爛, 好華麗既Red Nymph....花頭重到要CUT出嚟插花樽....
Red Nymph-5 (Small).JPG Red Nymph-3 (Small).JPG Red Nymph-4 (Small).JPG

四少  插花樽 都可受粉結籽, 可試下.....  發表於 7 天前

咁都得...插插吓水佢個切口底就爛左喇. .唔成功呀

插花樽 都可受粉結籽, 可試下.....  發表於 2013-3-14 23:05
回復

josie 發表於 2013-3-21 11:51:28 |顯示全部樓層
師兄棵 花孔雀+土朱開左喇...係開單, 都靚女吓...
花孔雀 土朱單1 (Small).JPG 花孔雀 土朱單 (Small).JPG
回復

12下一頁