[貼圖] 更新一下愛麗絲的BB缸

作者: 阿袁 發表于 2008-5-26 09:37:34
3314 29
好友網教的剪葉繁殖法出來的BB, 係時候 Update一下了!

同缸的一棵好望角幼株都生得唔錯

指教指教......................................................................................................................................

LEUK9884 發表於 2008-5-26 11:05:19 |顯示全部樓層
掌握左插葉繁殖法之後 , 煩惱就來了! (找空間安置佢地)
回復

阿袁 發表於 2008-5-26 12:04:17 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-5-26 11:05 發表
掌握左插葉繁殖法之後 , 煩惱就來了! (找空間安置佢地)

呵呵呵........................................................我會利用佢地黎毒害多d 人囉!
回復

細毛 發表於 2008-5-26 13:22:33 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-26 12:04 發表

呵呵呵........................................................我會利用佢地黎毒害多d 人囉!

d人販毒...都係先送小小比人.....等人地容易d中毒......

袁兄.....你可以用呢招....送小小比我......毒下我先!
回復

simoncml 發表於 2008-5-26 13:59:06 |顯示全部樓層

好友網教的剪葉繁殖法

可唔可以出個 Post 比大家分享吓?
回復

阿袁 發表於 2008-5-26 18:44:41 |顯示全部樓層
原帖由 simoncml 於 2008-5-26 13:59 發表
可唔可以出個 Post 比大家分享吓?

是的師兄,不知下面條Link可否滿意呢?
http://www.aquariumfarm.com/phpBB2/viewtopic.php?t=77076
或者:
http://www.aquariumfarm.com/phpB ... t=78956&start=0

多多拜托!  .................................................................................................................
回復

阿袁 發表於 2008-5-26 18:47:59 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-26 13:22 發表

d人販毒...都係先送小小比人.....等人地容易d中毒......

袁兄.....你可以用呢招....送小小比我......毒下我先!

毛兄..你自己都有好多啦...................我想要d 野生毛喎
回復

細毛 發表於 2008-5-26 20:17:03 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-26 18:47 發表

毛兄..你自己都有好多啦...................我想要d 野生毛喎

想唔想交換?
回復

阿袁 發表於 2008-5-26 20:59:08 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-26 20:17 發表

想唔想交換?

正有此意!..........................................................
回復

LEUK9884 發表於 2008-5-27 09:45:35 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-26 13:22 發表

毛哥呢個講法有道理!
回復

阿袁 發表於 2008-5-27 10:27:41 |顯示全部樓層
再放d d 毒先!...................................................................................................................

回復

細毛 發表於 2008-5-27 10:49:19 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-26 20:59 發表

正有此意!..........................................................

咁要準備一下先啦...
回復

阿袁 發表於 2008-5-27 11:22:14 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-27 10:49 發表

咁要準備一下先啦...

上次老友網個版主話送晒,冇我份!..............
你有野生既我又有愛麗絲合意的最好就交換囉,我成缸拎出黎任揀,準備好請pm我囉!....................................................
回復

細毛 發表於 2008-5-27 11:31:45 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-27 11:22 發表

上次老友網個版主話送晒,冇我份!..............
你有野生既我又有愛麗絲合意的最好就交換囉,我成缸拎出黎任揀,準備好請pm我囉!.................................................... ...

有d係種子繁殖的.......近排標了一些.....等我得限分佢地出來比你啦......
回復

阿袁 發表於 2008-5-27 12:56:27 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-27 11:31 發表

有d係種子繁殖的.......近排標了一些.....等我得限分佢地出來比你啦......

你話事喇!..........................................................................................
回復

細毛 發表於 2008-5-27 17:28:16 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-27 12:56 發表

你話事喇!..........................................................................................

剛剛預備了一個小盒, 兩枚小毛兒還連著花柱, 再加多一塊葉比你......
回復

阿袁 發表於 2008-5-27 19:35:55 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-27 17:28 發表

剛剛預備了一個小盒, 兩枚小毛兒還連著花柱, 再加多一塊葉比你......

係唔係野生品種的 F1 先?
回復

細毛 發表於 2008-5-28 09:37:13 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-27 19:35 發表

係唔係野生品種的 F1 先?

咩叫F1?

幾時得閒交換呀?

回復

阿袁 發表於 2008-5-28 10:24:10 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-5-28 09:37 發表

咩叫F1?

幾時得閒交換呀?

F1我唸係叫做 BB卦 ....................................我星期五下午會出魚街,你要幾多棵愛麗絲呢?  
回復

細毛 發表於 2008-5-28 10:55:05 |顯示全部樓層
原帖由 阿袁 於 2008-5-28 10:24 發表

F1我唸係叫做 BB卦 ....................................我星期五下午會出魚街,你要幾多棵愛麗絲呢?  

下午幾點? 我1:30至3:30可以在地鐵閘內交比你......
2棵啦
回復

12下一頁