短訊問題!!

作者: minmin 發表于 2008-5-26 02:00:51
2108 11
大家注意,呢個新版本的短訊系統和之前的不同..
現在的短訊,如果是你收到的短訊則放在收件箱中,而所有回覆都會在同一個主題!
但如果你SEND出的短訊,會放在發件箱中,而所有的回覆,也會發到發件箱中(而不是收件箱,注意!!)..
這個改變,實在和我們的習慣太不相符,希望大家可以注意!!

後話:
實在抱歉,因為新版的改變實在太大,我自己都一時之間未能掌握.
所以今次的升級帶給大家好多麻煩和不便,但是回復舊版的可行性不大,因為要更改數據庫的欄位,風險太大!!
所以唯有大家多加注意和忍耐,如發現有任何問題,請立即回報,我會慢慢更改!!
jay 發表於 2008-5-26 09:25:14 |顯示全部樓層
今朝我都發覺短訊同以前唔同咗,我用開firefox 2.0 發覺用唔到短訊功能.用番IE6.0就無事.
回復

mcyan 發表於 2008-5-26 10:42:18 |顯示全部樓層
報告

我用mac os 10.4.11 & safari 3.1.1用唔到短訊功能。

thanks

mcyan
回復

mcyan 發表於 2008-5-26 11:35:11 |顯示全部樓層
又得啦,send到。
回復

minmin 發表於 2008-5-26 11:42:18 |顯示全部樓層
原帖由 jay 於 2008-5-26 09:25 發表
今朝我都發覺短訊同以前唔同咗,我用開firefox 2.0 發覺用唔到短訊功能.用番IE6.0就無事.

我都係用FIREFOX,沒有問題,我版本是FIREFOX 2.0.04
JAVA版本是: jre1.6.0_05
回復

vkzone2002 發表於 2008-5-27 11:30:15 |顯示全部樓層
有pm睇完後都唔見左找唔返呀?
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-27 21:31:29 |顯示全部樓層

PM壞了

點算請問....

"invalid input"

應該如何是好
回復

chris 發表於 2008-5-28 19:58:24 |顯示全部樓層
收到 pm 要睇好麻煩, 我今日原本打算 send pm, 點知睇到話有未睇的 pm, 搵咗好耐都搵唔到, 無意按咗落個已發出的pm 時才突然出然, 好鬼異
回復

peeseela 發表於 2008-5-28 20:30:47 |顯示全部樓層
唔係呀, 我覺得而家几好, 回post係返同一個, 可以睇返上文, 唔使收件發件轉轉轉.
回復

minmin 發表於 2008-5-29 12:29:44 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-5-28 19:58 發表
收到 pm 要睇好麻煩, 我今日原本打算 send pm, 點知睇到話有未睇的 pm, 搵咗好耐都搵唔到, 無意按咗落個已發出的pm 時才突然出然, 好鬼異

個型式真係變左,但相信習慣左就可以,
如果有未讀短訊,你會見到"條未讀消息",直接CLICK入去就可以睇到..
另外,要睇下收件箱和發件箱有冇數字,例如收件箱 [1],那即是收件箱有新郵件,要注意呀!!
回復

minmin 發表於 2008-5-29 12:31:05 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-27 21:31 發表
點算請問....

"invalid input"

應該如何是好

invalid input?是什麼時候出的呢?
請留意發信的收件人和標題是調轉左,要注意!!
回復

minmin 發表於 2008-5-29 12:33:05 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-5-27 11:30 發表
有pm睇完後都唔見左找唔返呀?

現在的PM會以主題為顯示,即所有回覆都會在主題中,
現在因為舊系統和新系統的短訊同時存在,會有混亂,稍後就會清楚很多!!
回復