花死花還在

作者: lala 發表于 2008-5-24 22:26:43
1286 7
呢位係我第一棵由插葉種到識開花花嘅AV。佢亞媽係我兩年前買嘅,係我第一棵AV,但亦係第一棵俾我多手整死嘅... 正喺我勁傷心之際,呢個仔突然開花俾我睇,令我重新振作。

睇住呢個仔,開得仲靚過佢亞媽,而且開得好有 style...

Day 1 —— 張開兩隻手:

Day 2 —— 伸條脷出唻:

Day 3 —— 豎起埋對耳:

Day 4 —— 開好!!

嗰日喺筲箕灣,Leo 同我講:『花死花還在。』我仲未有咁豁達。但望住開緊嘅花花,仲有之前死吓死吓而家靚靚仔仔嗰啲,感覺花花同人生都一樣有希望!!

Dorakaka 發表於 2008-5-24 22:35:18 |顯示全部樓層
嘩~ 你盆花好靚呀, 叫咩名呀?
回復

cck07123 發表於 2008-5-24 22:40:05 |顯示全部樓層
花花好靚

我好想知你點整死佢媽媽喎
回復

candyafr 發表於 2008-5-24 22:43:11 |顯示全部樓層
原帖由 cck07123 於 2008-5-24 22:40 發表
花花好靚

我好想知你點整死佢媽媽喎

唔好提d傷心事啦
回復

lala 發表於 2008-5-24 22:50:35 |顯示全部樓層
哈...

佢亞媽今年新年之後發力,生好多新葉,個心超密,本來波浪葉又好似有個別變咗有啲 spoon。我試過減光但唔多 work。我開始驚佢係唔係中招,所以用帝仙隆。點知唔到幾日,中間啲葉開始變黑,好似發霉咁。大概可能係藥太濃或嗰日吹唔乾... 最傷心嘅係,當我剪走啲黑葉仔嗰時,發覺下面本來有好多好多花蕾出緊... 之後做咗好多嘢(or 太多嘢)都反魂乏術...

早啲去同 Leo 傾吓計,可能會有其他對策,佢可能唔駛死。我學識咗唔好過分緊張,做得太多嘢可能只會作弄巧成拙。Anyway,希望在人間。
回復

lala 發表於 2008-5-24 22:54:35 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-5-24 22:43 發表

唔好提d傷心事啦

我之前都唔想提。之不過,我都覺得重點係要知死因,否則只會重蹈覆轍...

Oh,Dorakaka,我其實唔知佢 exactly 叫乜名。我喺普通花舖買嘅。但之後查過無數 websites,覺得佢比較似 Windy Day。

回復

cck07123 發表於 2008-5-24 22:59:38 |顯示全部樓層
係呀
所以我想問問
提起你d傷心事真唔好意思

以前我仲離譜
屋止有盆金錢樹,我倒左d豬骨水入去
以為對d植物好,結果佢死左.........

原帖由 lala 於 2008-5-24 22:54 發表

我之前都唔想提。之不過,我都覺得重點係要知死因,否則只會重蹈覆轍...
回復

Potie 發表於 2008-5-24 23:21:43 |顯示全部樓層
花花同人生都一樣有希望!!

好有意思.. 其實希望常在, 只是你是否有去爭取過..
回復