種植植物及地方清潔.

作者: singli997 發表于 2012-10-25 01:23:39
1805 10
本人花園種植好多香草及花卉但時常沐水會把泥土噴灑在地...本想在旺角買枝高壓清潔機但價$2800...朋友介紹上YouTube睇一個高壓清潔機牌子(大黃蜂高壓清洗機)$28000台幣...本人在淘寶發現一樣我連運費大約$1000以下..買後用於清潔花園洗車非常好用及用作沐花.
Paliny 發表於 2012-10-25 09:47:27 |顯示全部樓層
新填地和上海街有好多,好似一千左右都有。
壓力可以調,但較到最細用來沐花,都有可能連花都射爛。
回復

faylo 發表於 2012-10-25 22:21:18 |顯示全部樓層
咁搞笑,用壓力槍淋花.........
回復

肥倫 發表於 2012-10-29 15:57:04 |顯示全部樓層
你可以在淘寶買用作淋花同埋噴藥噴肥用的大型噴筒,大約8公升,另外有16公升,只不過是佰零蚊,好低用,我也買了一個
回復

肥倫 發表於 2012-10-29 16:00:36 |顯示全部樓層
如果買高壓清潔機在淘寶也是200蚊到
回復

jack872184 發表於 2012-10-29 18:06:33 |顯示全部樓層
tell you a imple method,
+個花灑頭在水喉出水處咪得lo~~
回復

singli997 發表於 2012-11-3 01:14:42 |顯示全部樓層
肥倫 發表於 2012-10-29 15:57
你可以在淘寶買用作淋花同埋噴藥噴肥用的大型噴筒,大約8公升,另外有16公升,只不過是佰零蚊,好低用,我也買了 ...

我買的高壓清潔機牌子(大黃蜂高壓清洗機)正常是用作清洗地面牆壁及洗車..淋花同埋噴藥噴肥的我也有..因在洗地及牆壁時..有一組噴咀噴出的水有如噴霧用作淋花方便快捷.
回復

singli997 發表於 2012-11-3 01:15:32 |顯示全部樓層
jack872184 發表於 2012-10-29 18:06
tell you a imple method,
+個花灑頭在水喉出水處咪得lo~~

我買的高壓清潔機牌子(大黃蜂高壓清洗機)正常是用作清洗地面牆壁及洗車..淋花同埋噴藥噴肥的我也有..因在洗地及牆壁時..有一組噴咀噴出的水有如噴霧用作淋花方便快捷.

5用高壓用普通花灑頭都ok ga  發表於 2012-11-3 11:08
回復

singli997 發表於 2012-11-3 01:16:06 |顯示全部樓層
肥倫 發表於 2012-10-29 16:00
如果買高壓清潔機在淘寶也是200蚊到

回復

Paliny 發表於 2012-11-3 11:15:30 |顯示全部樓層
你已買和使用中?壓力有無得調和有幾多bar?
回復

singli997 發表於 2012-11-6 04:55:22 |顯示全部樓層
我買的高壓清潔機.壓力無得調..調節是配件噴咀方面...噴咀有5個.
回復