花朋貓友吹水幫 - 11月3日茶聚

作者: Sergio 發表于 2012-10-12 14:50:55
8019 77
siuhamster 發表於 2012-10-27 21:53:06 |顯示全部樓層

Sergio你miss左#29 靚會長既點評呀
另外,我冇咩靚野分享到,小小地會拎出Petite Blarney插葉一個(已定植1安士試飲杯,有根)
開心下

有邊位大大那天將會捐出獎品出來抽獎呀?  請詳細說明獎品名稱及件數.  請你們copy個帖再填上去呀!  麻煩哂大家!

獎品名稱 及 件數                                       
1. AV - Pirate's Gold 中苗 (Sergio) 1份              
2. Rob's Humpty Doo 側芽 (今午剛剛做手術分割) (N-Blythe) 4份
Sinn. hirusta x self (N-Blythe)1份
流鼻涕小苗(N-Blythe) 3份
貓鬚草枝條(N-Blythe) 3份
神秘迷岩(N-Blythe) 1份
DIY獵肉(N-Blythe) 1份
3. 粉紅喜蔭 (GOODLUCK20X) (please refer to post #30)      
4. Chirita Stardust (working eye) 1份
5. 土豆貓 137小苗1份
6. siuhamster Petite Blarney插葉1份(已定植1安士試飲杯,有根)

THX  發表於 2012-10-27 23:09
THX  發表於 2012-10-27 23:09
多謝你先. 其實我有D花貓可分享. 不過我未有時間掘佢出來.  發表於 2012-10-27 22:05
其實係你地COPY個帖一直寫下去. 只係之前我幫大家填. 不如就由你開始啦. 好無? 你幫會長寫埋.  發表於 2012-10-27 22:04
回復

purplestar 發表於 2012-10-28 13:01:44 |顯示全部樓層
有邊位大大那天將會捐出獎品出來抽獎呀?  請詳細說明獎品名稱及件數.  請你們copy個帖再填上去呀!  麻煩哂大家!

獎品名稱 及 件數                                       
1. AV - Pirate's Gold 中苗 (Sergio) 1份              
2. Rob's Humpty Doo 側芽 (今午剛剛做手術分割) (N-Blythe) 4份
Sinn. hirusta x self (N-Blythe)1份
3. 粉紅喜蔭 (GOODLUCK20X) (please refer to post #30)      
4. Chirita Stardust (working eye) 1份
6. siuhamster Petite Blarney插葉1份(已定植1安士試飲杯,有根)
7. purplestar 紫葉酢漿球根 (如無意外,每位出席者可獲一份)

星星原來有種爆炸草...勁呀  發表於 2012-10-29 11:08
多謝你先.  發表於 2012-10-28 13:08
回復

青蛙媽媽 發表於 2012-10-28 13:20:15 |顯示全部樓層
我去唔到plan b, 下次再參加~

失望中  發表於 2012-10-30 09:42
下次呀!  發表於 2012-10-28 13:25
回復

lok_1980 發表於 2012-10-28 18:54:17 |顯示全部樓層

獎品名稱 及 件數                                       
7. purplestar 紫葉酢漿球根 (如無意外,每位出席者可獲一份)
8. lok_1980 466小苗(2份)

多謝你先.  發表於 2012-10-28 18:55
回復

Juna 發表於 2012-10-29 11:03:43 |顯示全部樓層
大抽獎, 好高興

好高興㗎!  發表於 2012-10-29 15:05
回復

RIO 發表於 2012-10-29 11:19:04 |顯示全部樓層
Juna 發表於 2012-10-29 11:03
大抽獎, 好高興

好似公司annual dinner咁
有得食又有得抽獎.

Juna  我唔去好似走寶咁  發表於 3 分鐘前
總有機會既, 各位大大咁大方, 下次再搞多次

Sergio 係呀!下次參與呀!  發表於 4 分鐘前
好丫, 下次叫埋幫主, 應該重開心

Sergio  好丫, 下次叫埋幫主, 應該重開心<---- 依件嘢交比你,我攪唔掂!  發表於 26 秒前
園藝館之花都搞唔掂, 我又點搞得掂丫

好丫, 下次叫埋幫主, 應該重開心<---- 依件嘢交比你,我攪唔掂!  發表於 2012-10-29 17:46
係呀!下次參與呀!  發表於 2012-10-29 15:05
我唔去好似走寶咁  發表於 2012-10-29 11:26
回復

GOODluck20x 發表於 2012-10-29 11:20:42 |顯示全部樓層

好榮幸得到園藝馆之花o既邀請 , 今次主要出來聚會交流心得, 為咗讓氣氛更好 . 我會讓個抽獎權出來, 好等大家有更大機會抽更多獎品 ^^

Sergio  依個係我主場,我唔批准!XDDDDDD  發表於 9 分鐘前
土豆貓  吳好啦, 一齊抽啦, 開心d架!  發表於 半小時前
一個園藝館之花...一個傾國傾城o既宇宙夢幻女神...开口... 儍鴨豈可不從 ... >__  <''

purplestar  衰鴨,無得唔抽架,抽中左就係你架啦!  發表於 13 分鐘前
係係係...連星星都开口.... 我知錯la... 吾好好似流星咁衝落尼撞我呀..會c o架....

衰鴨,無得唔抽架,抽中左就係你架啦!  發表於 2012-10-31 15:45
Sergio 依個係我主場,我唔批准!講得好丫....拍掌拍掌!  發表於 2012-10-29 15:28
依個係我主場,我唔批准!XDDDDDD  發表於 2012-10-29 15:06
吳好啦, 一齊抽啦, 開心d架!  發表於 2012-10-29 14:21

評分

查看全部評分

回復

土豆貓 發表於 2012-10-29 11:23:59 |顯示全部樓層
嘩,原來已經有錦多禮物.....每人肯定有野拎走, 好期待呀!

係呀!節目好豐富!  發表於 2012-10-29 15:07
回復

malike 發表於 2012-10-29 11:30:39 |顯示全部樓層
咁就要帶定個大麻包袋喇! 哈哈!

要帶幾個先掂!  發表於 2012-10-29 15:07
回復

Juna 發表於 2012-10-29 13:43:03 |顯示全部樓層

留番啲嘢下次有得參加時抽獎

Sergio  D大大有好多好嘢唔洗擔心!  發表於 3 分鐘前<---我講我自己呀, 費事下次來兩手空空啦, 最近送左唔少出去, 要留番啲

預早多謝花太太!  發表於 2012-10-29 17:44
D大大有好多好嘢唔洗擔心!  發表於 2012-10-29 15:08
回復

malike 發表於 2012-10-29 14:09:17 |顯示全部樓層
malike 發表於 2012-10-29 11:30
咁就要帶定個大麻包袋喇! 哈哈!

嘩, 原來麻包袋E家好難搵架! 成朝都未搵到呀!

tt28  你是否真系找麻色袋?  發表於 54 秒前 << 講笑咋! 遲D寄水瓜種子給你。

黑色大垃圾袋都得架喎XD  發表於 2012-10-30 21:47
我果隻水瓜種子你要吾要?  發表於 2012-10-30 13:09
寫錯字添麻包袋  發表於 2012-10-30 12:26
你是否真系找麻色袋?  發表於 2012-10-30 12:26
回復

Sergio 發表於 2012-10-30 09:09:59 |顯示全部樓層

有邊位大大113那天將會捐出獎品出來抽獎呀?  請詳細說明獎品名稱及件數.  請你們copy個帖再填上去呀!  麻煩哂大家!

獎品名稱 及 件數                                       
4. Chirita Stardust (workingbee) 1份
5. 137小苗(土豆貓)1份
6. Petite Blarney (siuhamster) 插葉1份-已定植1安士試飲杯已有根
7. 紫葉酢漿球根 (purplestar) 如無意外,每位出席者可獲一份
8. 466小苗 (lok_1980) 2份
9.  美心餅卡(2張) 來自一位有心的花友
10.
11.
12.

GOODluck20x  最令人喜出望外係大眼妹o既DIY獵肉 ~~~~  

如果你抽到的話咪即是抽到自己一樣.

GOODluck20x  今次d 禮物真係誇啦啦

啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~啦~

最令人喜出望外係大眼妹o既DIY獵肉 :D~~~~  發表於 2012-10-30 14:56
今次d 禮物真係誇啦啦 :D  發表於 2012-10-30 14:55
回復

小野貓 發表於 2012-10-30 11:14:39 |顯示全部樓層

喵~
我已準備禮物~
明晚揭曉~

GOODluck20x  糸咪 臘腸呀 ... =., =
Juna  臘腸, 正呀

唔食得架....如果鴨鴨抽中就同我食左佢囉~

GOODluck20x  咁...咁....吾好好年冬o瓜... @@''
你開胃啦~果d比蟲食...唔係比鴨食架

GOODluck20x  一額汗!!! ....唔食得一定種得... ^^
唔係植物黎架~

GOODluck20x  消吾诮化到o架 =.. =
消化唔倒架~ ...你咪咁為食啦~

咁...轉d食得la ;(  發表於 2012-10-30 16:03
消吾诮化到o架 =.. =  發表於 2012-10-30 15:06
一額汗!!! ....唔食得一定種得... ^^  發表於 2012-10-30 14:53
咁...咁....吾好好年冬o瓜... @@''  發表於 2012-10-30 14:38
臘腸, 正呀  發表於 2012-10-30 11:26
回復

小野貓 發表於 2012-10-30 14:32:17 |顯示全部樓層

係喎~
熊太媽係咪要Hi-Fresh...我要星期五準備星期六帶出黎播~

saolan  我插葉都冇用Hi-Fresh架,所以一瓶其实用好耐吓!
我用埋黎淋水~都可以用好耐~

係呀,少少就得架啦...多謝貓貓先...  發表於 2012-10-30 21:48
我插葉都冇用Hi-Fresh架,所以一瓶其实用好耐吓!  發表於 2012-10-30 14:47
回復

黃太 發表於 2012-10-30 21:32:39 |顯示全部樓層
Sergio 發表於 2012-10-30 09:09
有邊位大大113那天將會捐出獎品出來抽獎呀?  請詳細說明獎品名稱及件數.  請你們copy個帖再填上去呀!  麻煩 ...

我讚助《紅洒開瓶器》一套,到時交俾sergio靚女

多謝你丫黃太!  發表於 2012-10-31 10:03
多謝你!感激萬分!  發表於 2012-10-30 21:35
回復

黃太 發表於 2012-10-30 21:39:56 |顯示全部樓層
黃太 發表於 2012-10-30 21:32

唔使客氣,最緊要大家開心~~

黃太你太客氣啦!我代表花友多謝你!  發表於 2012-10-30 21:46
回復

Sergio 發表於 2012-10-30 21:40:02 |顯示全部樓層
黃太 發表於 2012-10-30 21:32

有邊位大大113那天將會捐出獎品出來抽獎呀?  請詳細說明獎品名稱及件數.  請你們copy個帖再填上去呀!  麻煩哂大家!

獎品名稱 及 件數                                       
4. Chirita Stardust (workingbee) 1份
6. Petite Blarney (siuhamster) 插葉1份-已定植1安士試飲杯已有根
7. 紫葉酢漿球根 (purplestar) 如無意外,每位出席者可獲一份
10. 紅酒開瓶器 (黃太)1份
11.
12.
回復

HLAM 發表於 2012-10-31 00:44:59 |顯示全部樓層

嘩! 好多獎品! 流晒口水添!
嗰日唔得閒, 6點鐘要返教會, 有事奉職務.
希望下次有機會同咁多位相聚啦.

土豆貓  下次啦, 我地錦為食我諗好快!!
期待!期待!

下次啦, 我地錦為食我諗好快!!  發表於 2012-10-31 10:03
下次join我地啦  發表於 2012-10-31 09:04
回復

小野貓 發表於 2012-10-31 10:31:48 |顯示全部樓層

喵~
剛剛可以趕及聚會前上傳啦~

於茶聚贊助育苗盒一個,三件一套

小形溫室囉,迷你紫羅蘭、迷岩或作插葉、養苗都用得~
種花好easy~

育苗盒 X 24穴.jpg

順便試下部機~

多謝貓貓  發表於 2012-10-31 10:37
thanks! 麻煩你自行加上個list o度呀!  發表於 2012-10-31 10:32
回復

小野貓 發表於 2012-10-31 10:35:27 |顯示全部樓層

獎品名稱 及 件數                                       
10. 紅酒開瓶器 (黃太)1份
11. 育苗盒24穴(衰喵)1套
12.

多謝小喵!  發表於 2012-10-31 18:16
今次真係人人有野返屋企喎~咁似聖誕交換禮物既XD  發表於 2012-10-31 16:08
人人有份永不落空  發表於 2012-10-31 12:52
回復