返回列表 發新帖

台北 ~ 吃... 吃... 吃...

作者: 小白 發表于 2012-10-11 00:09:07
2393 30
小白 發表於 2012-10-13 01:01:52 |顯示全部樓層
萬華夜市

似腊腸
DSC_1828 [800x600].jpg

台灣人好鐘意食~ 我冇試  
DSC_1824 [800x600].jpg

甜不辣 ~ 唔識欣賞
DSC_1826 [800x600].jpg

兩喜號 ~ 足料, 好味
DSC_1827 [800x600].jpg

地址: 捷運 ~ 龍山寺站, 廣州街方向
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:09:51 |顯示全部樓層
平溪

魷魚鬚 ~ 好粗, 好味

回復

小白 發表於 2012-10-13 01:13:04 |顯示全部樓層

淡水 ~ 紅毛城裡的市市商店買的

洛神花 & 熱情果~ 兩款都好味

回復

小白 發表於 2012-10-13 01:19:14 |顯示全部樓層

Mos Burger

早餐最佳之選 ~ 即叫即整, 有 2 人套餐, 單人的價錢都幾實惠

點解, 香港冇...
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:28:55 |顯示全部樓層
雪王冰淇淋

炒花生 & 合桃, 合桃好味 d 及有合桃肉

地址: 台北市武昌街一段65號, 捷運 ~ 西門站
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:32:24 |顯示全部樓層
tt28  呢間都食過

好多係旅遊宣傳單張都有介紹..  
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:34:42 |顯示全部樓層
ahgeeinheaven  係咪同饒河街夜市同一間呀?  
睇了單張, 2 間個名一樣...

tomtomtom  呢間試過,好味

yes...

tomtomtom  我唔食葱,但呢間都食到
係好多蔥
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:38:35 |顯示全部樓層

tomtomtom  木耳... 自己種啦
多謝

tt28  好似好正
鼎泰豐比較好吃d
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:41:10 |顯示全部樓層
tomtomtom  雞腿個賣相都唔得

係當時已好後悔
回復

小白 發表於 2012-10-13 01:44:28 |顯示全部樓層
ahgeeinheaven  上次我都試過,真係普普通通,那個“阿給”我覺得唔好食,有陣除

都係見坐滿人先入去..    "阿給".. 有幾間.. 那天時間尚早, "正鋪" 未開門
回復

choblove 發表於 2012-11-7 18:45:07 |顯示全部樓層
你就好拉................
回復