2012 秋日花友BBQ-4/11- 謝謝各位的支持, 重溫快樂時光

作者: noel_tt 發表于 2012-10-10 16:43:36
7900 107
bettyart2000 發表於 2012-11-5 13:39:03 |顯示全部樓層

週日農夫  我收到一棵青擰苗同荷蘭豆種子﹐但掛住收,開心得滯唔認得係邊個俾我 >.<  發表於 13 小時前
-----------------------------------
荷蘭豆種子係我俾你㗎,我都種咗,發芽率有九成,可惜我嘅地方唔夠陽光,有D徒長瘦弱。
希望你種田會快高長大,好生養啦

我明天會去種係田度  發表於 2012-11-5 20:59
回復

bettyart2000 發表於 2012-11-5 13:53:49 |顯示全部樓層
bettyart2000:
希望我能夠令D種子枝條小苗等順利成長,
我會努力,希望唔會玩死佢哋啦。
發表於 昨天 20:30

2020:
點死都唔夠我死得多XDDDDD 
發表於 昨天 21:34
------------------------------

其他花友見到以上對話,
仲以為2人儍㗎,鬥種死D稙物 hahaha

其實我哋係露台/平台唔夠光啫
回復

noel_tt 發表於 2012-11-5 15:59:22 |顯示全部樓層

首先, 要多謝李生, 李太的熱情招待, 對食物安排和預備, 食物飲品好豐富, 有菜, 有肉,仲有珍寶size大大隻雞翼
              多謝黃太一早入去為我們醃食物, 為花友們清潔食具,
              多謝 Sylvia帶來的羅漢果茶, LHS的腐竹糖水
              多謝 花友(貓魚種菜)送出的抽獎禮物, 令到其他花友認織和作新常試
              多謝 攝影師 C.G. CHOW, 讓花友們回憶, 當天的時光
              更多謝各花友支持分享, 令QQB 更添上姿彩.

最後, 還要謝謝各花友,神秘花友參與和支持.

現在, 重温l些難忘時段
2012年11月 4 日星期日是2012年 秋日花友BBQ日子, 在11時 30 分的 集合地点.
這天籃天白雲, 身心舒暢. 還有花友早了1小時等候, 每人都好好, 好準時

李生獨力1人買 2拾多人的食物. 辛苦曬 .  靜雞雞講你知, D柿是自家種. 正野

冇去的朋友, 有冇流口水

BBQ 的巨型燒烤爐, 都係李生包辨

花友聽李先生的高壓接枝法

1 串 串百香果

荷花

嘩, 勁大木瓜

老大

我第l次食的新鮮.....................

要感謝 2020, ylee, Ada, 貓魚種菜, 自動燒好比我

又食又取 : 5塊黃太醃豬扒 & 3 個金 (煎豬扒做晚歺)

我的戰利品. 還有 大, 中, 小 ROSE 枝條 & 無花果枝條

好開心的一個下午 ~~~

20, 百香果就在楊桃隔離囉 ~  發表於 2012-11-6 14:26
我一去到,未入屋,就已摘一個青既楊桃試味la XDDDDDD 睇唔到百香果添,如果唔係,我一定偷!  發表於 2012-11-5 17:31
黃太醃既豬扒好lum好好味呀)))))))  發表於 2012-11-5 17:29
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-5 16:10:49 |顯示全部樓層
第一 Part
歡樂時光,大家來看看

呢個節目好受小朋友歡迎  發表於 2012-11-5 17:46
呢個節目  發表於 2012-11-5 17:31
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-5 19:09:39 |顯示全部樓層

第二 Part

準備BBQ, khila打造了兩個新的燒烤爐,起爐啦....

黃太巧手精心醃製美食,豐富又滿足....

燒蕉..........適少少的獨步秘燒

呵呵~~燒焦了  發表於 2012-11-5 19:29
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-5 19:14:03 |顯示全部樓層

第三 Part

花園自由行......

csw_sylvia  點止自由行呀, 仲自由摘 tim ~   咁坦白架 ^^

點止自由行呀, 仲自由摘 tim ~  發表於 2012-11-6 14:27
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-5 19:19:50 |顯示全部樓層

第四 Part

歡樂的回味....  

花友愛心分享........

又食又"拎" ^^

晚餐豆卜豬扒麵條

回復

LHS1 發表於 2012-11-5 20:03:05 |顯示全部樓層

多謝主人家熱情款待! 又食又"lick",那些自種柿很好味,又可以同狗狗玩,還有一隻可愛黃白貓,又能欣賞不同植物,而且還"dart"了不少"靚"植物回家呢! 讓我們渡過一個充實的下午啊!

可惜不能食柿 ><  發表於 2012-11-5 23:56
回復