Kohleria Bach 蟲蟲/苗

作者: suki4140 發表于 2012-9-24 22:31:56
1014 5

哈哈,因為大家話Episcia Pink Dream難搵既關系~~而家轉左做花貓了~~
想要Bach係應該佢個名~! 我鐘意呢個作曲家
唔該晒大家呀~~ Thanks~~~
GOODluck20x 發表於 2012-9-25 12:01:14 |顯示全部樓層
等植株la, 環境改變後令走莖處理o既難度大大提高. 面交有風險 , 郵寄更高風險 .
我估老手都吾會有十足把握
回復

powergun 發表於 2012-9-25 12:18:48 |顯示全部樓層
GOODluck20x 發表於 2012-9-25 12:01
等植株la, 環境改變後令走莖處理o既難度大大提高. 面交有風險 , 郵寄更高風險 .
我估老手都吾會有十足把握 ...

點會呀, 之前都有花友分享過其他喜蔭走莖, 都成功呀, 我都種緊, 我諗好多花友都種緊, 粉紅色個d 唔同架咩?

RIO
如果粉紅喜蔭同其他既喜蔭一樣的話, 價錢就唔會差咁遠, 你想要既分享就隨時都有喇~  發表於 2012-9-25 12:34
如你接觸過 Pink Episcia 就會明白.  發表於 2012-9-25 12:29
回復

suki4140 發表於 2012-9-25 12:35:54 |顯示全部樓層
原來係咁~~ 咁唯有慢慢等~~
因為之前有花友分享過pink panther, 覺得佢幾易生~ d葉又靚,所以幾鐘意喜蔭~~

原來pink dream同其他唔同的嗎~~~"?
回復

powergun 發表於 2012-9-25 12:40:25 |顯示全部樓層
RIO  如果粉紅喜蔭同其他既喜蔭一樣的話, 價錢就唔會差咁遠, 你想要既分享就隨時都有喇~  
GOODluck20x  如你接觸過 Pink Episcia 就會明白.

我就係睇過兩位的鴻文, 都無話到有乜分別, 只是講過用葉繁殖會走色,  用走莖至OK, 唔係咩?
回復

suki4140 發表於 2012-9-25 12:43:55 |顯示全部樓層

唔該晒咁多位大大~~~
我慢慢等就可以了~~

GOODluck20x  可以留意 Ada 妹 , Pink Dream 佢種得好靚 , 久不久有義賣 . ^^
我會架喇~唔該晒^^

可以留意 Ada 妹 , Pink Dream 佢種得好靚 , 久不久有義賣 . ^^  發表於 2012-9-25 12:51
回復