返回列表 發新帖

超可愛喜蔭Strawberry -update

作者: josie 發表于 2012-9-19 16:32:51
2952 26
josie 發表於 2012-9-21 23:20:00 |顯示全部樓層
ayclui 發表於 2012-9-21 21:19
Josie, 真係種得好靚呀~
我屋企果D 醜好多...請問你家種植環境/ 光照如何, 可否介紹一下? ...

Thank you. 嘩,ayclui 你是師姐喎,我係問你架記得嗎?我是新手都是刨帖同從失敗中學習。
我的宝贝是住在向東偏小小北的露台,只早上有約二小时太陽,每天淋水及噴水佢好like架,加魔肥就是。
回復

ayclui 發表於 2012-9-22 22:28:46 |顯示全部樓層
Josie, 咪咁客氣啦, 大家交流下嘛~ 隻士多啤梨好鍾意你屋企呀, 快D 有花開就好啦~

我都係咁想,嘻嘻!  發表於 2012-9-22 22:31
回復

aprilhung 發表於 2012-9-23 02:17:40 |顯示全部樓層
係邊度有得賣?好靚呀!

我係出售版同花友買架...你多留意下...  發表於 2012-9-24 16:54
回復

josie 發表於 2013-4-12 12:25:51 |顯示全部樓層

Update 一下Strawberry Patch 開花花啲相先.

Ep. Strawberry patch flower (Small).JPG Strawberry P 6 (Small).JPG E. Strawberry P flower 3-13 (Small).jpg E. Strawberry Patch 2-13 (Small).jpg E. Strawberry Patch flower 3-13 (Small).jpg Strawberry P 5 (Small).JPG

N-Blythe  我可能喜歡了它...............^^  發表於 10 秒前

佢咁靚女同每次開花都唔同樣架 ...有時橙紅有時黃橙色 ....教你如何不愛她?

我諗我有少少鐘意咗佢~~  發表於 2013-4-12 13:19
我可能喜歡了它...............^^  發表於 2013-4-12 12:45

評分

查看全部評分

回復

Dreamer 發表於 2013-4-12 13:10:25 |顯示全部樓層
josie 發表於 2013-4-12 12:25
Update 一下Strawberry Patch 開花花啲相先.

尤其花花的變幻多可愛

係呀, 好盞鬼架.....  發表於 2013-4-12 14:44
回復

sandylam 發表於 2013-4-12 13:42:59 |顯示全部樓層
好靚呀!
我棵B都大左好多了,但連走莖都未有,應該無咁快會有花.

加油! 加油!..好快有花花架喇..  發表於 2013-4-12 14:45
回復

Scar 發表於 2013-4-12 22:08:57 |顯示全部樓層
嘩~~大得好快呀~~~~仲要越大越靚添~~~
回復