新人 - 新香草 "小薄"

作者: Christopher 發表于 2012-9-4 22:54:39
1259 6
家裡的 小羅(羅勒) 救不了, 只盛下 小紫(紫蘇), 偶然今天在灣仔見到 小薄(薄荷), 又pp痕買了回來!

小薄的盆太小, 我只好在家找個較大的換盆...

Christopher 發表於 2012-9-8 13:14:25 |顯示全部樓層
小薄買回來時仲系頭 WW, 3.5日後既今早已經見佢精神好多啦! 都系賣比我個阿嬋唔好, 唔只用個細盆, 仲硬塞佢入泥, 連D葉都因為塞入泥度爛左, E個阿嬋真系求其 (我買果陣包住見唔到泥面, 之後返屋企先知 )

小薄 3.5 DAYS - 8/9/2012
回復

Christopher 發表於 2012-9-9 12:06:21 |顯示全部樓層

琴日下午(8/9) 去左花墟, 又PAT PAT 痕買左棵金不換...

回復

loveting1230 發表於 2012-9-11 11:35:27 |顯示全部樓層
我都種左薄荷~

Good! Give me Five! YEAH!  發表於 2012-9-11 11:37
回復

KATY 發表於 2012-9-11 14:01:02 |顯示全部樓層
金不換買完一盤之後, 都吾洗再買
因為自我繁殖力強

我o係3年前買左一棵, 而家種到都吾知第幾代喇
回復

晨起陽光 發表於 2012-9-11 21:52:31 |顯示全部樓層
想問呢個花墟系邊?

花墟系3條主要既道路裡, 就系 "太子道西" , "花墟道" 同 "運動場道", 而 "花墟道" 果條街最多香草賣  發表於 2012-9-11 23:55
太子  發表於 2012-9-11 23:38
回復

Christopher 發表於 2012-9-12 00:20:06 |顯示全部樓層

等等! 你系邊個? 點解你系我棵金不換上? 點解你食左我棵野? 點解你又唔見左?

眼力遊戲, 你搵唔搵到果隻非法入侵者?

無錯, 佢系道, 但你知唔知佢系咩水? (其實我都唔知道)

偵探遊戲, 我放左佢入個樽, 點之系我攪緊D蕃茄苗時, 轉個頭就唔見左佢, 個樽我放系窗台, 離金不換和其他香草好遠, 窗台只有發好既幾盆椒苗同D白色膠DOU (之前未有盆底時, 我買超市食物時盛下來DOU住D盆既)
回復