Bun Bun 新買的迷你AV

作者: u915 發表于 2008-5-15 20:22:44
1580 5
見各位話bun bun有新貨到,我昨天下午也去逛逛,見的確有些新貨,雖然有些品種已賣完,但仍能買到一些 。有12元一盆和20元一盆,知有何分別,但總覺得20元的種優良一些。另外,又見各位話charter spring難種,於是買2盆試試,因為覺得黃花好特別,但啲苗真係好細,有些擔心其成活率,請各位有經驗的花友指教!

12元一盆

12元一盆

20元一盆

20元一盆

chauter spring小苗

chauter spring小苗

20元一盆

20元一盆
CSRC 發表於 2008-5-15 20:29:08 |顯示全部樓層
价格很优,比我当时在香港是便宜多了
回復

cck07123 發表於 2008-5-15 21:05:50 |顯示全部樓層
真好呀,又買到平貨
其實fun fun 通常幾時翻貨呢?
回復

u915 發表於 2008-5-15 23:07:56 |顯示全部樓層
bun bun返貨似乎幾密,我差多每星期都去,估計兩至三星期會返一次大貨,即有大量迷你AV到,大約十種八種,每種大約一藍(約6-8盆)。

有時我見啲花友報料話有新貨到後,我第二日去都仍然有,但可能靚的已被買走,剩下一些無花的小苗。雖然如此,只要選到心義的品种和健康的小苗,我還是會買回家慢慢培植,終有花開的一天。
回復

heiheimama 發表於 2008-5-15 23:10:35 |顯示全部樓層
最尾那隻有花蕾的應該是Blue Tail Fly,好多花友都喜歡.~
回復

u915 發表於 2008-5-15 23:48:46 |顯示全部樓層
Yes, blue tail fly!
回復