Opera's IL Straniero Sport

作者: Tony 發表于 2008-5-13 22:35:51
2261 12
朵花好似紫椰菜.....
D葉冇咩毛,"令"立立ga

Skbugs 發表於 2008-5-13 22:59:06 |顯示全部樓層
應該是 Opera's IL Straniero Sport, 由粉紅色帶藍色夢幻噴點,異變為藍色實色花。

Opera's Il Straniero (9511) 12/09/2005 (D. Burdick) Semidouble light pink ruffled pansy/variable blue fantasy; wide raspberry edge. Dark green, plain, quilted, glossy/red back. Large
回復

Tony 發表於 2008-5-13 23:01:29 |顯示全部樓層
但 Opera's IL Straniero 冇綠邊喎~~~Opera's IL Straniero Sport都唔會有呱
不過都係改咗先啦.....

回復

Skbugs 發表於 2008-5-14 09:33:39 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-5-13 23:01 發表
但 Opera's IL Straniero 冇綠邊喎~~~Opera's IL Straniero Sport都唔會有呱
不過都係改咗先啦.....

Bingo!! 葉面光滑無毛,質感有若塑膠,絕無異義它是"Opera's IL Straniero"的異變,況且葉面光滑無毛的品種,現今祇此一家,別無分店;而"Opera's IL Straniero"狀態好時,花兒是會綑綠邊;還有是沒有 "STARICO"的品種,幸定是手文之誤,美麗的誤會。
回復

agnespoon 發表於 2008-5-14 11:45:22 |顯示全部樓層
遲d等佢完全開到大晒之後, 你再幫佢影返張大特寫, 比我睇清楚d佢個樣呀.
回復

Tony 發表於 2008-5-14 16:30:03 |顯示全部樓層
原帖由 agnespoon 於 2008-5-14 11:45 發表
遲d等佢完全開到大晒之後, 你再幫佢影返張大特寫, 比我睇清楚d佢個樣呀.

1#第二朵後日都應該開晒ga啦~~(以龜速咁ge速度開緊 )
回復

Tony 發表於 2008-5-14 16:33:26 |顯示全部樓層
原帖由 Skbugs 於 2008-5-14 09:33 發表

Bingo!! 葉面光滑無毛,質感有若塑膠,絕無異義它是"Opera's IL Straniero"的異變,況且葉面光滑無毛的品種,現今祇此一家,別無分店;而"Opera's IL Straniero"狀態好時,花兒是會綑綠邊;還有是沒有 "STARICO"的品種,幸定 ...

唔該晒 ~~咁而家個topic有冇錯呢?
"STARICO"呢個名我都係照發叔個圖抄ga咋

回復

KIMHO 發表於 2008-5-14 19:32:34 |顯示全部樓層
之前的大大門送給我種
唔記得係tea 大大定邊位
你的還有綠邊真好看...

比心機種呀cc
都好靚

舊相

舊相

舊相

舊相
回復

Tony 發表於 2008-5-14 20:39:53 |顯示全部樓層

回復 8# 的帖子

多謝~~~ ,仲有佢D葉係最好摸ge,好滑ga
回復

Skbugs 發表於 2008-5-14 21:45:14 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-5-14 16:33 發表

唔該晒 ~~咁而家個topic有冇錯呢?
"STARICO"呢個名我都係照發叔個圖抄ga咋

而家個topic是正確,順帶也post花兒綑了綠邊的 Opera's IL Straniero給大家參考。
Opera's IL Straniero(1).jpg
Opera's IL Straniero(2).jpg
回復

Tony 發表於 2008-5-14 21:47:29 |顯示全部樓層
有噴點都幾靚喎
回復

Tony 發表於 2008-5-27 23:09:16 |顯示全部樓層
原帖由 agnespoon 於 2008-5-14 11:45 發表

有啦有啦 ,好得意ga,會開到圓碌碌ga
ap_20080527105710885.jpg ap_20080527105720831.jpg
回復

AIR 發表於 2012-4-9 19:41:35 |顯示全部樓層
Tony, 多謝你, 原來我呢盆係混雜花... 係呀, 片葉無乜毛, 真係有啲似膠... 但係我好鐘意紫色加綠邊. 好sharp
回復