希媽,發啦!發啦!

作者: tongtony 發表于 2008-5-6 19:05:44
1450 8
希媽,今次發啦!336發啦!
閣下分享與我的336今日發幼苗了,非常興奮又開心,願它快高長大,
希媽感謝妳無私的分享!
chris 發表於 2008-5-6 20:57:04 |顯示全部樓層
乜呢d貼唔係係番 av版度講咩, 點解會係分享版出現 ?
回復

cck07123 發表於 2008-5-6 20:58:13 |顯示全部樓層
係囉
仲以為你有得分添
回復

tongtony 發表於 2008-5-6 21:45:16 |顯示全部樓層
◎ 無論以郵寄 / 面交 方式,在收到物品後,必須要於版面給分享者回覆,否則會被警告(+1)

我們應該如何理解這一段文章
回復

chris 發表於 2008-5-6 22:06:53 |顯示全部樓層
原帖由 tongtony 於 2008-5-6 21:45 發表
◎ 無論以郵寄 / 面交 方式,在收到物品後,必須要於版面給分享者回覆,否則會被警告(+1)

我們應該如何理解這一段文章

係唔係係分享者分享貼文度回覆, 不過如果攞av葉, 番屋企要等成個幾月先有野睇, 不過插葉比人睇都有d野睇下,

分到種子點算, 幾個星期得d泥, 無野睇, 貼出嚟做乜
回復

heiheimama 發表於 2008-5-6 22:12:03 |顯示全部樓層
首先恭喜Tony!Thunder Surprise是又易種又靚的品種,我的一棵都不斷開花.~

至於minmin的告示,我想是要求花友在收到分享後在原分享帖單一聲”我收到啦,多謝”咁樣,而家都有好多花友有做.至於種植報告,就隨緣啦,不一定要立即做.我自己就喜歡有成績才出帖,種死左呢...梗係靜靜地唔出聲啦 !~
回復

minmin 發表於 2008-5-6 22:36:52 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-6 22:12 發表
首先恭喜Tony!Thunder Surprise是又易種又靚的品種,我的一棵都不斷開花.~

至於minmin的告示,我想是要求花友在收到分享後在原分享帖單一聲”我收到啦,多謝”咁樣,而家都有好多花友有做.至於種植報告,就隨緣啦,不一定要立即做.我自己就 ...

說得無錯.回覆一句己收到,是基本的禮貌!!
回復

heiheimama 發表於 2008-5-6 22:40:54 |顯示全部樓層
題外話,我好鍾意個帖題,第一次睇到仲以為有人話我知我中左六合彩tim!~

係就立即去開間花店,專入d香港少有的苦苣苔,不計成本,但求知音(痴左)
回復

Purple 發表於 2008-5-6 23:08:38 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-6 22:40 發表
題外話,我好鍾意個帖題,第一次睇到仲以為有人話我知我中左六合彩tim!~

係就立即去開間花店,專入d香港少有的苦苣苔,不計成本,但求知音(痴左) ~ ...

希媽你連做生意都咁無私, 不計成本, 最緊要不求回報, 我實行第一個幫襯, hehehe
回復