風雨蘭果莢(結束)

作者: Tingting 發表于 2008-5-5 21:59:54
1790 9
預售風雨蘭新鮮果莢:(未採摘),有興趣在pm留聯絡方法
品種:
1. Z.Primula
2. Z.Twinkle
3. H.Magnoi
4. H.Magnoi x Z. Twinkle
每款只得一個果莢,$15一款,一次過購買以上四款,有九折優惠。

花色可參考以下:
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!c2 ... bFM0-/photo?pid=376

fnv234 發表於 2008-5-5 22:25:51 |顯示全部樓層
我想買H.Magnoi x Z. Twinkle
回復

Tingting 發表於 2008-5-5 22:32:01 |顯示全部樓層
請pm留电話給我,待成熟採摘後(一至兩星期)再聯絡交收方法o
回復

Tingting 發表於 2008-5-5 22:33:25 |顯示全部樓層
預售風雨蘭新鮮果莢:(未採摘),有興趣在pm留聯絡方法  
品種:
1. Z.Primula
2. Z.Twinkle
3. H.Magnoi
4. H.Magnoi x Z. Twinkle (fnv234)
回復

fnv234 發表於 2008-5-10 22:04:10 |顯示全部樓層
1個果莢幾多錢?點解同yahoo個價錢唔同嘅?
回復

Tingting 發表於 2008-5-11 13:01:59 |顯示全部樓層
点解要一樣!
其實拍賣set了最低價都係$15,係呢度見大家都係揾解葯嘅人,已經唔收郵費,(私底下仲會比D大嗰既)
你無發現咩!
回復

黃臉婆 發表於 2008-5-23 21:55:42 |顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

想問:
1. Z.Primula (這個是否即是Zephyranthes Primulina,黃色花?)
2. H.Magnoi x Z. Twinkle (是咩色?)
3. 1個果莢有幾多粒種子呢?
回復

Tingting 發表於 2008-5-23 22:06:32 |顯示全部樓層
我已將這些種子放在義賣版中,請參考
回復

小郁 發表於 2008-5-29 20:02:10 |顯示全部樓層
都很想欢,都想要,可是为什么在义卖版里看不到呢?
回復

fnv234 發表於 2008-5-29 20:59:07 |顯示全部樓層
原帖由 黃臉婆 於 2008-5-23 21:55 發表
想問:
1. Z.Primula (這個是否即是Zephyranthes Primulina,黃色花?)乳黃韭蘭,花瓣淡黃,背部淡紅色
2. H.Magnoi x Z. Twinkle (是咩色?)雜交品種唔知乜色
3. 1個果莢有幾多粒種子呢?
冇定,睇下個果有幾大先知
回復