一揪黑提子的成長過程^^

作者: 小餘 發表于 2008-4-29 21:04:53
14311 65
bonbon1 發表於 2008-6-23 07:26:58 |顯示全部樓層
下次買果苗不如去淘寶買. 因為d種可以多d選擇. 起碼可以揀d甜味又大粒d種.  

皮酸肉甜都好過我前日買既日本珍珠提.  我以為6x元小小的 珍珠提好甜. 點知是皮甜肉是酸的. 唔係咁正.
回復

ChrisTsui 發表於 2008-6-23 10:53:40 |顯示全部樓層
原帖由 bonbon1 於 2008-6-23 07:26 發表
下次買果苗不如去淘寶買. 因為d種可以多d選擇. 起碼可以揀d甜味又大粒d種.  

皮酸肉甜都好過我前日買既日本珍珠提.  我以為6x元小小的 珍珠提好甜. 點知是皮甜肉是酸的. 唔係咁正. ...

你有冇建議邊個賣家呀?
我經常在淘寶買o野,但發覺買種子&植物時,好多賣家都唔肯寄香港~
如果有賣家肯,你可唔可以pm個名比我呀?
唔該! :p
回復

jeremyip 發表於 2008-7-9 00:22:09 |顯示全部樓層
原帖由 小餘 於 2008-4-29 21:04 發表
08年6月先知記錯咗,原來唔係青提而係係黑提嚟嘅
06年2月買返嚟種^^(右二)

呢d苗係邊度買架?
回復

yannes 發表於 2008-7-10 09:13:30 |顯示全部樓層
原帖由 bonbon1 於 2008-6-23 07:26 發表

皮酸肉甜都好過我前日買既日本珍珠提.  我以為6x元小小的 珍珠提好甜. 點知是皮甜肉是酸的. 唔係咁正. ...

植物可以出口香港嗎??我都好想買!!!有冇邊個賣家好建議??
回復

gtrnismo 發表於 2008-7-10 11:44:42 |顯示全部樓層

遲D種下rasberry

香港落雨太多了

人都死
回復

bonbon1 發表於 2008-7-10 13:58:06 |顯示全部樓層
原帖由 yannes 於 2008-7-10 09:13 發表

植物可以出口香港嗎??我都好想買!!!有冇邊個賣家好建議??

其實d植物都係經快遞. 好多時都check 唔到. 不過唔好去到天津d咁遠訂. 因為要經多一過關要驗.
你search 左邊d果苗你想買. 再找d好評高的賣家. 問埋佢運唔運去香港. 運費幾多. 價岩便買.佢會識得去泥pack 箱了. 我買過植物2次. 無事送到香港. 不過都係花苗. 無買過果苗.
回復