政府的做法.......

作者: Tony 發表于 2007-7-31 14:02:45
1954 10
1.你地對於皇后碼頭清折有什麼看法.....支持???唔支持????(我唔多支持... )
2.之前政府又話要係魚街擴闊行人路+種樹,你地又支唔支持呢???(我十分唔支持!!!!!! )
jellyfishy 發表於 2007-7-31 14:10:29 |顯示全部樓層
最唔想佢折個碼頭都俾佢折左...唉~
回復

Tony 發表於 2007-7-31 15:00:45 |顯示全部樓層
個新碼頭要行到無雷公咁遠....
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-31 15:04:51 |顯示全部樓層
最喜愛係那個動聽的鐘樓音樂. 現在的都係用電子造出來,不再真實.唉~
回復

八王爺 發表於 2007-7-31 15:52:23 |顯示全部樓層
最憎講哩瓣... 乜鬼都拆晒就最啱我心水!
回復

dryfish 發表於 2007-7-31 16:45:25 |顯示全部樓層
我都好唔支持魚街擴闊行人路+種樹,麻鬼煩!
好無聊囉!
回復

Tony 發表於 2007-7-31 16:58:22 |顯示全部樓層
唉~魚街而家都好迫ka la,又唔夠車位,擴闊行人路的工程開始時,行人路又迫好多,車位就......唉.........
回復

比得大帝 發表於 2007-7-31 20:19:46 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2007-7-31 14:02 發表
1.你地對於皇后碼頭清折有什麼看法.....支持???唔支持????(我唔多支持... )
2.之前政府又話要係魚街擴闊行人路+種樹,你地又支唔支持呢???(我十分唔支持!!!!!! ) ...

我支持保育, 但唔係乜垃圾都要保, 唔係舊嘢就要保

最無哩頭有班人可以評一個四十幾年, 一個毫無特式嘅碼頭做一級受保護文物.  以理解, 一級即係最高啦, 一級之上應該冇超一級, 特一級卦, 皇后碼頭都一級, 咁萬里長城四千幾年歷史最多也是一級罷, 咁即係話皇后碼頭同萬里長城係同級受保護文物啦.  如果萬里長城識講嘢, 實會話: 我堂堂長城竟與你齊名! (就如天龍八歩裏蕭鋒罵慕容復說: 我蕭鋒堂堂男子竟與你齊名!) 評皇后碼頭為一級受保護文物唔單止insult咗萬里長城, 就連金字塔, 巴黎鐵塔, 白金漢宮, 大笨鐘......都insult埋.

註: 以上為個人意見, 與本網站立場無關
回復

cross 發表於 2007-7-31 21:59:40 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-7-31 20:19 發表

我支持保育, 但唔係乜垃圾都要保, 唔係舊嘢就要保

最無哩頭有班人可以評一個四十幾年, 一個毫無特式嘅碼頭做一級受保護文物.  以理解, 一級即係最高啦, 一級之上應該冇超一級, 特一級卦, 皇后碼頭都一級, 咁萬里長 ...

唔係舊嘢就要保我認同
乜都保..
邊樹有咁多地方做新建設
點進步?!
集體回憶!?
當人只回憶著舊有事物
只會停在回憶中
回復

Tony 發表於 2007-7-31 22:27:34 |顯示全部樓層
之前折天星個時 ,攪咗一大輪,而家又好似冇事咁.........
回復

八王爺 發表於 2007-8-1 10:24:49 |顯示全部樓層
Peter哥好嘢! 講得真有邏輯。

哈~哈~
回復