心花怒放 ~ sonia & bchai 的子孫

作者: Fonica 發表于 2008-4-20 20:17:13
3015 23
雖然不是很特別的品種,但都是花友們分享的,由小苗種至開花,真是心花怒放
sonia,佢真係好好花
IMGP2449 (Large).JPG
IMGP2450 (Large).JPG
這是bchai的little rick ~ 真是百看不厭
IMGP2453 (Large).JPG
IMGP2456 (Large).JPG
這都是bchai的子孫,有6個菖,可惜失去了名字...bchai妳還記得嗎?
IMGP2463 (Large).JPG
ayclui 發表於 2008-4-20 20:51:27 |顯示全部樓層
芳芳...第一隻好鬼靚呀...
咦...點解我見到有塊葉仔好似多咗出O黎咁嘅?

Little Rick --> bchai 都有送比我,佢都係我嘅至愛之一, 不過我果隻 D 葉生到側埋一邊, 遲 D 開完花要執執佢
回復

connie925 發表於 2008-4-20 20:52:53 |顯示全部樓層
最後果盆,我估係b27,不知對否? 点解盆little rick 咁淺色嘅
回復

Fonica 發表於 2008-4-20 21:12:13 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-20 20:51 發表
芳芳...第一隻好鬼靚呀...
咦...點解我見到有塊葉仔好似多咗出O黎咁嘅?

Little Rick --> bchai 都有送比我,佢都係我嘅至愛之一, 不過我果隻 D 葉生到側埋一邊, 遲 D 開完花要執執佢 ...

係喎...好似真係多左喎...比妳丫
原帖由 connie925 於 2008-4-20 20:52 發表
最後果盆,我估係b27,不知對否? 点解盆little rick 咁淺色嘅

係好淡色...所以映極都映唔到粉紅色
回復

soniamok 發表於 2008-4-20 22:13:37 |顯示全部樓層
嘩~ 芳芳.... 你種得佢好靚呀
遲啲應該仲會開到變成花球添噃
回復

莉莉 發表於 2008-4-20 22:17:49 |顯示全部樓層
純白好特別喎....點解會有咁多花蕾呀
回復

ayclui 發表於 2008-4-20 22:46:27 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-20 21:12 發表

係喎...好似真係多左喎...比妳丫

係好淡色...所以映極都映唔到粉紅色

係咪O架????

Sonia, 我可以問芳芳攞塊葉嘛 ~

Little Rick 好淡色--> 會唔會係因為第一次開? 我隻係第二次開, D 粉紅色好 Sharp , 成日想一啖食咗佢
回復

soniamok 發表於 2008-4-20 22:53:35 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-20 22:46 發表

係咪O架????

Sonia, 我可以問芳芳攞塊葉嘛 ~

Little Rick 好淡色--> 會唔會係因為第一次開? 我隻係第二次開, D 粉紅色好 Sharp , 成日想一啖食咗佢 ...

a仔你要就梗係沒問題啦 (普通話)~ 呵
乜你開始中 av 毒啦,小心小心~
回復

ayclui 發表於 2008-4-20 23:06:38 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-4-20 22:53 發表

a仔你要就梗係沒問題啦 (普通話)~ 呵
乜你開始中 av 毒啦,小心小心~

多謝 sonia & 芳芳
你地叫我 'a仔' 好好笑...我忽然諗起 ta ta --> k 仔 ...
你地日日 post D 毒o野出o黎...唔中毒先奇...
回復

soniamok 發表於 2008-4-20 23:27:14 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-20 23:06 發表

你地叫我 'a仔' 好好笑...我忽然諗起 ta ta --> k 仔 ...

我最近無 post 過 av 相喎,有都係 ta ta 咋, 佢早排先日日係咁晒冷
回復

Fonica 發表於 2008-4-20 23:50:07 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-20 23:06 發表

a仔,妳幾時想見我就話過我知啦
回復

ayclui 發表於 2008-4-21 00:00:55 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-20 23:50 發表

a仔,妳幾時想見我就話過我知啦

呵呵, 時時都想見你啦...(賣口乖 )
食 TEA 時 CUT 塊葉比我丫...
回復

Fonica 發表於 2008-4-21 00:29:05 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-21 00:00 發表

呵呵, 時時都想見你啦...(賣口乖 )
食 TEA 時 CUT 塊葉比我丫...

到時記得提我,我驚我大頭蝦...唔記得
回復

tata 發表於 2008-4-21 09:43:56 |顯示全部樓層

原帖由 soniamok 於 2008-4-20 23:27 發表

我最近無 post 過 av 相喎,有都係 ta ta 咋, 佢早排先日日係咁晒冷

喂喂, 我見到我個名喎, 毒品呢啲嘢, 緊係要預埋啲fd啦, 你唔係唔試呀, 哈哈~
回復

celiaw 發表於 2008-4-21 09:54:02 |顯示全部樓層
D花種得好靚呀! 希望繼續post多d靚花出嚟睇啦
回復

Fonica 發表於 2008-4-21 10:56:53 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-21 09:43 發表

喂喂, 我見到我個名喎, 毒品呢啲嘢, 緊係要預埋啲fd啦, 你唔係唔試呀, 哈哈~

掂親"k"仔,無好下場...結果就係沉淪"苦"海
回復

莉莉 發表於 2008-4-21 12:04:24 |顯示全部樓層
係你地成日放d毒出來唔中就出奇啦....不過真係好靚呀....Fonica你好嗎?你中左毒幾耐呀....
回復

noel 發表於 2008-4-21 12:18:33 |顯示全部樓層
芳芳~~~
回復

Fonica 發表於 2008-4-21 14:40:48 |顯示全部樓層
原帖由 莉莉 於 2008-4-21 12:04 發表
係你地成日放d毒出來唔中就出奇啦....不過真係好靚呀....Fonica你好嗎?你中左毒幾耐呀....

莉莉妳好...我仲係新手乍
回復

莉莉 發表於 2008-4-22 14:44:59 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-21 14:40 發表

莉莉妳好...我仲係新手乍

我都係呀...不過我只懂紫羅蘭囉...你地放貓出來我都覺得好正呀....不過我就未種過lu
所以我都係新仔來的
回復

12下一頁