返回列表 發新帖

心中劇毒

作者: ハマナス 發表于 2008-4-20 19:02:36
5128 59
jellyfishy 發表於 2008-4-21 08:56:45 |顯示全部樓層
水母以往係早上9am由家出發, 食埋早餐10.30am左右入到去發叔度, 跟住....

很多人住上水, 每天也要到香港仔上班, 又有人住西貢, 也要到東涌上班, 水母意思係, 發場看似很遠, 但只要你認為值得, 遠近並不是問題, 你還可以當去遠足一樣, 而且他的花場又不用你很多腳力, 由車站落車幾分鐘就到, 很方便的.
回復

八王爺 發表於 2008-4-21 09:20:58 |顯示全部樓層
我冧唔係方唔方便,係 荷包 果 方面 咯!
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-21 09:24:19 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-4-21 09:20 發表
我冧唔係方唔方便,係 荷包 果 方面 咯!

還有種植空間呢~
回復

tata 發表於 2008-4-21 09:45:28 |顯示全部樓層
ハマナス,

入咗好多貨喎, 努力入苦海
回復

p@g 發表於 2008-4-21 10:21:56 |顯示全部樓層
話時話, 閒日發叔果度都開嗎?

我記得花展果時,
佢張卡片好似寫住開六,日喎

如果閒日開咪少人好多
(可以慢慢"簡", 唔驚比人搶左心頭肉 )
回復

tata 發表於 2008-4-21 10:39:51 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-21 10:21 發表
話時話, 閒日發叔果度都開嗎?

我記得花展果時,
佢張卡片好似寫住開六,日喎

如果閒日開咪少人好多
(可以慢慢"簡", 唔驚比人搶左心頭肉 )

平日入去係最好嘅, 發叔會一個人服侍你, 佢高興的話仲會請你啤一啤架
回復

Fleur 發表於 2008-4-21 11:22:01 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-20 20:33 發表

我老公都話好抵, 佢初時以為埋單要過千
係呀! 我之前買得太多小苗, 唔知要等幾耐先有花睇, 所以今次要買D有花苞嘅

你就好啦,我老公見到我D花就唔多LIKE啦,我2個星期買咗成50+盤, 不過佢見我咁鍾意至無我辦法,佢最大貢獻喺幫我抬過花架番屋企同幫我啲花做好防風措施。去粉嶺?唔使問亦唔好唸!
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-21 12:03:04 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-4-21 11:22 發表

你就好啦,我老公見到我D花就唔多LIKE啦,我2個星期買咗成50+盤, 不過佢見我咁鍾意至無我辦法,佢最大貢獻喺幫我抬過花架番屋企同幫我啲花做好防風措施。去粉嶺?唔使問亦唔好唸! ...

我諗我真係一個唯有個男人跟住我 (否則我實浮到唔知去左邊)既水母...
嘻嘻~
回復

kendrew 發表於 2008-4-21 12:09:32 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-21 12:03 發表

我諗我真係一個唯有個男人跟住我 (否則我實浮到唔知去左邊)既水母...
嘻嘻~

見到都覺得佢參
回復

ハマナス 發表於 2008-4-21 12:18:11 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-21 08:56 發表
水母以往係早上9am由家出發, 食埋早餐10.30am左右入到去發叔度, 跟住....

很多人住上水, 每天也要到香港仔上班, 又有人住西貢, 也要到東涌上班, 水母意思係, 發場看似很遠, 但只要你認為值得, 遠近並不是 ...

我都覺得發場很值得一去,去過一次之後,就好似吸毒咁,日日都想去。
我而家又諗緊等老公放假時,用咩方法"舌累"佢入去。
回復

ハマナス 發表於 2008-4-21 12:19:08 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-21 09:45 發表
ハマナス,

入咗好多貨喎, 努力入苦海

大家咁話
回復

ハマナス 發表於 2008-4-21 12:23:53 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-21 10:39 發表

平日入去係最好嘅, 發叔會一個人服侍你, 佢高興的話仲會請你啤一啤架

係呀!我星期五入去,得我同老公兩人,不知幾爽
發叔都話如果星期六日入去,就唔得閒理我
係呀!佢係咁叫我地去雪櫃攞野飲
回復

ハマナス 發表於 2008-4-21 12:38:37 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-4-21 11:22 發表

你就好啦,我老公見到我D花就唔多LIKE啦,我2個星期買咗成50+盤, 不過佢見我咁鍾意至無我辦法,佢最大貢獻喺幫我抬過花架番屋企同幫我啲花做好防風措施。去粉嶺?唔使問亦唔好唸! ...

呵呵~
咁你又誇d嘅!我li兩星期都係買左廿幾盆咋!
你老公幫你做咁多野,已經好好喇!有d老公(如我老豆)個老婆買小小野擺係屋企,都乍晒型。
諗諗計"舌累"下佢,氹下佢,得閒讚下佢,係佢最飄飄然嘅時候同佢講。我成日都用li招,雖然唔係次次得,但都幾好用。
回復

茄星人 發表於 2008-4-21 12:52:16 |顯示全部樓層
哈哈,睇黎搵日都要入去見識下先

有人陪係最好,一來無咁悶,又有人得閒節制下自己 ,
而且 .... hehehehe 可能有人「贊助」埋添
回復

Tony 發表於 2008-4-21 16:24:56 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-21 10:39 發表

我得OT咋
回復

KK_Wong 發表於 2008-4-21 17:55:26 |顯示全部樓層

很多人住上水, 每天也要到香港仔上班, 又有人住西貢, 也要到東涌上班, 水母意思係, 發場看似很遠, 但只要你認為值得, 遠近並不是 ...

對於學生哥黎講都幾遠架喇
回復

p@g 發表於 2008-4-21 18:47:52 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 21/4/2008 12:18 發表

我都覺得發場很值得一去,去過一次之後,就好似吸毒咁,日日都想去。
我而家又諗緊等老公放假時,用咩方法"舌累"佢入去。

等我下次入去問下發叔請唔請義工

有野學, 又有靚女睇
無錢收都抵
回復

cck07123 發表於 2008-4-21 20:14:48 |顯示全部樓層
咁你真係有恒心啦
我真係做唔到

回復

Fleur 發表於 2008-4-21 22:12:23 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-21 12:38 發表

呵呵~
你老公幫你做咁多野,已經好好喇!有d老公(如我老豆)個老婆買小小野擺係屋企,都乍晒型。
諗諗計"舌累"下佢,氹下佢,得閒讚下佢,係佢最飄飄然嘅時候同佢講。我成日都用li招,雖 ...

咁我當然話佢叻啦, 如果唔係佢鬼理我
回復

cheong 發表於 2008-4-25 01:01:32 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-21 12:38 發表

呵呵~
諗諗計"舌累"下佢,氹下佢,得閒讚下佢,係佢最飄飄然嘅時候同佢講。我成日都用li招,雖 ...

男人係比較理智, 你估真係比你"舌累"下, 氹下, 讚下就得咩, 佢係唔想掃你興, 又覺得同你去行都好先肯咋! 不過呢個當然係錫你o既表現啦.
回復