邊個手機網絡最好用

作者: 比得大帝 發表于 2007-7-30 10:51:08
2040 8
最近pccw推出每月$35(另隧道費$12), 750分鐘, 簽18個月重送200超市禮券, 平均每月唔洗$24.  佢重有人送埋文件上門給你簽, 覺得好抵.

唔知你地有冇識d更低的plan介紹.
hipo 發表於 2007-7-30 11:37:45 |顯示全部樓層
我都有比較過, 價$$係好吸引, 但 pccw 个網穩定性我都會考慮.  結果我都係用番 existing 的 service provider.
大家對 pccw 的 service 有何 comment ??
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-7-30 11:49:48 |顯示全部樓層
PCCW即係Sunday,好極XX, 我家(粉嶺及很多新界地方)及公司(紅磡某地區)都接收唔到 ,我用過new world, people,123 (CSL)最好是123(CSL),月費$68 1100分鐘,幾拾元肥料都買咗去,對自己好o的
回復

比得大帝 發表於 2007-7-30 13:40:08 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2007-7-30 11:49 發表
PCCW即係Sunday,好極XX, 我家(粉嶺及很多新界地方)及公司(紅磡某地區)都接收唔到 ,我用過new world, people,123 (CSL)最好是123(CSL),月費$68 1100分鐘,幾拾元肥料都買咗去,對自己好o的 ...

乜pccw真係咁差咩?
回復

cross 發表於 2007-7-30 14:29:25 |顯示全部樓層
和記好差就真
雖則我用緊
回復

Fonica 發表於 2007-7-30 14:32:38 |顯示全部樓層
其實用邊個網絡視乎你多數留連係邊區,如果多數在市區,就可以考慮價錢,但如果新界或比較偏遠嘅地區,"1010"或"123"比較有保障。
基本上"1010"同"123"都係用同一網絡,但"1010"用戶係係比較優先(可能因為收費貴)。據啲Sales話,如果係同一地方打電話,如果你係"十下十下"用戶,你係比123攞線快,但係我未試過

回復

prodorothyhkg 發表於 2007-7-30 15:34:31 |顯示全部樓層
姑果要試你個區的訊號,可以先買一張$50之通話卡,試過  work先至簽約穩陣o的
回復

笨笨 發表於 2007-7-30 18:56:03 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-7-30 14:32 發表
其實用邊個網絡視乎你多數留連係邊區,如果多數在市區,就可以考慮價錢,但如果新界或比較偏遠嘅地區,"1010"或"123"比較有保障。
基本上"1010"同"123"都係用同一網絡,但"1010"用戶係係比較優先(可能因為收費貴)。據啲Sales話 ...

嗯嗯~~~我都係用緊(十下十下)工作地點新界北都幾好
我同事就用緊(屎馬桶)係新界地區都ok
但~~(十下十下)係市區就差左少少
我都覺得對自己好啲...用貴少少好啲^^(唔係在講緊啲重要野...突然斷線又窒窒下跟住斷線,到時火氣上升,就唔好啦)
回復

比得大帝 發表於 2007-8-11 12:06:54 |顯示全部樓層
我轉咗pccw, 覺得幾好吖, 雖然唔係3G, 不過真係好平, 用咗好幾天, 收得幾穏定.
回復