刪刪刪!!

作者: psyche 發表于 2020-5-14 18:14:54
1633 8

..........
Ming36 發表於 2020-5-15 01:49:10 來自手機 |顯示全部樓層
psyche 發表於 2020-5-15 01:43
對的,我真不希望觸犯版規,暫時我只交收分享的花盆便算,要買其他花盆請自行前往蘭園,相片先回收,就這 ...

尊重你的決定
陶土花盆絕對唔輕,運送又有打破的風險,我哋上次入去王太度買花,戰戰兢兢才能安全運返家中。
我也跟刪了
回復

psyche 發表於 2020-5-15 01:43:13 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-5-15 01:39
咁夜你仲未瞓呀?快快好好休息,盡快復原 ...

對的,我真不希望觸犯版規,暫時我只交收分享的花盆便算,要買其他花盆請自行前往蘭園,相片先回收,就這樣。
回復

Ming36 發表於 2020-5-15 01:39:09 來自手機 |顯示全部樓層
psyche 發表於 2020-5-15 01:31
Ming大你真提醒了我. 我是義工不收分文,但涉及金錢較為敏感,此文純屬推薦性質,我理不應參與其中,如購 ...

咁夜你仲未瞓呀?快快好好休息,盡快復原

園藝館應該有版規,涉及金錢交易最好放在售賣版,避免違規或引起不必要的誤會。
回復

psyche 發表於 2020-5-15 01:31:18 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-5-15 00:51
請問是不是有以下的選擇?如有錯漏,請更正。
有沒有中或細冇孔陶盆售賣?
旁邊白色的膠蘭盆是否四吋半,售 ...

Ming大你真提醒了我. 我是義工不收分文,但涉及金錢較為敏感,此文純屬推薦性質,我理不應參與其中,如購買可直接直往蘭園,經我手交收就貼在售賣區,每人額外收取5%捐贈園藝館,這樣對論壇比較公平,你覺得怎樣?
回復

Ming36 發表於 2020-5-15 00:51:53 來自手機 |顯示全部樓層

我們應否在這裏留名及購買數量?或是去返原本的分享膠小花盆post 或 開post 於售賣版較適合?
回復

psyche 發表於 2020-5-14 21:47:49 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-5-14 20:52
啱用呢!不過太遠去唔到買,唯有等到左花墟先啦!

唔緊要,市區出元朗車費都蝕左,我可以定期幫大家帶出黎花墟交收,一星期一次,要就快啲留定貨先,遲啲會放花墟賣,到時就冇咁平了。
回復

freddywongdy 發表於 2020-5-14 20:52:50 |顯示全部樓層
啱用呢!不過太遠去唔到買,唯有等到左花墟先啦!
回復