淘肉記

作者: little_stone 發表于 2018-11-22 15:06:55
11853 189
little_stone 發表於 2018-11-26 23:07:16 來自手機 |顯示全部樓層
今日介紹萌兔耳合集

一向都好鐘意兔耳,新手時就喺香港花檔買過月兔同野兔。剛開始淘肉時見好多品種兔耳都幾貴下,所以一直冇集整。有日突然見到有間做套餐,14棵不同品種兔耳買88蚊人仔,哇!即刻入手

因為本身就有月兔同野兔,對火星兔又興趣不大,所以問客服可唔可以唔要呢三種,換其他,客服好爽快答應我換咗千兔、達魔、孫悟空,但我見評論入面有個人直情換咗其他唔係兔耳嘅肉肉,我覺得只要價錢唔係差太遠,應該都可以換。

去相:

千兔耳2棵

達魔兔 1
晒唔到太陽徒長中..

達魔兔 2
全日照

孫悟空1

孫悟空2

福兔

紅兔 (錦晃星,其實唔算係兔耳家族,不過好多店家都當兔耳黎賣)

黃金兔
都係晒唔到太陽,冇上色

金剛兔,似野兔+月兔混合

鷹兔

梅兔

泰廸熊

閃光兔

雖然有好幾棵都係砍頭苗,但都好強壯,服盆好快,好開心
回復

little_stone 發表於 2018-11-26 23:00:47 來自手機 |顯示全部樓層
mandy41leung 發表於 2018-11-25 21:11
我也经常淘,基本家里的多肉都是淘回来的

大大都黎分享下啦!
回復

little_stone 發表於 2018-11-26 23:00:25 來自手機 |顯示全部樓層
小蝦猫猫 發表於 2018-11-25 23:48
最主要係怕運送途中會死,植物都係生命嘛,但淘Ⅹ真係好毒,送到樓下又好方便 ...

所以我介紹啲到我手都未死嘅比大家
回復

小蝦猫猫 發表於 2018-11-25 23:48:18 |顯示全部樓層
最主要係怕運送途中會死,植物都係生命嘛,但淘Ⅹ真係好毒,送到樓下又好方便
回復

mandy41leung 發表於 2018-11-25 21:11:32 來自手機 |顯示全部樓層
我也经常淘,基本家里的多肉都是淘回来的
回復

little_stone 發表於 2018-11-25 10:03:15 來自手機 |顯示全部樓層
小蝦猫猫 發表於 2018-11-25 00:49
樓主,請問可否PM集運全名?萬分感謝

已PM
回復

小蝦猫猫 發表於 2018-11-25 00:49:27 |顯示全部樓層
樓主,請問可否PM集運全名?萬分感謝
回復

little_stone 發表於 2018-11-24 18:53:22 來自手機 |顯示全部樓層
goldking2 發表於 2018-11-23 12:11
樓主, 想試試你間集運, 能否PM我集運全名, 謝謝

已PM你
回復

goldking2 發表於 2018-11-23 12:11:06 |顯示全部樓層
樓主, 想試試你間集運, 能否PM我集運全名, 謝謝
回復

yunge0 發表於 2018-11-22 19:22:13 來自手機 |顯示全部樓層
真係又平又靚, 謝謝分享!
回復