花墟即時情報

作者: 小雷子 發表于 2018-6-2 17:54:11
28595 546
雙魚座 發表於 2018-10-5 13:06:05 來自手機 |顯示全部樓層
今天行花墟,遇見馬生。他一邊上貨,我一邊選……。好多靚貨。特別是長筒,有很多有花苞的,幾日便開花。
回復

小雷子 發表於 2018-10-1 15:44:02 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-10-1 15:42
好陌生的品種,小雷子有入手嗎?

好想入,但又冇位!忍手!
除左買泥……咩都唔敢摸!

睇左當買左 [emoji]1f61c[/emoji]  發表於 2018-10-2 18:18
回復

alexkai 發表於 2018-10-1 15:42:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-10-1 15:40
忘左同大家報告,見到呢棵葉紋超靚,花式又唔錯的植物!小雷子不太認識,第一次見!有興趣的花友,可以去賓 ...

好陌生的品種,小雷子有入手嗎?
回復

小雷子 發表於 2018-10-1 15:40:25 來自手機 |顯示全部樓層
忘左同大家報告,見到呢棵葉紋超靚,花式又唔錯的植物!小雷子不太認識,第一次見!有興趣的花友,可以去賓賓睇下!

好似叫孔雀薑  發表於 2018-10-6 08:21
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 16:01:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-25 14:45
唔該YY!見到粉紅喜蔭!
你有冇買到黃花長筒?<span class="emoji emoji1f601"></span>

黃花好似屋企有呀所以無買到呀,但有上次果位花友話想要果隻中岩呀,五知佢買左未呢
回復

小雷子 發表於 2018-8-25 14:45:45 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35
今日花墟情報

唔該YY!見到粉紅喜蔭!
你有冇買到黃花長筒?
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35:34 來自手機 |顯示全部樓層
今日花墟情報
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35:00 來自手機 |顯示全部樓層
今日情報
回復

小雷子 發表於 2018-6-29 13:02:51 來自手機 |顯示全部樓層
ChanKwingYin 發表於 2018-6-29 07:53
小心啲買啊唔好俾佢呃

哈哈!好彩!暫時未試過!
回復

ChanKwingYin 發表於 2018-6-29 07:53:56 來自手機 |顯示全部樓層
小心啲買啊唔好俾佢呃
回復

小雷子 發表於 2018-6-27 23:29:19 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-27 23:22
花細葉大,不像你口味。

今日冇買花!只買泥!
順道報告下,花墟情況!
回復

雙魚座 發表於 2018-6-27 23:22:04 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-6-27 22:57
我未見過!第一次見!有好多花都唔太認識!<span class="emoji emoji1f605"></span>

花細葉大,不像你口味。
回復

小雷子 發表於 2018-6-27 22:57:12 來自手機 |顯示全部樓層
PACO 發表於 2018-6-27 22:41
diastema racemiferum 呢隻少見喎

我未見過!第一次見!有好多花都唔太認識!
回復

PACO 發表於 2018-6-27 22:41:59 |顯示全部樓層
diastema racemiferum 呢隻少見喎
回復

小雷子 發表於 2018-6-27 20:34:37 來自手機 |顯示全部樓層
今日冇咩靚花!長筒只有呢幾隻!數量唔多! 20180627_100936.jpg 20180627_100851.jpg 20180627_100821.jpg 20180627_100816.jpg 20180627_100319.jpg

呢隻唔知係咩品種 20180627_100830.jpg
回復

v_v217 發表於 2018-6-10 00:10:15 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-6-10 00:03
呢兩款小雷子都有! Rainbow ribbon已種到開花!給你參考!

嘩,真係好靚,仲靚過間舖放果張相,真係冇買錯...哈哈

咁我要比心機d種,唔知幾時至種到開花,好似你棵咁靚
回復

小雷子 發表於 2018-6-10 00:03:10 來自手機 |顯示全部樓層
v_v217 發表於 2018-6-9 23:50
真的嗎?我唔識架,睇相覺得靚就買

呢兩款小雷子都有! Rainbow ribbon已種到開花!給你參考! 20180507_133202.jpg
回復

v_v217 發表於 2018-6-9 23:50:49 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-6-9 18:28
勁喎!入左2隻靚貓!<span class="emoji emoji1f601"></span>

真的嗎?我唔識架,睇相覺得靚就買
回復

小雷子 發表於 2018-6-9 18:33:31 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-6-9 18:18
今日朋友影俾我嘅

你個朋友超好喎!有冇幫你入埋貨呢?
回復

小雷子 發表於 2018-6-9 18:28:22 來自手機 |顯示全部樓層
v_v217 發表於 2018-6-9 17:50
下午走左轉好多人,冇影相,見好多唔同品種花貓同AV,好快攝埋去敗左兩棵花貓就閃左 ...

勁喎!入左2隻靚貓!
回復