[徵求] 孔雀魚~~(已)加相

作者: amyfung 發表于 2013-5-25 15:10:25
5474 27
amyfung 發表於 2013-5-28 16:18:01 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-5-28 14:50
你要搞清楚d 魚點解會死的, 如朋友的魚有菌就將有菌的魚隔離, 消毒換水, 才放新魚落去, 否則買左都係死的 ...

朋友的魚拎回家當時沒隔離,好快時間魚就死了.

之後已立即換水消毒, 不過現時買左都係死的 ...唔明.
回復

Miko806 發表於 2013-5-28 15:55:19 |顯示全部樓層
嘩$30條⋯你買禮服孔雀??你買一男一女自己繁殖仲好,我個D孔雀魚差唔多個半月就大肚母魚每次都生至少30條,之前得十幾條,現在有過百條!

這個要好好學習。自家繁殖又快又好,肯定唔會咁易死。几佰條,分D來養下好喎!  發表於 2013-5-30 10:35

評分

查看全部評分

回復

powergun 發表於 2013-5-28 14:50:56 |顯示全部樓層
amyfung 發表於 2013-5-28 14:37
買到,不過全部又DEAD.已經$30一條.係老闆選比我

你要搞清楚d 魚點解會死的, 如朋友的魚有菌就將有菌的魚隔離, 消毒換水, 才放新魚落去, 否則買左都係死的
回復

amyfung 發表於 2013-5-28 14:37:49 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-5-28 14:25
孔雀魚, 係水族店大把啦, 點會買唔到

買到,不過全部又DEAD.已經$30一條.係老闆選比我
回復

amyfung 發表於 2013-5-28 14:31:56 |顯示全部樓層
1. 我個朋友送的幾條魚仔有(菌),所以我的百幾條孔雀魚全(DEAD)

2. 昨天我在魚街買的全部又DEAD.

3. 你要孔雀魚苗?還是成魚?可以出幾多錢買30-50條?

魚苗,成魚.我也要.唔好太貴.因為我係新手.
回復

powergun 發表於 2013-5-28 14:25:59 |顯示全部樓層
孔雀魚, 係水族店大把啦, 點會買唔到
回復

malike 發表於 2013-5-28 11:43:04 |顯示全部樓層
有D似猜謎語.
回復

八王爺 發表於 2013-5-28 11:18:33 |顯示全部樓層
唔好意思,你講得好亂。
1. 你個朋友送的幾條魚仔食晒你百幾條孔雀魚?
2. 昨天你在魚街買的全部又DEAD?
3. 你要孔雀魚苗?還是成魚?可以出幾多錢買30-50條?

如果你朋友送的魚唔走,新魚都是會被吃掉的。如果我猜錯,請說明清楚!?
回復