[香港植物園] 申請友情連結

作者: avery 發表于 2009-10-10 21:24:23
17086 111
Jesation 發表於 2009-11-3 11:39:39 |顯示全部樓層
哈,用chrome 唔得, 用返ie又得咯bor~
回復

孖吉 發表於 2009-11-3 12:48:55 |顯示全部樓層
黑名單? 真係 up 得出就 up!
回復

孖吉 發表於 2009-11-3 12:59:36 |顯示全部樓層
哈,用chrome 唔得, 用返ie又得咯bor~
Jesation 發表於 2009-11-3 11:39

係呀,我都係用開 Chrome,開網頁快好多架!
但係就唔係每個 function 都 support 得咁好,尤其係 註冊版面 或者 網上銀行之類,到時就要用 ie 黎開。
回復

sammy 發表於 2009-11-3 13:07:20 |顯示全部樓層
74# vivi

我又多口一問,其實開多個forum 係for 咩o架?我連園藝館d archieve 都未睇晒呢。

請問兩邊最大分別係乜呀?
Jesation 發表於 2009-11-3 11:03

起碼冇情色廣告同管理處一大堆冇人理的查詢同請求
回復

oneonewe 發表於 2009-11-3 13:11:25 |顯示全部樓層
marcuslee 發表於 2009-11-3 12:48

我唔會容許有黑名單呢樣o野!
(除非真係好有問題o既人/廣告ip)
回復

Jesation 發表於 2009-11-3 13:34:23 |顯示全部樓層
我係新仔……

簡單d講就係一group人不滿而家園藝館管理不善所以另起爐灶,right?
不過到果邊人流多時唔知版主會唔會又睇唔切呢?

anyway, 邊度有o野學我就去邊,希望你o地努力搞好d 啦。
回復

llaus 發表於 2009-11-3 14:00:05 |顯示全部樓層
marcuslee 發表於 2009-11-3 12:48

嘩!嘩!嘩!
問個問題都唔得呀!!!
回復

llaus 發表於 2009-11-3 14:01:34 |顯示全部樓層
我唔會容許有黑名單呢樣o野!
(除非真係好有問題o既人/廣告ip)
oneonewe 發表於 2009-11-3 13:11

版主就正路d!!
回復

llaus 發表於 2009-11-3 14:27:49 |顯示全部樓層
起碼冇情色廣告同管理處一大堆冇人理的查詢同請求
sammy 發表於 2009-11-3 13:07

當個新網頁有知名度,人流多時再作比較啦
現在言之太早啦!!!
回復

Exodus 發表於 2009-11-3 17:18:39 |顯示全部樓層
當個新網頁有知名度,人流多時再作比較啦
現在言之太早啦!!!
llaus 發表於 2009-11-3 14:27

拭目以待
回復

sammy 發表於 2009-11-3 19:16:15 |顯示全部樓層
蛙黽鳴無謂,閤閤只亂人。
回復

llaus 發表於 2009-11-4 08:53:39 |顯示全部樓層
蛙黽鳴無謂,閤閤只亂人。
sammy 發表於 2009-11-3 19:16

講事實o者

是否:只許州官放火,不許百姓點燈呢??
回復

Jesation 發表於 2009-11-4 09:06:38 |顯示全部樓層
大家不如交流返園藝心得ah,切磋武藝呢d o野留返見面呢(4)~

或者得閒去我個冇乜o野睇o既花園,坐低飲啖茶食個包再慢慢傾。我仲有好多問題想問o架。

唉,老毛病老毛病,唔做中唔做保......
回復

孖吉 發表於 2009-11-4 11:05:31 |顯示全部樓層
頂一吓~

推推推,唔好俾佢停~
回復

比得大帝 發表於 2009-11-4 15:54:46 |顯示全部樓層
為何在"香港植物園"的友情鏈結名單中有"香港園藝館"的名,
而在"香港園藝館"的友情鏈結名單中沒有"香港植物園"的名?

是minmin接受了友情鏈結, 而他自己沒時間把"香港植物園"放在"香港園藝館"的友情鏈結名單上?
或是"香港植物園"先斬後奏?

又或是不用對方同意也可以單方面把別人的剛放在自己網的友情鏈結名單上的?
回復

llaus 發表於 2009-11-4 18:27:53 |顯示全部樓層
為何在"香港植物園"的友情鏈結名單中有"香港園藝館"的名,
而在"香港園藝館"的友情鏈結名單中沒有"香港植物園"的名?

是minmin接受了友情鏈結, 而他自己沒時間把"香港植物園"放在"香港園藝館"的友情鏈結名單上?
或是" ...
Peter 發表於 2009-11-4 15:54

Peter 版主, Avery 在 #1 已經講清楚啦 (係唔係先斬後奏就睇各人睇法啦)
連隻蠢蛙都知:好容易加條 link 上去個 post 啦

單方面做到好似 minmin 唔接受就錯在 minmin身上咁---好似過份左 d 啵!!!先話係唔係??

接唔接受結連想信 minmin 心目中有其想法及準則
等左咁長時間都唔接受接連,看似當中有問題啵!!??
但唔同花友還不斷推....頂.....未免有做廣告效果啵!!??
唔知Peter 版主你意明如何呢???
回復

孖吉 發表於 2009-11-4 21:06:51 |顯示全部樓層
唔知閣下又係邊位呢?

衆所週知 minmin 到現在為止都未公開出過一句聲,没說好,没說不好。既然管理員沒置可否,而關於申請友情連結的事亦只限於此帖,有何不妥呢?

反而只見閣下不斷言語挑釁,不知是否有意陷 minmin 於不義,抑或想借勢騎刧館主言論呢?
回復

sammy 發表於 2009-11-4 21:40:40 |顯示全部樓層

申請連結前先加入別人論壇的連結以表誠意,是慣例,以前七彩神仙討論區,花坊論壇都這樣做:http://hkplants.com/viewthread.php?tid=26502
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=28609
何以突然覺得是先斬後奏?況且連結別人的網站是利人不利己,亦沒有犯法,要批准嗎?
回復

sammy 發表於 2009-11-4 21:43:50 |顯示全部樓層
Peter 版主, Avery 在 #1 已經講清楚啦 (係唔係先斬後奏就睇各人睇法啦)

單方面做到好似 minmin 唔接受就錯在 minmin身上咁---好似過份左 d 啵!!!先話係唔係??

接唔 ...
llaus 發表於 2009-11-4 18:27

嫌那句詩的註腳不夠多?

風乍起,吹皺一池春水。
回復

Exodus 發表於 2009-11-4 22:19:22 |顯示全部樓層

接唔 ...
llaus 發表於 2009-11-4 18:27

就憑你一面之詞
你又係邊位可以做代言人呢?
回復