Agnes紀錄簿

作者: Agnes 發表于 2009-5-1 21:38:13
10384 214
Agnes 發表於 2009-7-10 14:58:26 |顯示全部樓層
唉~我盆有排等呀!!! add5icon
cmkl1219 發表於 2009-7-10 14:53

近排天氣啱佢, 佢發力時會 ba ba 聲交功課, 唔駛有排等
回復

Evalam 發表於 2009-7-10 15:14:48 |顯示全部樓層
199# Agnes

你朵花開到幾耐呀,我朵開咗一日咋add9icon
回復

Agnes 發表於 2009-7-10 15:21:44 |顯示全部樓層
199# Agnes

你朵花開到幾耐呀,我朵開咗一日咋add9icon
Evalam 發表於 2009-7-10 15:14

今早開架, 佢哋好有緣呀!
回復

Agnes 發表於 2009-7-11 11:01:53 |顯示全部樓層
又係 sammy 的 Leo B, 今早開嘅.棵棵都紫色, 點分佢係「 倩迷墨客」、Leo B 定係疑似 Leo B呢?
P1040761 clip(Small).jpg
P1040763clip (Small).jpg
回復

sammy 發表於 2009-7-11 11:05:13 |顯示全部樓層
又係 sammy 的 Leo B, 今早開嘅.棵棵都紫色, 點分佢係「 倩迷墨客」、Leo B 定係疑似 Leo B呢?http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(100).gif
136848 ...
Agnes 發表於 2009-7-11 11:01

第二棵係Kimiko送我的Leo B呢
回復

Agnes 發表於 2009-7-11 11:08:47 |顯示全部樓層
第二棵係Kimiko送我的Leo B呢
sammy 發表於 2009-7-11 11:05

兩張相都係同一棵, 一張昨天, 一張今天, 我日日mon住佢
回復

Agnes 發表於 2009-7-11 11:10:41 |顯示全部樓層
sammy, 請教下我點分班紫花一族, please.......
回復

sammy 發表於 2009-7-11 11:15:44 |顯示全部樓層
sammy, 請教下我點分班紫花一族, please.......http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(46).gif
Agnes 發表於 2009-7-11 11:10

講真係認唔到架啦, 唔似得AV, 呢D全部係種子繁殖, 棵棵DNA都唔同, 後代嚴格講係全新個體, 只不過keep 到比較似父母個樣就話係邊個邊個啫
回復

Agnes 發表於 2009-7-11 11:27:41 |顯示全部樓層
講真係認唔到架啦, 唔似得AV, 呢D全部係種子繁殖, 棵棵DNA都唔同, 後代嚴格講係全新個體, 只不過keep 到比較似父母個樣就話係邊個邊個啫
sammy 發表於 2009-7-11 11:15

吓, 係咪咁兒好嬉架?我見小女子棵 Leo B兜兜地, 唔似你比我嗰棵
http://www.hkplants.com/thread-37056-1-1.html
回復

sammy 發表於 2009-7-11 11:29:07 |顯示全部樓層
吓, 係咪咁兒好嬉架?我見小女子棵 Leo B兜兜地, 唔似你比我嗰棵http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(13).gif
http://www.hkplants.com/thread-37056-1-1.html
Agnes 發表於 2009-7-11 11:27

都係呀, 唔通人人都側芽繁殖咩

佢未開晒啫
回復

Agnes 發表於 2009-7-11 11:35:06 |顯示全部樓層
都係呀, 唔通人人都側芽繁殖咩

佢未開晒啫
sammy 發表於 2009-7-11 11:29

明白, 但係你比我 d 重未見佢兜過, 小女子嗰棵兜樣似 mother of pearl的兜.
成朝掛住「揸兜」, 都可能有 d 自尋煩惱.
回復

Agnes 發表於 2009-11-21 11:16:32 |顯示全部樓層

久未貼相, 貼番幾張先.
P1040997 (Small).JPG
P1040998 (Small).JPG
P1040995 (Small).JPG
回復

Agnes 發表於 2009-11-21 19:01:50 |顯示全部樓層

此 post 久未郁過, 已被移走, 好彩版主幫手「復活」佢, thanks
回復

Agnes 發表於 2009-11-22 11:47:36 |顯示全部樓層

天氣涼涼地, 來自connie 的分享 Ma's Frogland 望去更清涼,  thx connie
P1040823 (Small).JPG
回復

Agnes 發表於 2009-12-1 18:14:01 |顯示全部樓層
今年復活節本來好地地的「麵麵」先後一一上了父家,傷心死
好心的 sammy 日前再送碗麵給我充饑,即刻精神爽利哂
謝謝 sammy
P1050147 (Small).JPG
回復