邊處買到hi fresh 同美能安A

作者: SUM 发表于 2007-6-24 03:51:38
9508 39
請問邊處買到hi fresh 同美能安A,幾多錢?同點樣用?唔該!
Heidi 發表於 2007-6-24 09:13:28 |顯示全部樓層

回復 #1 SUM 的帖子

我都想知呀!!! 我曾經花墟一D舖頭問過,點知事頭婆話唔駛啦,攪到我都唔知點算........希望各位愛花人士能提供!
george 發表於 2007-6-24 09:35:38 |顯示全部樓層
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=50&extra=page%3D3

3. 嘉韻花藝 (Kenny)
電話:9455 0215  
電郵:[email protected]
Heidi 發表於 2007-6-24 09:59:57 |顯示全部樓層

回復 #3 george 的帖子

我想問George,之前我舊版時睇過話要打Kenny手電,然後約出來交收,電郵係咪都可以? 除了Kenny,是否很難買到。
variable 發表於 2007-6-24 12:23:00 |顯示全部樓層
香港雅虎拍賣有人賣緊,不過價錢&質素就...自己衡量吧
比得大帝 發表於 2007-6-24 12:44:42 |顯示全部樓層
原帖由 Heidi 於 2007-6-24 09:59 發表
我想問George,之前我舊版時睇過話要打Kenny手電,然後約出來交收,電郵係咪都可以? 除了Kenny,是否很難買到。

是可以EMAIL給KENNY的

咁搶手, 下次去日本入番批嚟賣吓都好噃.
barney 發表於 2007-6-25 00:19:12 |顯示全部樓層
我都見到吖, 看來都好吸引呀!
goikoko 發表於 2007-6-25 05:15:32 |顯示全部樓層
City Super / Log-on買到美能安A
soniamok 發表於 2007-6-25 10:31:40 |顯示全部樓層
係香港真係唔易買到 美能安A, 我都係託他人幫我係日本買咋,好在佢唔介意咁重都幫我買。
pearl413 發表於 2007-6-25 11:20:36 |顯示全部樓層
sonia o甘快做版主啦, 恭喜~~
barney 發表於 2007-6-25 23:39:50 |顯示全部樓層
原帖由 variable 於 2007-6-24 12:23 發表
香港雅虎拍賣有人賣緊,不過價錢&質素就...自己衡量吧

從日本直接訂購, 應該好野嚟啩
lammanfung 發表於 2007-6-26 00:18:20 |顯示全部樓層
你也可以考慮到Wakuten訂購,只是郵費較為昂貴。
Fonica 發表於 2007-6-26 14:42:10 |顯示全部樓層
想問吓美能安A有咩用嫁
lammanfung 發表於 2007-6-26 22:35:12 |顯示全部樓層
美能安A及HiFresh都是火山石及灰製成的副產品, 牠碳酸化合物, 可以中和酸化了的泥土, 還含有一些植物需要的而泥土缺少了的微量元素.

一般美能安A都會放在盆內泥土的的底部, 而高鮮則開水用, 或在植物的切口塗上高鮮, 以防止細菌感染及促進發根.
Fonica 發表於 2007-6-26 23:18:43 |顯示全部樓層
謝謝lammanfung詳細解釋,又學多樣嘢啦
lammanfung 發表於 2007-6-27 00:12:14 |顯示全部樓層
不用謝,就是互相幫助而已。
ErineBB 發表於 2007-6-27 11:13:20 |顯示全部樓層
除了kenny同日本.. 仲有其他地方有售嘛~
barney 發表於 2007-6-27 22:06:03 |顯示全部樓層
原帖由 ErineBB 於 2007-6-27 11:13 發表
除了kenny同日本.. 仲有其他地方有售嘛~

我見香港雅虎拍賣有人賣緊, 你去search吓啦!
soniamok 發表於 2007-6-28 08:19:15 |顯示全部樓層
原帖由 barney 於 2007-6-27 22:06 發表

我見香港雅虎拍賣有人賣緊, 你去search吓啦!

但係賣貴一倍喎,好貴啫
barney 發表於 2007-6-29 00:28:02 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-6-28 08:19 發表

但係賣貴一倍喎,好貴啫

賣貴一倍?? 香港邊到賣平一半吖? 你話我知啦,
我揾到500g 成$150.00一包呀? 已經平咗三份一了.
12下一頁