吹水帖 - 2024年 新年快樂!繼續吹水~~

作者: 八王爺 發表于 2014-4-28 10:21:07
113590 6168
powergun 發表於 2016-11-14 08:59:28 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 初時部分地區能見度較低, 氣溫23至28度, 現時24度

又一星期開始了, 十一月轉眼間差不多過左一半, 天氣仍未凍, 呢個星期仍是較溫暖的
回復

powergun 發表於 2016-11-15 09:11:36 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴, 但初時能見度較低, 晚上部分時間多雲,  氣溫24至29度, 又熱返了

今早有陽光, 似幾熱的, 天文台預測本週之後的幾日大約都是22至26度, 應該是幾舒服的
回復

powergun 發表於 2016-11-16 09:01:36 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日初時大致多雲, 日間部分時間有陽光, 氣溫24至27度, 現時25度

今早灰濛濛, 無雨但亦無太陽, 希望陣間可見到太陽伯伯啦
回復

powergun 發表於 2016-11-17 09:07:37 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫23至27度, 現時24度

今日仍好好天, 但要留意明日起, 天文台預測會變成多雲有雨的了, 一直至下星期二的
回復

powergun 發表於 2016-11-18 09:12:20 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日短暫時間有陽光, 漸轉多雲及有一兩陣雨, 氣溫23至26度, 現時24度

好快又到星期五啦, 呢排時間真易過, 上下網, 落下舖, 行下街後返公司等放工又一日, 希望以後日日都如是就好了
回復

powergun 發表於 2016-11-19 08:22:01 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 氣溫2 3至27度, 現時25度

週末放假了, 今日落雨了, 地上好濕的, 但依家停雨呢, 大家外出要帶遮啦
回復

powergun 發表於 2016-11-20 08:58:48 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 日間部分時間天色明朗, 氣溫25至28度, 現時26度

昨日係台慶日, 今日仍有賽車睇的, 轉眼間十一月到尾聲了, 大家要把握仍未凍時享用週日啦, 今日天氣唔錯的, 一早就有靚靚陽光, 祝大家週日愉快
回復

powergun 發表於 2016-11-21 09:08:31 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早晚有一兩陣雨, 日間短暫時間有陽光, 氣溫24至27度, 現時25度

又一星期開始了, 今早仍溫暖天晴的, 但明日係小雪, 預測之後一兩日氣溫會急降至最低15度的, 大家要留意了
回復

powergun 發表於 2016-11-22 09:19:37 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日密雲有雨, 氣溫22至25度, 現時23度

今日係小雪, 據維基百科解釋:
小雪,是二十四節氣之一,太陽位於黃經240°,每年約從11月21日或11月22日起開始,氣溫較之前下降,北方氣層溫度逐漸降到0℃以下,開始降雪,夜凍晝化,雪量則由小而大。

香港唔會落雪, 小雪氣節對香港來講幾乎無影響的, 今日仍有廿幾度, 而預測明日會轉涼, 但都在14, 15 度左右的, 會涼兩三日咁多的

新聞話日本東北部今早發生7.3級強烈地震, 都在福島附近的位置的, 希望今次唔會做成大災難啦
回復

八王爺 發表於 2016-11-22 09:40:35 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-22 02:19
各位早晨, 今日密雲有雨, 氣溫22至25度, 現時23度

今日係小雪, 據維基百科解釋:

好舒服,小雨來的正是時候!
回復

powergun 發表於 2016-11-23 08:57:28 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日密雲, 間中有雨, 日間顯著轉涼, 氣溫15至22度, 現時21度

今日會轉冷啦, 大家要著多件衫了
回復

八王爺 發表於 2016-11-23 12:23:13 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-23 01:57
各位早晨, 今日密雲, 間中有雨, 日間顯著轉涼, 氣溫15至22度, 現時21度

今日會轉冷啦, 大家要著多件衫了 ...

下了整晚的雨,現在天氣真的好舒服。 希望不要再回到20度以上!
回復

powergun 發表於 2016-11-24 09:04:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有一兩陣微雨, 早上相當清涼, 氣溫14至17度, 現時15度

今日係相當舒服的, 涼涼地又唔覺凍, 不過似乎見唔到太陽的, 花花唯有用燈照下先
回復

powergun 發表於 2016-11-25 09:11:03 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有一兩陣雨, 早上天氣清涼, 氣溫17至20度, 現時19度

星期五了, 上星期天文台預測呢個星期會好凍的, 最低會得12, 13度, 但事實上是較預期溫暖的, 希望今年唔好咁凍啦
回復

八王爺 發表於 2016-11-25 10:19:37 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-25 02:11
各位早晨, 今日大致多雲, 有一兩陣雨, 早上天氣清涼, 氣溫17至20度, 現時19度

星期五了, 上星期天文台預測 ...

很快又回暖了,真的不是好消息!
回復

powergun 發表於 2016-11-25 10:27:13 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-11-25 10:19
很快又回暖了,真的不是好消息!

我鍾意暖的, 唔想咁凍
回復

powergun 發表於 2016-11-26 07:54:27 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日多雲, 間中有雨, 天氣顯著轉涼, 氣溫14至21度, 現時20度

今日係11月份最後的週末, 昨晚一覺訓到依家, 好舒服的, 要返工就遲到了, 今早灰濛濛的, 但無雨, 大家慢慢享用了
回復

powergun 發表於 2016-11-27 09:00:51 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 天氣相當清涼, 日間短暫時間有陽光, 氣溫13至18度, 現時14度

今日係十一月份最後的週日, 今日已算凍的了, 但不是好凍的, 下星期會略為回暖的, 祝大家週日快樂
回復

powergun 發表於 2016-11-28 09:10:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 早上天氣清涼, 氣溫16至21度, 現時16度

十一月最後第三日, 今早藍天白雲, 風大日麗, 溫度適宜, 出街唔錯的
回復

powergun 發表於 2016-11-29 08:57:45 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光及乾燥, 氣溫17至21度, 現時18度

今日相當舒服的, 唔凍唔熱, 晏d 應有陽光的, 只是較乾燥, 大家飲多d 水啦
回復