花盤掛籃 (已更新, 有實物相)

作者: fishfish_51 發表于 2012-8-10 14:04:15
2655 26

尋日喺淘寶買左D 花籃, 買左兩個圓形, 一個長方形, 三個夾埋人仔$31...
香港唔多覺見過類似既野?!

唔知掛鋁窗得唔得呢?
如果得就正啦!   
岩晒我呢D 無露台, 無天台, 又無窗台既劏房戶...

收到貨, 返屋企試埋身影張相再報告!

唔知鋁窗個框可唔可以岩岩好頂住呢?!

唔知鋁窗個框可唔可以岩岩好頂住呢?!
cherryycf 發表於 2012-8-10 14:25:25 |顯示全部樓層
我都在淘宝見過, 都有打算買, 你收到後評吓佢品質怎樣
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-10 14:28:25 |顯示全部樓層

好呀, 佢話尋日晏晝發貨, 如果今日收唔到, 就要禮拜一LU...
因為我叫佢寄黎公司, 但我聽日唔駛返工...

寄香港吗?邮费吾平架。  發表於 2012-8-10 15:14
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-11 01:58:58 |顯示全部樓層
今日收到了...質量几好的, 焊接位都不錯, 無花無甩色無攣

圓形既$9人仔一個, 長形既$13人仔一個
掛籃既價格絕對唔算貴, 但...各位有興趣既朋友要留意一下運費
我開頭諗住重極有限(事實上佢真係唔重), 但我用順豐到付既運費竟然係$74!!!!!
因為我個長方形掛籃有一定既體積, 根據順豐度出黎既尺吋, 佢收左我3.5KG 既運費
其實成盒野只係重1.5KG...=.=
所以如果各位有興趣, 叫賣家計埋運費, 睇下會唔會平D 啦...

返到屋企即刻試下...結果如下...

如果你係我, 會掛上面定下面?!
上面好近冷氣, 下面好近張床同埋掛上去會斜斜地...

放粉掌菠蘿, 剛剛好!!

放粉掌菠蘿, 剛剛好!!

如果掛鋁窗窗框, 只有兩個位岩掛...1. 掛上面

如果掛鋁窗窗框, 只有兩個位岩掛...1. 掛上面

掛上面側少少(唔好掛正中), 就剛好可以頂住個窗框

掛上面側少少(唔好掛正中), 就剛好可以頂住個窗框

2. 掛下面, 睇好似几靚仔, 但其實係斜斜地的, 因為唔係好頂得正個籃

2. 掛下面, 睇好似几靚仔, 但其實係斜斜地的, 因為唔係好頂得正個籃
回復

金盞花 發表於 2012-8-11 12:10:55 |顯示全部樓層
圓形嗰款响jusco店都係$12-,
見你個運費都好貴吓, 不如下次去睇睇
回復

saolan 發表於 2012-8-11 16:57:05 |顯示全部樓層

想平就吾好寄香港,比個國内地址之後自己或找人带出来(但咁做好麻烦),有花友用集運。系淘宝買货一定要小心千其吾好選個種“運费收货人付”(打死狗講價)
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-11 18:19:12 來自手機 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2012-8-11 12:10
圓形嗰款响jusco店都係$12-,
見你個運費都好貴吓, 不如下次去睇睇

Jusco有咩?@_@" 無見到啊

有時會冇貨架~  發表於 2012-8-11 20:40
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-11 18:21:32 來自手機 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2012-8-11 16:57
想平就吾好寄香港,比個國内地址之後自己或找人带出来(但咁做好麻烦),有花友用集運。系淘宝買货一定要小 ...

我無諗佢個體積問題=.=
如果計實際重量,到付有時會平啲啲

集運以前用淘點就有用,而家無啦
回復

金盞花 發表於 2012-8-11 22:21:41 |顯示全部樓層
有, 到元朗 旺角或其他分店, 你要多d巡視業務 可以搵到

$12-一個, 實惠得多
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-12 00:46:17 來自手機 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2012-8-11 22:21
有, 到元朗 旺角或其他分店, 你要多d巡視業務 可以搵到

$12-一個, 實惠得多 ...

我早几日先行完旺角嗰間…點解見唔到…>_< 蠢左啦今次
回復

cklife 發表於 2012-8-16 09:33:40 |顯示全部樓層
我之前都有買過...以前既十蚊店(唔記得買既價錢係十蚊定二十蚊喇),係黑色既....
放度21CM花盆...我掛係欄杆好好用...
不過後來就再買唔到喇...一直唔見佢入貨...

淘寶買野,就係唔知運費幾多,好難格價囉...
回復

KATY 發表於 2012-8-16 10:03:51 |顯示全部樓層
3個架合算百幾銀, 巧貴呢
不過要多謝你, 如果吾係都吾知順豐係咁計運費 ~~

回復

愛麗絲 發表於 2012-8-16 10:29:26 |顯示全部樓層
得閒去探妹妹既時候,順便去將軍澳既吉吉島睇吓先
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-16 15:51:58 來自手機 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2012-8-16 09:33
我之前都有買過...以前既十蚊店(唔記得買既價錢係十蚊定二十蚊喇),係黑色既....
放度21CM花盆...我掛係欄 ...

其實佢運費有得預既,我又貪佢到付唔駛啲運費比淘寶收3%信用咭手續費,點知今次衰左…@_@"
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-16 15:52:28 來自手機 |顯示全部樓層
KATY 發表於 2012-8-16 10:03
3個架合算百幾銀, 巧貴呢
不過要多謝你, 如果吾係都吾知順豐係咁計運費 ~~

唉…係啦…好笨呀今次!
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-16 15:52:57 來自手機 |顯示全部樓層
愛麗絲 發表於 2012-8-16 10:29
得閒去探妹妹既時候,順便去將軍澳既吉吉島睇吓先

我未喺十蚊店見過呀…:(
回復

queenie-ho 發表於 2012-8-21 15:42:28 |顯示全部樓層
早幾日喺將軍澳廣場間吉x島見到有得賣花盤掛籃呀, 我都買咗兩個, 我覺得幾好用, 真係啱晒啲無窗台嘅花友.
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-21 22:31:04 來自手機 |顯示全部樓層
queenie-ho 發表於 2012-8-21 15:42
早幾日喺將軍澳廣場間吉x島見到有得賣花盤掛籃呀, 我都買咗兩個, 我覺得幾好用, 真係啱晒啲無窗台嘅花友. ...

嗚…又一個人証明我豬左啦…@_@"

大家唔好去淘寶買呀…哈哈!!
回復

mingfunming 發表於 2012-8-23 08:41:14 |顯示全部樓層
吉吉島d嘢唔係樣樣都$12,(有些是$25) 它有有鈎及無鈎的, 如果無鈎果款可用索帯固定, 我的愚見覺得用無鈎那款容易配合唔同的環境擺放

我都觉得無鈎好D。  發表於 2012-8-23 11:48
回復

fishfish_51 發表於 2012-8-23 22:46:07 來自手機 |顯示全部樓層
mingfunming 發表於 2012-8-23 08:41
吉吉島d嘢唔係樣樣都$12,(有些是$25) 它有有鈎及無鈎的, 如果無鈎果款可用索帯固定, 我的愚見覺得用無鈎那 ...

係呀,有鈎香港啲鋁窗唔係好fit
但係用索帶綁住就閂窗廉嗰啲麻煩啲囉…
回復

12下一頁