[ 針記園 ] 三種原種積水鳳梨 光萼荷 Aechmea

作者: Exodus 發表于 2012-8-9 11:11:32
3296 9
參考轉貼照片:

出售實物:

Aechmea nudicaulis var. aequalis
需強光栽培才可展現美麗的粉紅色

售價:
$250

參考轉貼照片:

出售實物:

Aechmea correia-araujoi
別以為葉子薄不耐曬,他對陽光量要求同樣非常高。

售價:
$200

參考轉貼照片:

出售實物:

Aechmea blanchetiana
日照不足,種不起他。

售價:
$180

售價5%捐贈園藝館作發展用途
交收地點/方法:港島區港鐵站或郵寄。
成功投標者請PM留聯絡電話
(賣家保留植株最終出售權利)
kin健 發表於 2012-8-9 14:37:52 來自手機 |顯示全部樓層
我要correia PM我
回復

dtyhbv 發表於 2012-8-9 17:23:48 |顯示全部樓層
Aechmea correia-araujoi仲有冇?
回復

Exodus 發表於 2012-8-10 22:51:20 |顯示全部樓層
無咁多wor
回復

Exodus 發表於 2012-8-14 18:58:45 |顯示全部樓層
dtyhbv 發表於 2012-8-9 17:23
Aechmea correia-araujoi仲有冇?

由於你樓上果位不負責任
我準備好晒但就唔到時間一句話唔要就唔要
請問呢位師兄有無興趣要呢?
回復

kin健 發表於 2012-8-14 19:07:13 來自手機 |顯示全部樓層
師兄約你几点呀!约好了又話未準備!那位不負責任呀!小朋友!
回復

Exodus 發表於 2012-8-14 20:13:25 |顯示全部樓層
kin健 發表於 2012-8-14 19:07
師兄約你几点呀!约好了又話未準備!那位不負責任呀!小朋友!

你知唔知自己講緊乜野?

又話今日打黎又唔打 FINE
忽然6點打黎問可唔可以7點交收,24小時stand by咩?
好啦趕返去拎再約我7點3我
未返到去又忽然話唔要仲要一句對唔住唔好意思都無

excuse me 我都約左人架頭先為左你已經又改時間 全世界就你一個呀?
唔係賣唔賣花既問題 而係我對"我唔要啦"咁就無左件事覺得好不負責任。
大佬棵野老連咁遠拎出黎擺咁耐會殘架,既然咁唔珍惜咁就唔要咁我寧願自己種。
回復

kin健 發表於 2012-8-14 21:24:41 來自手機 |顯示全部樓層
師兄!以上係你一面之詞!我吳同你一般見識!公道自在人心!祝你生意興隆!各位多多幫襯!
回復

Exodus 發表於 2012-8-15 00:25:08 |顯示全部樓層
kin健 發表於 2012-8-14 21:24
師兄!以上係你一面之詞!我吳同你一般見識!公道自在人心!祝你生意興隆!各位多多幫襯! ...

咁一面之詞點都好過連作個大話塞住人地把口都懶既
多謝晒 香港有你真美
回復