作者: jolin 發表于 2008-4-14 22:37:09
1921 10
128 開花了

cheong 發表於 2008-4-15 01:02:58 |顯示全部樓層
好靚呀! 我棵128小苗都唔知幾時先會有花.....
回復

noel 發表於 2008-4-15 10:49:42 |顯示全部樓層
啊~ 帶微綠...
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-15 18:09:56 |顯示全部樓層
呢個係索女喎~
回復

jolin 發表於 2008-4-15 21:50:21 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-4-15 10:49 發表
啊~ 帶微綠...

我想知其實128本身是否應有綠邊的,因為條綠邊在開開吓會自動消失的,係咪應該的???
回復

nickyhk 發表於 2008-4-17 20:14:30 |顯示全部樓層
原帖由 jolin 於 2008-4-15 21:50 發表

我想知其實128本身是否應有綠邊的,因為條綠邊在開開吓會自動消失的,係咪應該的???  

jolin姐姐, 我盆128今日都開左眼, 睇條邊係有綠既, 我睇遲d都會無左綠邊.

回復

jolin 發表於 2008-4-17 22:17:09 |顯示全部樓層
原帖由 nickyhk 於 2008-4-17 20:14 發表

jolin姐姐, 我盆128今日都開左眼, 睇條邊係有綠既, 我睇遲d都會無左綠邊.

力奇哥,咪叫我姐姐啦,唔敢當.你在日間影棵花,會靚啲.晚上影加咗flash影唔到棵花的原色,可惜咗啲.
回復

nickyhk 發表於 2008-4-21 10:54:16 |顯示全部樓層
回復

noel 發表於 2008-4-21 14:49:59 |顯示全部樓層
原帖由 jolin 於 2008-4-15 21:50 發表

hi Jolin~ 係有綠邊ga   
我棵都係越開越幼幼幼幼幼幼........

128 = Optimara Evergrace
Single white sticktite frilled pansy/variable medium blue eye, band; lilght green edge.
Medium green, heart-shaped, glossy, hairy, wavy, scalloped. Large.

舊照一張

舊照一張
回復

jolin 發表於 2008-4-22 22:29:29 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-4-21 14:49 發表

hi Jolin~ 係有綠邊ga   
我棵都係越開越幼幼幼幼幼幼........

128 = Optimara Evergrace
Single white sticktite frilled pansy/variable medium blue eye, band; lilght green edge.
...

點解我個棵啲花的顏色咁唔穩定的,啲紫色有深有淺,仲無埋條綠邊了,點算好呢?
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-22 23:27:40 |顯示全部樓層
就算以前係kenny度入的Opt. Evergrace, 我都養到佢變左綠邊紫底, 發叔個隻算stable 架喇~
回復