103樓的自助餐

作者: Springonions 发表于 2012-7-15 21:59:51
6957 12
電梯只需20秒,算穩定,耳仔有少少嗡。景色一流,高高在上,感覺仲高過太平山頂

食嘢就ok啦,首先嚟沙律

冷盤

熱食

甜品

$330,同布袋澳海鮮差唔多,你地話抵唔抵食呢?

評分

查看全部評分

tomtomtom 發表於 2012-7-15 22:12:19 |顯示全部樓層
Lunch buffet? 我覺得價錢ok,天際100入埸都百幾,招呼外賓幾有特色。
人多嗎?難唔難訂位?

係lunch, 我地一個月前訂,所以無問題。今日去到都full house. 講真,我就覺得布袋澳抵食好多啦,味味海鮮,樣樣游水!  發表於 2012-7-15 22:29
tomtomtom 發表於 2012-7-15 22:42:18 |顯示全部樓層
Springonions  係lunch, 我地一個月前訂,所以無問題。今日去到都full house. 講真,我就覺得布袋澳抵食好多啦,味味海鮮,樣樣游水!  發表於 5 分鐘前

咁佢個賣點唔係食嘢而係個景。可唔可以週圍行睇風景?
舊年去過天際100,覺得值得一去,最開心係附近幾千萬豪宅都比我地睇哂
Springonions 發表於 2012-7-15 23:03:20 |顯示全部樓層
tomtomtom 發表於 2012-7-15 22:42
咁佢個賣點唔係食嘢而係個景。可唔可以週圍行睇風景?
舊年去過天際100,覺得值得一去,最開心係附近幾千 ...

我地坐窗口隔離,無敵海景。如果你無窗口位,都最好就唔好周圍行啦。好似食到中途,有個女人同兩個細佬,行嚟我地張枱附近影相,就企係我的坐位後面,阻著我出入,仲吵著晒我地食嘢,話佢又唔好意思,真係唔知點算好

幾千萬豪宅?我又唔見por,你講邊處?

咁自己去可能直接去天際100抵D,只係睇吓風景就算。豪宅係君臨XX,凱旋X 之類,D天台全部睇哂  發表於 2012-7-15 23:12
Springonions 發表於 2012-7-15 23:19:49 |顯示全部樓層
我見102樓有間意大利餐廳,都有lunch buffet,似乎好多嘢食,好似仲係米芝連x星,如果價錢貴少少,就抵過103樓。

其實今次我地想試吓佢馳名的餐飲:朱古力,但原來唔包,要加$70,咁貴,我地無要。有點失望
claudiatang 發表於 2012-7-16 08:45:31 |顯示全部樓層
我以為晚餐﹗
我都係鍾情童軍總會那兒..................有蠔食。

食蠔的話好似係CWB有間 buffet 好似好好食, 唔知有冇人食過? 我都好想去試下  發表於 2012-7-16 23:06
晚餐唔係呢個價. 鍾意食魚生和蠔的人, 就會好失望. 我唔食生蠔, 所以無所謂.  發表於 2012-7-16 09:55
八王爺 發表於 2012-7-16 09:27:34 |顯示全部樓層
Springonions 發表於 2012-7-15 16:19
我見102樓有間意大利餐廳,都有lunch buffet,似乎好多嘢食,好似仲係米芝連x星,如果價錢貴少少,就抵過10 ...

其實價錢OK。
只是自助餐只有這些食物就有D太少。
你是否有很多菜沒選上?
tomtomtom 發表於 2012-7-16 09:50:24 |顯示全部樓層
所以我開頭諗係咪tea buffet,但又唔似。

的確週圍行睇景係影響到人,令我想起以前富麗華以前轉住食,坐邊都冇乜問題。

旋轉的確有好處, 合和頂層唔知仲有無?  發表於 2012-7-16 10:00
Springonions 發表於 2012-7-16 09:59:44 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-7-16 09:27
其實價錢OK。
只是自助餐只有這些食物就有D太少。
你是否有很多菜沒選上? ...

我攞咗7成的食物, 有幾味熱食, 例如咖喱雞, 煎魚柳, 豬頸肉無食.

食物種類, 佢唔算多. 不過我細食, 食咗之上的食物後, 連晚餐都慳番
tomtomtom 發表於 2012-7-16 10:06:34 |顯示全部樓層
Springonions  旋轉的確有好處, 合和頂層唔知仲有無?  發表於 38 秒前

差不多4年前去仲有,時間啱睇埋幻彩詠香江,不過維港景又唔同d
土豆貓 發表於 2012-7-16 10:12:56 |顯示全部樓層
開到睇到你d頭盆既相都ok丫, 但睇落之後其實食物選擇真係吳多喎...$330可以一試啦, 不過俾我揀我都寧願俾$330去布袋澳啦...
031504 發表於 2012-8-3 17:25:35 |顯示全部樓層
330$我覺得算係正了,,,,,起碼就咁睇D野食都唔差,選擇都算多,,
而且又有靚景,,,,

之前係如心廣場食都係300幾,,,,但好一般囉,,,,我寧願去103
yeahyeah 發表於 2012-8-3 17:33:41 |顯示全部樓層
食BUFFET我鈡意去MR STEAK, 特價時段唔駛$400, 即開生蠔都有五款, 不過就無景睇+LA