很激氣

作者: victor926 發表于 2012-7-13 16:27:43
1773 9
今午去到運動場道的:明One看看盆景,因之前幫他買了一盆回家,有問題想問問老闆!

但老闆不在,我便問那女伙記:請問老闆幾時返來?

她說:我點知佢幾時返喎!就算佢返來都唔得閑應酬你啦,佢今日有個日本客要應酬.

語氣好差:我當時好激氣,便跟她閙了起來,

我說:是不是客人有分大細的,我就算買十蚊野都可以問,你這樣做生意很快便玩完,我會跟你老闆說這件事的,

她說:隨便你,你咪同老闆講囉!

我當時真的好唔開心,便在那裡等了差不多一個小時,但老闆還是沒有回來,

沒辦法,我有事要辦便走了.

無路申訴,在此同各花友講下這事.
Cora 發表於 2012-7-13 16:52:10 |顯示全部樓層
唉,明趕客!係咪搏炒呢?
回復

cowslip 發表於 2012-7-13 17:00:14 |顯示全部樓層
會唔會唔系伙記......而系太子女/兒媳呀!隨便一個伙記邊會咁夠薑咁樣同客人講野呀!
回復

andyman 發表於 2012-7-13 17:11:52 |顯示全部樓層
cowslip 發表於 2012-7-13 17:00
會唔會唔系伙記......而系太子女/兒媳呀!隨便一個伙記邊會咁夠薑咁樣同客人講野呀! ...

可能性極大, 不過而家啲店員都好緊架,有次買野,要等店員姐姐sent完sms至同我結帳, 都唔知咩顧客服務
回復

八王爺 發表於 2012-7-13 17:18:32 |顯示全部樓層
很老實很老實,依家邊個咁好脾氣。

天時暑熱賣花喎,你估賣甜品。
不過,哩個女子又系燥底。
樓主以後不要同佢講嘢算喇!
我冧老闆唔系咁嘅人。
回復

victor926 發表於 2012-7-13 17:40:29 |顯示全部樓層
我下次放假會再去的,只想投訴給老闆知到此事,因我知老闆不是這種人,

我也認識他很多年了,只不想讓那伙記繼續看不起人,幫老闆倒米,而老闆不知情!

不要勞氣想想你是有錢 (閒錢)買嘢那個人, 就讓她因為這種態度繼續做, 繼續捱 (搵錢那個) lor ~~  發表於 2012-7-14 15:40
回復

jose666 發表於 2012-7-17 18:44:49 |顯示全部樓層
日本客就好巴閉咩~ 叫佢唔好睇少香港人~
回復

031504 發表於 2012-7-17 21:01:21 |顯示全部樓層
花墟好多花店的人都係咁啦....
回復

keung 發表於 2012-7-17 23:12:51 |顯示全部樓層
打電話去找老闆投訴
回復

victor926 發表於 2012-7-18 01:40:49 |顯示全部樓層
我在星期日那天,已經同那老闆投訴了這件事,他也連聲說不好意思,

老闆還對我說了:現在很難請人,真的是一肚火.

謝謝各位回應.
回復