~~植物燈~~

作者: faifai2002 發表于 2012-5-29 00:27:22
7807 64
2068 發表於 2012-11-3 22:58:36 |顯示全部樓層
kytam 發表於 2012-11-3 17:02
請問可5可以分享下你買左邊隻燈呀, 有無淘寶link?
我剛開始學種香草同芫茜, 但幾盤香草都死晒
盤芫茜 ...

我都有用Led、初初諗住用嘉多利、點知冇料到、後尾返公司用紅蘋果豬度、呢次見效果喇、比唔用豬籠好多紅好多、但紅得唔自然、可能重未校o岩時間、貴同平的我都有試、見意如果用買貴的用、因光度爭好遠。俾條link你參考。
http://item.taobao.com/item.htm?id=16233436092(好用好多)
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=13299911249(得啖笑)

回復

kytam 發表於 2012-11-3 23:04:13 |顯示全部樓層
2068 發表於 2012-11-3 22:58
我都有用Led、初初諗住用嘉多利、點知冇料到、後尾返公司用紅蘋果豬度、呢次見效果喇、比唔用豬籠 ...

多謝師兄/姐回覆, 不過5見你條link既
回復

2068 發表於 2012-11-3 23:09:59 |顯示全部樓層
kytam 發表於 2012-11-3 23:04
多謝師兄/姐回覆, 不過5見你條link既

有喇、頭先連左我個login一齊入、要條改番條link。
回復

kytam 發表於 2012-11-3 23:13:21 |顯示全部樓層
2068 發表於 2012-11-3 23:09
有喇、頭先連左我個login一齊入、要條改番條link。

見到啦, 再次感謝
回復

avery 發表於 2012-11-4 06:06:22 |顯示全部樓層
kytam 發表於 2012-11-3 22:54
多謝你回覆, 咁如果日照5夠, 又真係5照燈, 我重有乜野可以做呢

forget about growing herbs ~ Try to grow something that needs less light
回復