出售K. Amabilis, K. 'HCY's Jardin de Monet'鱗莖~完, 已貼入數紙

作者: sunsunsun 發表于 2012-4-18 00:07:50
3763 20

出售花貓K. Amabilis (迷你品種) 及K. 'HCY's Jardin de Monet'鱗莖

品種參考資料Kohleria花臉苣苔: http://www.dollyyeh.idv.tw/picture_other.htm

特質: 粗生, 易種, 多花, 花色鮮艷
心得: 多澆水, 多施薄肥, 多花, 開花期長。

將空氣既温室氣體, CO2, 二氧化碳變成美麗既花朵, very meaningful, 請各位加油

花貓Kohleria Amabilis, 17/4晚新鮮採收
母株開花參考圖 (17/4 攝)
IMG_6272 (Copy).JPG
IMG_6279 (Copy).JPG
IMG_6280 (Copy).JPG
IMG_6281 (Copy).JPG
IMG_6282 (Copy).JPG
IMG_6283 (Copy).JPG

花貓Kohleria 'HCY's Jardin de Monet' , 17/4晚新鮮採收
母株開花參考圖 (17/4 攝)
IMG_6284 (Copy).JPG
IMG_6285 (Copy).JPG
IMG_6278 (Copy).JPG
IMG_6277 (Copy).JPG

Kohleria Amabilis
A. $25 - ben_pang  回郵, 24/4寄出,  25/4買家已收到
B. $25 - BOBO221 己入數, 24/4寄出, 25/4買家已收到
C. $25 - DLee 已過數, 20/4寄出,  21/4買家已收到
D. $10 - DLee 已過數, 20/4寄出,  21/4買家已收到
E. $35 - sa仔 已過數, 20/4寄出, 21/4買家已收到

Kohleria 'HCY's Jardin de Monet'
F. $35 - nittan 已過數 19/4 寄出, 20/4買家已收到
G. $35 - florence1126 20/4完成交收

交收方法: 郵寄, 你可寄足夠郵資回郵信封及一個不高於2.5CM 既硬盒 (不要用的得糖盒, 一定會爆),
              買家可多付7元, 我包一個全新硬膠盒及郵資寄比你, 請出POST confirm

當中收益5%捐贈 "香港園藝館"作經費

注意事項:
1. 如有任何爭議,本人有權作出最後的決定。
2. 請花友投標後24小時自行PM本人取銀行戶口及入數。
3. 如郵寄出現問題, 本人恕難負責。
4. 請花友出POST CONFIRM購買鱗莖。

多謝支持!
總額$190, 5% = $9.5
IMG_6356 (Copy).JPG
florence1126 發表於 2012-4-18 00:12:52 |顯示全部樓層
你好,我要多個g35  都係星期5交收 ok嗎? 謝謝~
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-18 00:14:47 |顯示全部樓層
florence1126 發表於 2012-4-18 00:12
你好,我要多個g35  都係星期5交收 ok嗎? 謝謝~

你真快手
回復

florence1126 發表於 2012-4-18 00:16:11 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2012-4-18 00:14
你真快手

岩岩好睇到    麻煩你了
回復

nittan 發表於 2012-4-18 06:39:02 |顯示全部樓層
你好,我要 F , by Post pls
thanks
回復

DLee 發表於 2012-4-18 06:51:26 來自手機 |顯示全部樓層
我想要
C. $25 和 D. $10
選擇郵寄及加費用包裝。謝謝!
回復

hiflower 發表於 2012-4-18 08:30:08 |顯示全部樓層
Kohleria 'HCY's Jardin de Monet'
F. $35 ~ hiflower (tks)
G. $35 - florence1126 (待交收)

回復

ben_pang 發表於 2012-4-18 10:49:32 |顯示全部樓層
我要:A)
回復

ben_pang 發表於 2012-4-18 10:49:37 |顯示全部樓層
我要:A)
回復

BOBO221 發表於 2012-4-18 16:23:28 |顯示全部樓層
A. $25 - ben_pang
B. $25 BOBO221
C. $25 - DLee
D. $10 - DLee
E. $35
回復

sa仔 發表於 2012-4-19 09:36:12 |顯示全部樓層
我要E,by post連包裝
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-19 12:50:18 |顯示全部樓層
BOBO221 發表於 2012-4-18 16:23
A. $25 - ben_pang
B. $25 BOBO221

你是自寄回郵仔定我寄比你呢, 請reply, thx
回復

ben_pang 發表於 2012-4-19 19:57:59 |顯示全部樓層

今天己入數
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-20 00:11:07 |顯示全部樓層
ben_pang 發表於 2012-4-19 19:57
今天己入數

多謝支持!!
回復

nittan 發表於 2012-4-20 13:02:52 |顯示全部樓層
已收到, 唔該.
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-20 13:20:51 |顯示全部樓層
nittan 發表於 2012-4-20 13:02
已收到, 唔該.

多謝支持!!
回復

sa仔 發表於 2012-4-22 00:04:31 |顯示全部樓層
已收到,ths
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-22 00:06:10 |顯示全部樓層
sa仔 發表於 2012-4-22 00:04
已收到,ths

多謝支持!
回復

DLee 發表於 2012-4-23 21:00:11 |顯示全部樓層
收到,已警盆, 謝謝!
回復

ben_pang 發表於 2012-4-26 08:58:07 |顯示全部樓層
己收到蟲蟲!
回復

12下一頁